Israel

Israel

marți, 4 decembrie 2012

Israel,criticat de UE,SUA,Rusia si ONU

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusalimului. (Zah.12:2)

Israel,criticat de UE,SUA,Rusia si ONU pentru decizia de a construi 3000 de locuinţe
Franţa şi Marea Britanie intenţionează să îşi recheme ambasadorii din Israel la consultări, în semn de protest faţă de decizia Guvernului israelian de a construi colonii în Cisiordania.

Potrivit cotidianului cotidianul Haaretz, cele două ţări europene îşi manifestă astfel nemulţumirea faţă de intenţia afişată a Guvernului israelian de a construi aproximativ 3.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi Cisiordania, în zona controversată E1, situată între colonia Maale Adumim şi Ierusalim.

Iniţiativa israeliană a apărut ca reacţie faţă de a acordarea Palestinei statutului de stat observator la ONU."De această dată nu va fi o simplă condamnare. Vor fi luate măsuri reale împotriva Israelului", a declarat un diplomat european citat de Haaretz.

"Londra este furioasă din cauza deciziei cu privire la (zona) E1", a declarat alt diplomat pentru cotidian.Potrivit ziarului, Marea Britanie şi Franţa se concentrează în vederea unei coordonări a unor măsuri de prostest faţă de Israel, inclusiv o eventuală rechemare a ambasadorilor lor la consultări.

Este vorba despre o măsură de protest inedită în istoria relaţiilor diplomatice între Israel şi aceste ţări, subliniază cotidianul.O decizie finală cu privire la acest subiect urmează să fie luată luni de către miniştrii de Externe francez şi briatnic, precizează publicaţia.

Contactat de AFP, un purtător de cuvânt al Ministerului israelian de Externe a declarat că nu dispune de informaţii în legătură cu acest subiect.El a confiormat, în schimb, că Franţa, Marea Britanie şi Uniunea Europeană (UE) au protestat pe lângă Rafi Barak, un director general din cadrul Ministerului israelian de Externe.Ambasadele Franţei şi Marii Britanii în Israel nu au făcut niciun comentariu.                sursa Mediafax.ro
Rusia a apreciat luni că planurile Israelului de a construi 3.000 de locuinţe noi în Ierusalimul de Est şi Cisiordania sunt "ilegale", îndemnând statul evreu să-şi "reconsidere"decizia, relatează AFP.

"Construirea unor colonii în teritoriile palestiniene ocupate de către Israel în 1967, inclusiv în Ierusalimul de Est, este ilegală; ea nu este recunoscută de către Rusia şi comunitatea internaţională", a declarat, într-un comunicat, Ministerul rus de Externe. Potrivit institutiei, realizarea noilor planuri are "o influenţă negativă asupra eforturilor de relansare a negocierilor directe" între statul evreu şi palestinieni cu privire la rezolvarea conflictului israeliano-palestinianl.

În consecinţă, precizeaza comunicatul, Rusia "îndeamnă partea israeliană să-şi reconsidere planurile de locuinţe". La sfarsitul saptamanii trecute, Israelul a anunţat, a doua zi după ce Palestina a primit statutul de stat observator non-membru la ONU, că intenţionează să construiască 3.000 de locuinţe în Ierusalimul de Est şi Cisiordania.

Statele Unite, Uniunea Europeană (UE), Turcia şi reprezentanţii a 21 de ţări au condamnat aceste planuri. În plus , Moscova a cerut Guvernului israelian să nu blocheze, aşa cum a anunţat duminică, transferul taxelor pe care le colectează în numele Autorităţii Palestiniene, apreciind că aceasta "va complica" situaţia socio-economică şi umanitară "dificilă" din teritoriile palestiniene.       sursa Incomemagazine.ro
 Catherine Ashton, şefa diplomaţiei europene,a cerut Israelului să îşi anuleze proiectele de construcţie a 3.000 de noi locuinţe în Ierusalimul de Est şi în Cisiordania, ce ar reprezenta un "obstacol în calea păcii", arată sursele de presă.

