Sarbatoarea Corturilor


Sarbatoarea Corturilor
Astazi este a 8a zi a Sarbatorii Corturilor - Sucot ,astefel Credinciosii implinesc ordonanta biblica , în conformitate cu calendarul sărbătorilor lui YHWH , pentru poporul lui YHWH din intregul univers - dar mai ales în Israel -, "Sukkot" sau Sărbătoarea  Corturilor a inceput pe data de 1 Octombrie si se termina in seara zilei a 8a Octombrie.

Mulți dintre credinciosi ansambleaza sau construiesc colibe(corturi) mici pe terase sau în grădinile de la casele lor, de multe ori petrecandu-si noaptea în ele, amintind trecerea lui Israel prin pustia Sinai, sub comanda lui Moise,si la fel trecerea noastra prin pustia acestei lumi sub comanda lui Yashua.

Aceasta este ultima din acest an 2013, din cele 7 Sărbători biblice ale lui YHWH , și are loc la doar câteva zile după Trambite (Roș Hașana) și Ziua Ispășirii (Yom Kippur).

YHWH ne poruncește ca aceasta să fie o sărbătoare de o mare bucurie:În ziua întîi să luaţi poame din pomii cei frumoşi, ramuri de finici, ramuri de copaci stufoşi şi de sălcii de rîu, şi să vă bucuraţi înaintea YHWH,Elohim al vostru, şapte zile.În fiecare an să prăznuiţi sărbătoarea aceasta în cinstea lui YHWH, timp de şapte zile. Aceasta este o lege vecinică pentru urmaşii voştri. În luna a şaptea s'o prăznuiţi.Şapte zile să locuiţi în corturi; toţi băştinaşii din Israel să locuiască în corturi,pentruca urmaşii voştri să ştie că am făcut pe copiii lui Israel să locuiască în corturi, după ce i-am scos din ţara Egiptului. Eu sînt YHWH,Elohim al vostru.``  (Leviticul 23:40-43).

Profetic, această sărbătoare vorbește despre odihna viitoare a poporului lui YHWH, dupa Împărăția Milenară a lui Yashua, când toți credinciosii Lui se vor bucura si odihni în prezența lui Yashua.
Credinciosii sărbătoresc sărbătorile lui YHWH ,rămâne să se  încheie această ultima parte a  Sarbatorii Corturilor, cind ne vom bucura de întoarcerea glorioasă a lui Yeshua , Mântuitorul nostru, care va aduna pe toți aleșii în prezența Lui, judecand pe cei răi și  aducănd Împărăția Sa de pace și justiție în această lume.
Așa cum am sărbătorit această sărbătoare, noi vestim întoarcerea glorioasă a Regelui și odihna noastră veșnică cu El în Împărăția Sa!   Shalom !!!

Comentarii

  1. Sheminy Atsareth=ziua a8a care este hoshanh rabba.
    este simbolul vesniciei ;ziua de dupa cela 7 zile ,cit am purtat cortul acesta pamintesc;ziua de dupa cind Toate stapinirile si puterile sint asternut picioarelor lui Yahushua...cind Moartea nu mai este ..nici prima ,nici a doua ..Moartea nu va mai fi...cind Yahweh este totul in toti
    Asta e ziua a8a Vesnicia(nu imparatia milenara)

    RăspundețiȘtergere
  2. Shalom ! ai dreptate,am corectat,Ziua a 8a este ziua de dupa mia de ani ,fi Binecuvantat !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Auzi, dar fratii din Siberia cum tin sarbatoarea asta? Ca ei abia supravietuiesc in case, la frigul lor....si sarbatoarea asta e pentru bastinasii lui israel nu? Eu stiu multi ce tin srbatorile dar nu au nici o legatura de rudenie cu evreii..de ce?

