Israel

Loading...

miercuri, 28 noiembrie 2012

Intoarcerea - Teshuvah

Intoarcerea
Teshuvah este un cuvânt ebraic "întoarcere", și prin aceasta tema doresc sa vedem cum să ne întoarcem la căile Creatorului,si să umblam pe căile Lui , atât de solide, clare și consecvente, tocmai pentru ca sunt persoane care cunosc deja Biblia, și care doresc să-l trăiască din plin. Aceasta lucrare este primul pas.

Mă veţi căuta, şi Mă veţi găsi, dacă Mă veţi căuta cu toată inima. (Jeremia 29:13)

Este, probabil, doar citind aceste versete sa constatatam că există ceva foarte în neregulă cu lumea, cu incapacitatea de a diferenția lucrurile din interiorul bisericii, cu cele din afara ei, și cu cei care predica in biserici . 

Această serie de verstete sunt pentru dumneavoastră primi pasi scrisi cu mare grijă cu mulți ani în urmă si care sunt răspunsuri solide, clare și practice.  Dacă citiți aceste texte, este un semn că ati facut primul pas si cel mai important dintre toate pentru a cunoaste adevarul ,a avea curajul de a investiga adevărul, probabil, mulți oameni au descoperit practica greșita in anumite Biserici, dar nu au curajul de a le pune in fata amenințarii  liderilor spirituali sau pur și simplu a nu perturba viața comunității.

Atunci când ne rugam si ne ridicam vocea noastră in fata Creatorului,trebuie sa indraznim sa cerem ca "Tatăl,sa ne arate adevărul  pentru că dorim să-l urmam." Îndrăzniți dar! pentru că aici incepe prima călătorie spre adevar.

 Sunteți pregatitit pentru a începe o nouă relație cu Mesia cel promis,prin urmare ar trebui să eliminati, ceea ce se referă si se numeste: alți dumnezei, astfel încât să va puteți dedica si  petrece viata cu Creatorul.

Prima întrebare care se pune este: De ce este important acest lucru?
Inca din timpuri stravechi, sistemul religios a fost întotdeauna o problemă. Poporul lui Israel a fost în mod constant acuzat de acest lucru în Scriptură. Acest lucru poate fi văzut în următoarele pasaje:
Totodată se închinau şi lui YHVH, şi şi-au făcut preoţi ai înălţimilor, luaţi din tot poporul: preoţii aceştia aduceau pentru ei jertfe în templele din înălţimi.Astfel se închinau lui YHVH, dar slujeau în acelaş timp şi dumnezeilor lor, după obiceiul neamurilor de unde fuseseră mutaţi. (2 Imparati 17:32-33)

Mi-aţi adus voi jertfe şi daruri de mîncare, în timpul celor patruzeci de ani din pustie, casa lui Israel?...Veţi ridica dar pe Sacut, împăratul vostru, şi pe Caivan, chipurile voastre idoleşti, steaua dumnezeului vostru, pe care vi l-aţi făcut, (Amos 5:25-26)

Putem vedea din aceste pasaje că Creatorul nu a fost bucuros de oamenii acestia, atunci când amestecau elemente mixte de cult ale lui YHVH ,cu elemente ale religiilor păgâne și politeiste.
Această idolatrie nu numai că a fost urâta de astfel de practici, astfel au fost interzise categoric copiilor sai , si indrumati ca sa se departeze de la practicile religioase, sau sa le copieze.

vezi să nu te laşi prins în cursă, călcînd pe urmele lor, dupăce vor fi nimicite dinaintea ta. Fereşte-te să nu cercetezi despre dumnezeii lor şi să zici: ,,Cum slujeau neamurile acestea dumnezeilor lor? Şi eu vreau să fac la fel.``Tu să nu faci aşa faţă de YHVH, Salvatorul tău; căci ele slujeau dumnezeilor lor, făcînd toate urîciunile pe cari le urăşte YHVH, şi ele chiar îşi ardeau în foc fiii şi fiicele lor în cinstea dumnezeilor lor. ( Deutronom 12:30-31)

,Aşa vorbeşte YHVH: ,Nu vă luaţi după felul de vieţuire al neamurilor, şi nu vă temeţi de semnele cerului, pentrucă neamurile se tem de ele.  ( Ieremia 10:2)
Simbol pagan - Inchinarea la moaste
Motivele sunt destul de simplu de înțeles: Acestea au fost practici abominabile, înrădăcinate în misticism și superstiție, și pline de ură. Având în vedere faptul că YHVH nu este mulțumit cu sincretismul religios, ar trebui sa ne punem întrebarea: Ce ar trebui să facem ?