     Secretarul-general al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), Ban Ki-moon, a criticat decizia guvernului de la Ierusalim pe care o consideră "o lovitură fatală" dată procesului de pace, în timp ce Washingtonul a denunțat-o ca o măsură "contraproductivă".

     Marea Britanie şi Franţa au în vedere posibilitatea rechemării ambasadorilor în Israel ca reacţie la anunţul făcut săptămâna trecută de guvernul de la Ierusalim.
     Ashton a declarat că: "Uniunea Europeană şi-a exprimat în mai multe rânduri opinia potrivit căreia extinderea coloniilor este ilegală din punct de vedere al dreptului internaţional şi reprezintă un obstacol în calea păcii", citează sursele internaţionale.

     Ban Ki-moon consideră că proiectul noilor colonii israeliene din Ierusalimul de Est şi Cisiordania va da o "lovitură fatală" procesului de pace israelo-palestinian menit să ducă la crearea a două state.           sursa Bursa.ro
Odată ce aceste proiecte au devenit cunoscute, sa ridicat un val de proteste în toată lumea, mai ales în Europa.Cel mai mare conflict are de a face cu construirea așa-numitul "coridor E1," o zonă foarte sensibilă, care se refera la Ierusalim,cartierul Arab-Maaleh Adumim.

Evident, Autoritatea Palestiniană nu a pierdut timpul aplaudând prin"binecuvântarea" acelor țări ale lumii, care pina la urma doresc sanctiuni asupra Statului Israel ...

În ciuda tuturor presiunilor internaționale, prim-ministrul Netanyahu al Israelului a declarat în mod clar că Israelul "va îndeplini interesele sale vitale, chiar și în fața presiunii internaționale și nu si va intoarce spatele asupra deciziei luate."

Israelul are în mod evident dreptul de a construi oriunde doreste pe teritoriul său, și nici o țară din lume nu are dreptul de a interveni si a se amesteca în deciziile interne ale unui stat suveran, așa cum este in cazul cu Israelul,iar aceasta acumulare a urii impotriva Statului Israel este profetita in Scriptura(Biblia),citind capitolele 36-39 din Ezechiel ne putem da seama mai bine ce anume sa intamplat si se va intampla in continuare referitor la Renasterea Statului Israel si dorinta inamicilor de al distruge in totalitate.

Vei înainta împotriva poporului Meu Israel, ca un nor, care va acoperi ţara. În zilele de apoi, te voi aduce împotriva ţării Mele, ca să Mă cunoască neamurile, cînd voi fi sfinţit în tine supt ochii lor, Gog!``

Aşa vorbeşte YHVH,Salvatorul ,,Nu eşti tu acela despre care am vorbit odinioară, prin robii Mei proorocii lui Israel, cari au proorocit atunci ani de zile, că te voi aduce împotriva lor?
În ziua aceea, însă, în ziua cînd va porni Gog împotriva pămîntului lui Israel, zice YHVH,Salvatorul, Mi se va sui în nări mînia aprinsă.

O spun, în gelozia şi în focul mîniei Mele: În ziua aceea, va fi un mare cutremur în ţara lui Israel.
Peştii mării şi păsările cerului vor tremura de Mine, şi fiarele cîmpului şi toate tîrîtoarele cari se tîrăsc pe pămînt, şi toţi oamenii cari sînt pe faţa pămîntului; munţii se vor răsturna, pereţii stîncilor se vor prăbuşi, şi toate zidurile vor cădea la pămînt.

Atunci voi chema groaza împotriva lui pe toţi munţii Mei, zice YHVH,Salvatorul; sabia fiecăruia se va întoarce împotriva fratelui său.
Îl voi judeca prin ciumă şi sînge, printr -o ploaie năpraznică şi prin pietre de grindină; voi ploua foc şi pucioasă peste el, peste oştile lui, şi peste popoarele cele multe, cari vor fi cu el.
Îmi voi arăta astfel mărimea şi sfinţenia, Mă voi face cunoscut înaintea mulţimii neamurilor, şi vor şti că Eu sînt YHVH`` (Ezechiel 38:16-23) Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...