    RăspundețiȘtergere
  4. Nu stiu cum sa ma scuz pentruca am devenit chitibusar. Biblia atribuie acest comportament celor din Bereea, pentru ca verificau mereu daca ceia ceia ce auzeau, este s-au nu asa.
    Deci, problema mea este urmatoarea:
    Stim din Levitic 23 si din 2 Cronici 7, ca sarbatoarea Corturilor tine 7 zile, dar.............zi de sarbatoare cu adunare sfinta are loc in ziua intiia si a opta, dupa ziua ce-a de pe urma a praznicului(Ioan 7,8). Aceasta a opta zi, Noul Legamint confirma ca este o zi de Sabbath saptaminal, deci si ziua intiia a sarbatorii este tot o zi de Shabbath saptaminal, iar aceasta intareste faptul ca aceasta perioada de sarbatoare incepe intr-o zi a saptea si se termina intr-o zi a saptea si de aceia scrie ca aceste doua zile sa fie "zile de odihna".
    Ori daca verificam arhiva de calendare evreesti, constatam cu stupoare ca acest lucru nu se mai potriveste dupa actualul calendar.
    Si sta scris de asemenea:
    Daca nu ai sti, nu ai avea pacat, dar pentru ca zici ca stii, pacatul tau ramine.
    Salom si doresc un raspuns.

    RăspundețiȘtergere
  5. Ideee de lunist..ca să nu spun lunatic.După calendarul tău corupt lunar.Hai să facem puțină artimetică.
    Ziua întîia la luni a șsptea e atunci cînd pe cer În Ysrael se vede primul crescent al luni noi.
    Asta poate fi în orice zi calendaristică(indiferent cum o numești)
    Deci ziua a cinsprezecea e prima zi de Sărbătoare (indiferent cum este numită în calendar)
    Porunca e ca 7.șapte zile să locuească în Sukkah(cort)
    iar ziua uemătoare a * ,opta e din nou zi de Sărbătoare
    Așa spune Scriptura în lev 23 .
    Nu spune nimic de Șabat ...asta e doar asta e doar corupția minți voastre spălate de John Keysli..și rătăcirea lui Filo zis evreul (mai degrabă păgînul)
    Pentru că voi luniști urmați pe rabini și rabinismul de aceia sînteti corupți ca și rabinismul.
    Știu că nu-ți place ...dar mai puneți mîna pe scripturi
    nu pe scrierile talmudice și filozofice.
    Kippah care o purtați pe cap va întunecat mintea ca să nu înțelegeți.
    Ceia ce voi propovăduiți e doar deducție și nu Scriptură
    Prea multe calcule și prea puțin Adevăr.
    Totuși mai ai o șansă pocăința cea adevărată, nu forma de evlavie care o practicați.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Vad ca (lunaticul) tau, dupa cum ii zici tu din dragoste crestina, nu-ti mai raspunde, asa ca m-am gindit sa facem putina matematica inpreuna.
      tu zici: (Ziua întîia la luni a saptea e atunci cînd pe cer in Ysrael se vede primul crescent al luni noi).
      Asa o fi, dar anul acesta, joi 5 septembrie, Molad Tisrei a avut loc la ora 10 si 46', luminozitatea lunii a fost "O" si aceasta, luna a asfintit inaintea soarelui, deci nu s-a putut vedea cu ochiul liber si nici cu alta aparatura de observare.
      In schimb, chiar aici in Romania, in dimineata zilei de 4 Septembrie (Miercuri), personal am vazut luna inaintea rasaritului soarelui in partea de Est/Rasarit, ceia ce inseamna ca ziua de Joi a apartinut lunii ce tocmai se sfirsea si intii a lunii Tisrei a fost Vineri 6 Septembrie.
      Dar pentru ca "Yom Kipur' sa nu cada duminica si astefel sa fie doua "Shabbate" unul dupa altul, evreii au fixat "Ros Hasanah" cu o zi mai repede, rezolvind una din datinile batrinilor.
      In Leviticul 23:39 scrie:"................ :cea dintii zi sa fie o zi de odihna, si a opta sa fie tot o zi de odihna".
      Deci iata ca scrie negru pe alb, in Biblie si nu mintea spalata a unora de nu stiu cine. Zi de odihna, inseamna Shabbath si nu altceva.
      Nicaieri nu scrie:(CA o zi de odihna) ci clar: "zi de odihna". Vocabularul limbii Romane conteporane face distinctie clara intre cele doua expresii.
      Asa ca scumpul meu confrate in Yahu'Shuah, hai sa nu ne mai jignim ca paginii unii pe altii, ci in dragoste sa studiem inpreuna orice ideie apare pe acest blog minunatsi sa cautam sa-L cunoastem pe Yahuah ca singurul Creator Adevarat si pe Yahu'Shuah pe care l-a trimes.
      numai asa vom avea viata vesnica, iar El ne cere sa "raminem in El, cuvintele Lui sa ramina in noi".
      Tu ce alegi si de ce nu vrei sa-i ajuti si pe cei lunatici?
      Asa te invata Invatatorul tau? Sa-ti exprimi ura si dispretul fata de semenul tau?!
      Unde vezi tu deductie in ceia ce a spus acel om?