Pentru a elimina lucrurile asociate cu idolatria, și trecutul, avem nevoie pentru a le identifica. Aceasta cunoastere ne va face liberi, astfel încât să ne putem purifica viața pentru acest nou început, astfel vom vedea principalele elemente importante care trebuie cercetate in profunzime  , astfel încât să puteți sa le luati la întrebări pe invatatorii vostri pe aceasta tema.

Este important să înțelegem că sincretismul religios a fost o armă puternică folosită de Imperiul Roman pentru a asigura "Pax Romana",sa vedem ce ne spune Catholic Encyclopedia:
Romanii au primit treptat toate religiile popoarelor care le-au supus, astfel încât Roma a devenit un templu al întregii lumi ". (Catholic Encyclopedia, Sincretismul)

Strategia era simplă: nu le opri religia locala, ci mai degrabă o va include în religia romană, astfel încât Roma a devenit centrul tuturor lucrurilor, ca o religie universală.
Atunci când împăratul Constantin a oficiat Creștinismul ca religie a imperiului, care a facut mai mult pentru motive pur politice, a încercat să continue filosofia de sincretism,ca o patura a  Religiei Crestine.

O mare parte din acest sincretism poate fi văzuta astăzi în Romano-Catolicism, în forma prevăzută în Vatican cu picturi murale păgâne, cum ar fi : Mithras, Soarele neînvins, simbolurile liturgice, și chiar și arhitectura din multele biserici și catedrale.

Dar sunt multe obiceiuri si elemente care nu se limiteaza doar la Catolicism, în ciuda faptului ele au pătruns in cele mai multe Biserici și Religii Creștine,cum ar fi : Duminica,Crăciunul, Anul Nou, Pastele  Roman.....,astfel ca sa ajungem la deplina cunostinta a adevarului, este important să le lasam în urmă,aceste festivități romane,si sa ne intoarcem la Origini ale Adevarului a primilor Credinciosi.

Constantin cel Mare , pana la moarte un adorator al lui Sol Invictus, impune pazirea Duminici "prea onoratei zi a soarelui" ca zi oficiala de sarbatoare in tot imperiul. Textul din "Corpus Juris Civilis", vol. III, reda legea promulgata la 7 martie 321 d.Hr. 

La 366, Conciliul de la Laodicea decreteaza oficial transferarea sfinteniei Sabatului asupra Duminicii , zicand: "Credinciosi sa nu iudaizeze stand nelucratori Sambata, ci sa lucreze in ziua aceea... Si daca totusi sunt gasiti iudaizand, sa fie anatema!" (C. Hefele, Istoria conciliilor bisericii , vol. II, pag. 316). 
Serbările de Crăciun și Anul Nou își au rădăcinile în solstitiul de iarna, și care se referă la celebrarea zeilor păgâni,astfel aceste sărbători pagane au fost "copiate si creștinate"

"Mitra este o lumină ... o divinitate solară ... 25 decembrie a fost observata ca ziua lui de naștere, Invicti Natalis, renașterea soarelui de iarnă, necucerit de rigorile sezonului." (Catholic Encyclopedia, Mitraism)

"Națiunile creștine nu au fost de acord cu data de Anul Nou ,dar nu s-au opus de a fi 1 ianuarie ca început de an, astfel au acceptat extravaganțele păgâne pe care le-au însoțit.". (Catholic Encyclopedia, New Year's Day)
Desi Paștele nu este Roman , celebrarea evenimentului biblic, prin sincretismul religios se face o celebrare păgână de primăvară ,astfel se deterioreaza adevarata insemnatate Biblica prin modul de a calcula data sarbatorii, care a fost alterata de către Roma, pentru a pangarii sărbătoarea biblică amestecand-o cu sărbătoarea păgână la data aplicată de către Vatican, astfel multe Bisericii Protestante urmeaza aceleași tradiții, și neglijeaza elementele biblice !

După cum putem vedea, această sărbătoare trebuie să fie luata în considerare în totalitate de către cei care cauta o relatie adevarata cu YHVH, Mantuitorul lui Israel.

Dar aceste elemente de curățare, nu numai că va include astfel de sărbători, care ar trebui să fie abandonate si in acelasi timp praznuite la data stabilita de YHVH in Scriptura , de asemenea, alte elemente fundamentale liturgice cum ar fi :
Simbol pagan al vietii si fecunditatii
Utilizarea crucii. Din ceea ce știm istoric sensul de "stauros", cuvântul grecesc sau "zekipa" aramaică, formele de crucificării Romane, și însuși faptul că Yashua a murit prin a cea forma  Romana a răstignirii, numit Crucifix, spre surprinderea multora, a fost "descoperit" in anul 326  de Elena, mama lui Constantin care a fost nimic mai mult decât un simbol păgân deja adoptat de către fiul său, ca un simbol al domniei sale.


