Craciun,Teologia inlocuirii

Crăciunul este o sărbătoare biblică ?
Nu, nu este !!! 
Sărbătorile biblice sunt sărbători date de către Eternul Creator in Levitic 23 :(Sabatul,Paștele,Cincizecimii,Trambitei,Ispasirii,Corturilor),
,astfel dar sunt Sarbatori Biblice care au fost urmate cu sfintenie de catre Apostoli dupa cum ne relateaza Scriptura.

Sarbatorile Creatorului

Sabatul
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.com/2012/07/sabatul-instituit-de-yhwh.html
Pastele
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/05/sabatele-domnului.html
Cincizecimii
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/05/sarbatoarea-cincizecimii-pentecostes.html
Trambite
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/09/rosh-hashanah.html
Ispasirii
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/09/sarbatoarea-sfanta-ispasirii-yom-kippur.html
Corturilor
http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/10/sarbatoarea-corturilor.html

Acestea sunt sărbătorile biblice,in care Yashua a participat și a sărbătorit cu poporul său. După inaltarea sa la cer, de asemenea,vedem că ucenicii au celebrat sărbătorile biblice.

Decembrie este o lună de festivitati, cumparaturi, cadouri...oamenii sunt atât de grăbiți incat nu  le pasă de adevăratul sens al acestui festival care este Craciun,sarbatorit de ani de zile în asa zisele țări creștine,asa zisi creștini iau în considerare această parte importantă a calendarului astfel dar sarbatoresc ziua de naștere a lui Yashua, numit "Isus".
Toti acesti Pastori ai Bisericilor asa zise Crestine încearca să convingă oamenii că Crăciunul nu este pentru un consum agresiv sau de lăcomie, dar este o parte in care se practica iubirea, iertarea...., cu toate acestea în "spiritul Crăciunului" cântă cântece, recita pasaje din Biblie, pe scurt, fac orice pentru a face oamenii să uite de vechiul Moș Crăciun și să se întoarcă la steaua adevărată a Zeului pagan Mithra !

Daca le spui acest adevar,vei auzi astfel de cuvinte din partea lor : Zeul Mitra...,esti nebun...,Crăciunul este ziua de naștere a lui "Isus", salvatorul omenirii, Prințul Păcii..., etc.

Yashua (numele real, nu "Isus") nu sa născut pe 25 decembrie, și nici nu a cerut pentru ca cineva sa sărbătoreasca ziua lui de naștere la aceasta dată, Yashua a celebrat sărbătorile biblice.

Ei bine,pentru cei care afirmă că Yashua sa nascut pe 25 decembrie va este cunoscut faptul că ? în anul 336 dH,aceasta Sarbatoare a Craciunului a fost celebrată în Roma și in Bisericile Occidentale la data de 25 decembrie,si care a fost oficial instituita de Papa Liberius, în anul 354.

La data de 25 decembrie a fost de fapt o dată cu mai multe festivaluri păgâne, prin care Biserica a vazut ca se potriveste a fi adaptata la "creștinism" pentru a atrage păgâni la creștinism,  deoarece a coincis cu ziua în care romanii au sărbătorit nașterea "zeului soarele invincibil", solstițiul de iarnă.
Cu câteva zile înainte, Romanii au sărbătorit "Saturnalia", o sarbatoare dedicata lui "Saturn", care a fost la data de 17-22 decembrie și a fost sărbătorită cu mare bucurie prin schimbul de cadouri, copaci decorati și, de asemenea, cu măști. Conform mitologiei persane, 25 decembrie este de asemenea ziua de naștere al Zeului "Mithra", "Soarele Dreptății", nașterea era sărbătorită în zori.
În secolul 17 acest festival a fost interzis în Anglia și în unele colonii americane, din cauza originilor sale pagane.

 Fără îndoială originea sărbătorii de Crăciun este pagana, iar întrebarea este  : Dacă cineva spune ca este ucenicul lui Yashua poate celebra un festival dedicat unui zeu ?

Mulți spun, " fiecare zi a fost facuta de YHVH " sau "nu-i nici o problemă să consacram ceva lui YHVH,in sarbatorile pagane devenind astfel curat." Dar Scripturile ne învață, dimpotrivă,sa lasam ce este necurat si pagan si să respectam Poruncile si Oranduielile lui YHVH, pentru ca să fim curățati de mizeria păgâna,astfel ar fi bine ca Credinciosii sa :Să se abțină de la ceea ce a fost contaminat cu idolii,Să se abțină de la imoralitate sexuală,Să se abțină de la carne de animale necurate,Să se abțină de la violenta.....

