Israel

Israel

marți, 11 decembrie 2012

Politica Europei fata de evrei, "ca in anii '30"


Ministrul de Externe israelian: Politica Europei fata de evrei, "ca in anii '30"

     
Ministrul de Externe israelian: Politica Europei fata de evrei, "ca in anii '30"
Ministrul israelian de Externe, Avigdor Lieberman, a criticat Europa, marti, aratand ca felul in care trateaza statul evreu este comparabil cu politicile din timpul Holocaustului.
Lieberman a afirmat ca Europa se face ca nu vede discursul liderului Hamas, Khaled Meshaal, care a spus, saptamana aceasta, ca palestinienii nu vor "ceda un centimetru" din Palestina istorica, ce include mare parte din Israelul modern, scrieFrance24.

"Inca o data, Europa a ignorat apelurile la distrugerea Israelului. Am vazut deja aceasta situatie la sfarsitul anilor '30 si la inceputul anilor '40, cand Europa stia ce se intampla in lagarele de concentrare si nu a actionat", a declarat Lieberman.

"Europa si-a dat singura o palma peste fata", a continuat acesta.

"Cand evreii sunt sacrificati, trebuie sa te intrebi cine va urma. La Toulouse, teroristul care a ucis copii evrei a omorat si soldati francezi", a spus Lieberman, referindu-se la Mohamed Merah, care a omorat trei elevi evrei si un profesor, la cateva zile dupa ce a ucis trei soldati francezi.

"Terorismul ataca evreii, dar vizeaza toate tarile si valorile occidentale. Evreii reprezinta doar un aperitiv", crede seful dimplomatiei israeliene.

Lieberman l-a criticat si pe presedintele palestinian, Mahmoud Abbas, pentru ca nu a criticat discursul lui Meshaal si urmareste reconcilierea cu Hamas, miscarea islamista ce conduce FasiaGaza.

"Hamas a cerut distrugerea Israelului si a refuzat sa recunoasca Israelul si Abu Mazen (Abbas) ii sustine pozitia in vreme ce Europa tace", s-a plans Lieberman.  sursa ziare.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...