Un alt element este peștele,care de asemenea,asi are rădăcinile în păgânism. Imaginea  peștelui Dagon al Preotului Zeului mesopotamian, aduce asemănarea mare cu mitra papală.
Sa nu ne fie frică să renunțam la orice atașament față de religiile care copiaza Paganismul Antic ,astfel putem experimenta o viață de 100% biblica,revenind la originile Primilor Credinciosi,de asemenea avem nevoie sa renuntam si la alte elemente de origine pagana cum ar fi :Sculpturile,Imaginile si Simbolurile care al reprezinta pe Creator ,care nu sunt altceva decat ne spune Scriptura:
Simbolul pagan al ferititatii a lui Isis
Idolii lor sînt argint şi aur, făcuţi de mîni omeneşti.Au gură, dar nu vorbesc, au ochi, dar nu văd,au urechi, dar n'aud, au nas, dar nu miroase,au mîni, dar nu pipăie, picioare, dar nu merg; nu scot niciun sunet din gîtlejul lor.Ca ei sînt cei ce -i fac; toţi cei ce se încred în ei. (Psalmul 115:4-8).

Dumnezeii aceştia sînt ca o sperietoare de păsări într'un ogor de castraveţi, şi nu vorbesc; sînt duşi de alţii, pentrucă nu pot să meargă.`` ,,Nu vă temeţi de ei, căci nu pot să facă niciun rău, şi nu sînt în stare să facă niciun bine.``
,,Niciunul nu este ca Tine, YHVH! Mare eşti Tu, şi mare este Numele Tău prin puterea Ta. (Ieremia 10:3-6)!

Astfel dar trebuie sa ne bucuram de viața in adevar, de asemenea,aceste elemente desi au fost de multe ori primite ca niste Cadouri de la prieteni ar fi bine sa renuntam la ele,cum a facut si Iosua, și să luam o decizie finală:
Şi dacă nu găsiţi cu cale să slujiţi lui YHVH, alegeţi astăzi cui vreţi să slujiţi: sau dumnezeilor cărora le slujeau părinţii voştri dincolo de Rîu, sau dumnezeilor Amoriţilor în a căror ţară locuiţi. Cît despre mine, eu şi casa mea vom sluji lui YHVH``. ( Iosua 24:15).


Asadar, primii credinciosi au pastrat cu credinciosie ziua Sabatului.Atunci cum de astazi, majoritatea credinciosilor tin ziua intai, ziua duminicii, ca zi de odihna, si nu Sabatul? In Sfanta Scriptura nu veti gasi nici o explicatie. Istoria politicii bisericesti clarifica nedumerirea aceasta. Au existat trei cauze majore care au dus la o tranzitie lina de schimbare a Sabatului cu duminica : 
1. Interdictia credinciosilor  de a nu fi asimilati cu iudeii 
2. Influenta gnosticismului 
3. Cultul soarelui 


Probabil că ne vom întreba ce ne va costa abandonarea acestor elemente pagane in familia noastra sau dacă avem rude care urmează astfel de elemente religioase,să știți că nu sunteți singuri,care au facut-o , toti care au abandonat Paganismul au avut de suferit persecuții,pentru că au ales o modalitate de a sluji veșnicului si adevaratului Creator, care nu se conformează cu Paganismul din aceasta lume.

Cei care au facut astfel, știu ce înseamnă asta, au suferit batjocură multa, dispreț, presiuni, precum și pentru a realiza si respecta convingerile Scripturii ,de aceea, primul pas în umblarea noastra in adevar ne va scapa de elemente păgâne ale liturghiei, care include datele și simboluri păgâne, după cum urmează:

 Festivitatile de origine păgână, stergerea si abandonarea din viata noastra de zi cu zi a simbolurilor păgâne, cum ar fi crucea și peștele,revenirea la Shabatele lui YHVH,si Sarbatorirea lor la data stabilita de el in Scriptura,astfel ne vom bucura de o viața noua ,pentru aceasta avem nevoie sa fim fermi pe poziție, dar, în același timp, blânzi și smeriti.Acestea trebuie urmate pas cu pas, pentru a crește in viata spirituală.  Shalom !!!