Paziti poruncile Mele si nu faceti niciunul din obiceiurile urate care se faceau inaintea voastra, ca sa nu va spurcati cu ele. Eu sunt YHVH,Mantuitorul vostru." (Lev.18:30)
Pana in ziua de astazi isi urmeaza ei obiceiurile de la inceput: nu se inchina lui YHVH  si nu se tin nici de legile si randuielile lor, nici de legile si poruncile date de YHVH  copiilor lui Iacov, caruia i-a pus numele Israel. (2Reg.17:34)
Sărbătoarea de Crăciun, se potrivește cu idolii,apoi, după Scripturi, neamurile (ne-evrei), care vin la credința Eternului Creator, prin Yashua HaMashiya nu ar trebui să sărbătoreasca Crăciunul, pentru că este un festival păgân de la început. 

Credincioșii lui Yashua, de asemenea, nu ar trebui să aibă acest tip de problemă, dar știm că există mulți Crestini, care au asimilat asemenea culturi și-au început sa sărbătoreasca Crăciunul, să ne rugăm pentru ca acești Crestini să se întoarcă la Scriptura data de Etern pentru a Sarbatorii adevaratele Sarbatori si de a abandona aceasta mizerie pagana care este Craciunul. Shalom !!!

Comentarii

  1. Nu vreau acum să scot ochii adventiștilor dar...Ei,adventiștii sînt total împotriva Sărbătorilor lui YHWH din 23 lev. Dar cu totul de acord cu Așa zisele sarbători creștine(păgîne).Condamnă Catolicismul și Papalitatea ...dar țin aceleași sărbători papale ca craciun ,zic einașterea d-lui.paștele (ester) zic ei învierea d-lui.onomastici și alte cristo-păgîne dar sînt mai buni de cît mămica lor Catolicismul doar cu o zi mai devreme .Frații voștri adventiști și reformiști ,cu și fără carnrne,cred ca și Mămica lor Catolicismul în același isus ,se botează în aceiași trinitate și țin aceleași sărbători ...Probabil o dată cu surioara lor mai mare ortodocșii,căci închinători la idoli sînt și ei adventiști ...și ei fac pom de craciun și au tablouri cu ciobanașul cu oile sau rastignirea să nu mai vorbim de literatura cristo-păgînă și filmele (video) pe care le savurează cu nesaț...dar condeamnă pe cei ce mănîncă pork.dar înghit capsule din gelatină de pork....Și îi batjocuresc pe sîmbatari zicîndule corturari(adică țigani corturari)

    RăspundețiȘtergere
  2. Daca citim atent Biblia , nu se specifica data de 25 decembrie ca si nasterea Yashua, intradevar caeea sarbatoare este pagana ,Yashua, a cerut in mod solemn ca si in zile pascale noi sa sarbatorim Moartea lui care a adus viata vesnica tuturor care respecta poruncile lui Iehova, eu sunt crestin ortodox dar nu sarbatoresc ziua mea de nastere, craciunul s-au alte zile de sfintii, pentru mine singura sarbatoare este Cina Domnului care chiar el ne-a poruncit sa o sarbatorim apostolul Pavel ne indeamna si el ca decate ori bem sangele si mancam trupul Domnului vestim Moarte lui Yashua.

    RăspundețiȘtergere
  3. Daca citim atent Biblia , nu se specifica data de 25 decembrie ca si nasterea Yashua, intradevar caeea sarbatoare este pagana ,Yashua, a cerut in mod solemn ca si in zile pascale noi sa sarbatorim Moartea lui care a adus viata vesnica tuturor care respecta poruncile lui Iehova, eu sunt crestin ortodox dar nu sarbatoresc ziua mea de nastere, craciunul s-au alte zile de sfintii, pentru mine singura sarbatoare este Cina Domnului care chiar el ne-a poruncit sa o sarbatorim apostolul Pavel ne indeamna si el ca decate ori bem sangele si mancam trupul Domnului vestim Moarte lui Yashua.

    RăspundețiȘtergere
  4. Craciunul sarbatoare pagana, dar si celelate sarbatori de sfinti sunt ne aceptate de Iehova, eu sunt crestin ortodox dar nu imi sarbatoresc ziua de nastere sau alte sarbatori ale ordotoxilor, eu singura sarbatoare care o tin este cina Domnului,Yashua cat si apostolul Pavel ne spune - de cate ori mancati si beti ( sangele domnului si trupul lui Yashua) vestim moartea Lui, daca toti oamenii ar citi biblia atent nu s-ar mai increde in acesti popi care se cred inlocuiitorii lui Iehova pe pamant, ar respecta cuvatul lui Yashua,dar mai ales alui Iehova

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)