      Concluzia este: daca s-a scimbat cu o zi data unei zile de Sarbatoare sau Shabbath, s-au luna noua, realitatea este ca nu ne mai inchinam la "vremea hotarita" de Cel Prea Inalt.
      Salom.

      Ștergere
  6. Și un alt lucru Lunistule ..De cînd practici tu această religie care cu atîta convingere încerci să o dai ca perlă
    De cîte ori ai construit tu o Sukkah și ai locuit în ea timp de 7 zile??
    Ori vei spune că asta a fost pentru evrei ...și numai în țara promisă??
    Atunci cum stă cu cuvîntul care zice ...Aceasta este o Lege Veșnică în toate locuințele ...sau locurile une veți locui !!!
    Și spui că nu vrei să fi kițibușar ...chiar ești unul.
    Decînd tu practici lunismul ai ținut tu în mîna ta un Lulav și să te bucuri înaintea lui Yahweh?
    Ori ai făcut și tu ca mesianici ziua recoltei cu mere pe pereți și struguri prin colțuri .
    Așa cum fac și penty-co și advenți(sîmbatari)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragul meu, metoda pe care o enunti tu, o practica si evreii.
      In localitatea mea, in curtea sinagogii se face un cort din acela pe patru picioare alb, iar pe pereti se atirna ceia ce zici.
      Lulav!!!??? mai bine spune in romaneste, ca sa inteleaga si altii care nu stiu ca sunt frunze de palmier.
      Dar mai trebuie si "etrog" (chitra); hadas (mirt)si arava (salcie).
      Asa ca nici evreii din Romania nu au trei din cele patru plante, doar daca li se trimite prin F.C.E.R. asa cum li se trimite vinul de Pesah.
      Dragul meu, daca stii ceva si practici ceva, spune intr-un material cum trebuie procedat corect.
      Cu atitudinea pe care o ai, nu esti vazut bine in ochii Celui Prea Inalt.
      Yahuah (Yahua) sa te binecuvinteze.
      Salom.

      Ștergere
  7. Evreii au multe nuanțe multe culori și idei..și ce practică ei în sinagogile lor,e treaba lor . Știu că ai un aftt. pe mine, și știu și de cînd..dar eu nu-s creștin : așa că nu-mi vorbi de dragostea creștinească.
    14. Şi au găsit scris în Lege că יהוה poruncise prin Moise că fiii lui Israel trebuie să locuiască în corturi* în timpul Sărbătorii lunii a şaptea.
    *Lev. 23:34, 42; Deut. 16:13
    15. Atunci au trimis să răspîndească vestea* aceasta în toate cetăţile lor şi la Ierusalim** „Duceţi-vă la munte şi aduceţi ramuri♦ de măslin, ramuri de măslin sălbatic, ramuri de mirt, ramuri de finic şi ramuri de copaci stufoşi, ca să faceţi corturi, cum este scris.”
    *Lev. 23:4. **Deut. 16:16. ♦Lev. 23:40
    Atitudinea mea este ceia ce YHWH vrea...Cînd tu propovăduești pe Idolul numit Isus că e una și același cu Yahshua(Yașua)
    Cînd urmezi un calendar rabinico-păgîn...și dai lecți de observare a calendarului
    Cînd lucri și în Șabat..și nu ți nici una din sărbătorile din 23 lev ..tu dal lecți! ...Ține-ți lecțile pentru tine și dacă poți aruncă cu piciorul înapoi în țepuș...Las-o pe tanti E White și doctrina ei ...dacă poți fă Legămînt cu Yașua că cu idolul isus ești în legămînt.
    Oricum la obraznicie răspund pe măsură.

    RăspundețiȘtergere
  8. Iata ca ai devenit si tu "anonim".

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)