3 comentarii:

 1. Credinciosul trăieşte în aşteptarea mântuirii
  12. Aşadar*, fraţilor, noi nu mai datorăm nimic firii pământeşti, ca să trăim după îndemnurile ei.
  *Rom. 6:7, 14
  13. Dacă trăiţi* după îndemnurile ei, veţi muri; dar dacă, prin Duhul, faceţi să moară** lucrule trupului, veţi trăi.
  *Rom. 8:6; Gal. 6:8. **Efes. 4:22; Col. 3:5
  14. Căci toţi cei ce sunt călăuziţi* de Duhul lui YAUE sunt fii ai lui YAUE.
  *Gal. 5:18
  15. Şi voi n-aţi* primit un duh de robie, ca să mai aveţi frică**; ci aţi primit Duh† de înfiere care ne face să strigăm: „Ava††!, adică: Tată!”
  *1Cor. 2:12; Evr. 2:15. **2Tim. 1:7; 1Ioan 4:18. †Isa. 56:6; Gal. 4:5, 6. ††Mar. 14:36
  16. Însuşi* Duhul adevereşte împreună cu Duhul nostru că suntem copii ai lui YAUE.
  *2Cor. 1:22; 2Cor. 5:5; Efes. 1:13; Efes. 4:30
  17. Şi, dacă suntem copii, suntem şi moştenitori*: moştenitori ai lui YAUE şi împreună moştenitori cu haMaşiya, dacă suferim** cu adevărat împreună cu El, ca să fim şi proslăviţi împreună cu El.
  *Fap. 26:18; Gal. 4:7. **Fap. 14:22; Filip. 1:29; 2Tim. 2:11, 12
  18. Eu socotesc că suferinţele* din vremea de acum nu sunt vrednice să fie puse alături cu slava viitoare, care are să fie descoperită faţă de noi.

  RăspundețiȘtergere
 2. Am văzut aici la simboluri ale păgînismului următoarele: Duminica,Crăciunul, Anul Nou, Pastele Roman.....,Da este drept ,dar ce zici de Isus, de hristos, de D-zeu de domnul? ce sînt acestea ? Nu sînt păgînism? Copii lui YHWH poartă(îl au) numele Tatălui Lor ,deci YHWH...Pe cînd copii Deavolului poartă numele tatălui lor,deci deavolul e numit Dumnezeu 2 cor 4 v 4.și la fel Domnul efes 2 v 2. Deci și dumnezeu și domnul sînt draci.
  Shaul(Pavel) a spus că ce jertfesc păgîni(neamurile) jertfesc dracilor și nu lui YHWH, Asta ARATĂ CĂ ÎNCHINĂTORI LUI DUMNEZEU ȘI DOMNUL se închină dracilor, chiar înconștient asta tot închinare la draci este. Domnul Zeus= Dumnezeu face parte din trinitate ,un drac din trimea antică...Astrateia urîciunia sidonienilor ,Chemoș urîciunea moabului și Milcom urîciunia Amoniților 2 împ 23 v 13. Cei moderni (draci) sînt așa zisul tatăl,fiul și DS. raportați Baal=Domnul=Tatăl dumnezeilor,cel mai important drac. Fiul=Isus=cal(coada calului) Unicornul fiul lui Baal =Nimrod,un drac mai mic și în sfîrșit DS așa zisul duh sfînt = Astrateea, dumnezeu feminin sîmbol al fertilități. Deci ce să mai vorbim de păgînism? Cînd chiar cei cu Torah în mînă numesc zilele și lunile după dumnezeii păgîni și-l numesc pe Creator ca și păgîni deci Dumnezeu. YHWH a poruncit numele dumnezeilor să nu se audă ieșind de pe gura voastră exod 23 v 13. Dar ei cei cu Talmudul în mînă nu rostesc Numele YHWH , dar nu se sfiesc să rostească cele păgîne care YHWH a poruncit să nu se audă...Cam cum stau lucrurile ??Mai șmecheri mesianici folosesc un titlu Adon-ai (domnul Meu) Care Domn?? sînt mulți domni...sau mai cu moț... haȘem care însramnă Numele...care nume? Și uite că ...vrei nu vrei păgînismul e intalat în mai toate sferele de religioși...Ce-i de făcut?

  RăspundețiȘtergere
 3. Ciudat este ca numesti pe Tatal, Fiul si Duhul Sfant draci moderni, dar tu folosesti versete din Noul Testament in favoarea ta , poi ori crezi ca Noul Testrament este o continuare a Vechiului Testament ori nu??? Pt ca atat Vechiul cat si Noul Testament vorbesc de Hristosul, cel care va ridica pacatele lumii. Pana cand poporul Israel nu va recunoaste pe Mesia, va orbecai.

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...