Israel

Israel

sâmbătă, 3 noiembrie 2012

Operațiunea ,, Aripi de porumbel "


Operațiunea "Wings of the Dove"
Operațiunea "Wings of the Dove" Aripi de porumbel - mai aduce din Etiopia 237 de Evrei în Israel
Profețiile  referitoare la Israel și poporul Evreu se îndeplinesc în continuare la  un ritm foarte rapid, astfel se implineste Cuvântul lui YHVH în tot ceea ce afirma si promite !

237  Evrei din Etiopia au sosit în Israel prin programul Aliyah , într-o operațiune care are ca scop readucerea tuturor Evreilor din Etiopia înapoi în țara lor,in tara promisiunii făcută lui Avraam, Isaac si Iacov și descendenților acestora. 

Această operațiune a adus luni dimineață la Tel Aviv, 237 de Evrei din capitala Etiopiei, Addis Abeba, într-un zbor charter special în acest scop , această operațiune a fost numita ca "aripile  porumbelului."

Aceasta este prima dintr-o serie de zboruri planificate ca parte a Operatiunii "Aripi de Porumbel", o initiativa a guvernului de a accelera revenirea în Israel a membrilor Falasha, Etiopieni, membri ai comunitatii Evreiesti care au fost forțati de a se converti la Islamism si Creștinismul  secolului 19 și 20.

Chiar și faptul că, de-a lungul istoriei, mulți s-au convertit la creștinism sau la Islam, cultura lor păstrează multe obiceiuri Evreiești, cum ar fi circumcizia, cerințele specifice pentru sacrificare a animalelor și interzicerea de a mânca carne de porc.

Acesta a fost cel mai mare grup de Evrei, care s-au întors în Israel în ultimii doi ani, ca urmare a unei decizii guvernamentale cu 2 ani în urmă, pentru ai aduce in Israel - prin Agentia Guvernamentala care se ocupa de reintegrarea Evreilor in Israel "Aliyah" - aproximativ 8.000 de Evrei locuiesc încă în Etiopia.  
Centrul Evreiesc Ibim de absorbție, în Negeve,se va redeschide pentru a se acomoda majoritatea acestor imigranți noi ,restul va fi redistribuit în cele 16 centre de absorbție din Israel, administrate de Agenția Evreiască ,,Aliyah". Operațiunea pentru a aduce mai mult de 1 500 Etiopieni,va costa peste 5 milioane de euro și ar trebui să fie finalizata până în luna octombrie 2013.

În 2012, fluxul de "repatriati" va fi cu 16% mai mare față de anul precedent. Pentru a face o comparație, în 2009, sau intors doar 140 Etiopienii , de asemenea, o creștere semnificativă în acest an este "Olim", imigranții Evrei care au venit din America de Sud, cea mai mare parte din Venezuela. 

Biblia spune că înainte de revenirea lui Mesia lui Israel, Evreii se vor întoarce ("Aliyah"), în Țara strămoșilor lor,asta este ceea ce sa întâmplat în ultimii ani, confirmând veridicitatea profețiilor biblice pentru aceste "ultimele zile" și, astfel, completarea planului a lui YHVH pentru poporul Său ales.

Numărul total al Evreilor care au revenit in Israel prin programul Aliyah în 2010 a fost de 19 130, din care 3 980 din Statele Unite ale Americii,majoritatea încă vine din republicile ruse ,si din unele țări Europene și India. Ierusalimul rămâne orașului cel mai căutat de către expatriați, arătând astfel împlinirea profețiilor care vorbesc despre întoarcerea Evreilor în ultimele zile. 

Căci Eu sînt YHVH,Salvatorul tău, Sfîntul lui Israel, Mîntuitorul tău! Eu dau Egiptul ca preţ pentru răscumpărarea ta, Etiopia şi Saba în locul tău.
De aceea, pentrucă ai preţ în ochii Mei, pentrucă eşti preţuit şi te iubesc, dau oameni pentru tine, şi popoare pentru viaţa ta.
Nu te teme de nimic, căci Eu sînt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău dela răsărit, şi te voi strînge dela apus.
Voi zice miază noaptei: ,Dă încoace!` şi miazăzilei: ,Nu opri`, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele dela marginea pămîntului  (Isaía 43:3-6)      Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...