Israel

Israel

miercuri, 3 octombrie 2012

Pacatul

Pacatul
Pentru multi oameni ,,Pacatul" astazi este un model de viata,pentru altii o iluzie,iar cel mai rau lucru este ca i se da foarte mica importanta.Pacatul este negat de oameni ,este luat in gluma si ridiculizat.Multi oameni considera Pacatul o realitate,dar continua sa traiasca in el,fara sa se gandeasca prea mult la consecintele lui.

Dar sa nu uitam caci YHWH da o importanta majora Pacatului,si prin cateva versete sa vedem ce ne spune Scriptura : Sufletul care păcătuieşte, acela va muri. (Ezechiel 18:20)

Fiindcă plata păcatului este moartea . (Romani 6:23)

Şase lucruri urăşte YHWH, şi chiar şapte Îi sînt urîte:ochii trufaşi, limba mincinoasă, mînile... cari varsă sînge nevinovat,inima care urzeşte planuri nelegiuite, picioarele cari aleargă repede la rău,martorul mincinos, care spune minciuni, şi cel ce stîrneşte certuri între fraţi. (Provérbe 6:16-19)

Nebunii nu pot să stea în preajma ochilor Tăi; Tu urăşti pe cei ce fac fărădelegea,şi pierzi pe cei mincinoşi; YHWH urăşte pe oamenii cari varsă sînge şi înşală. (Psalmi. 5:5-6)

Căci oricine face aceste lucruri, oricine săvîrşeşte o nedreptate, este o urîciune înaintea lui YHWH, ELOHIM al tău. (Deutronom. 25:16)

Pacatul este o putere a raului,nu putem scapa de el in aceasta viata,dar il putem birui prin Puterea si ajutorul lui YHWH.Pacatosi sunt plini de mandrie si traiesc prin propriile lor merite.

Ce este Pacatul : 
Oricine face păcat, face şi fărădelege; şi păcatul este fărădelege. (1 Ioan 3:4)

Originea Pacatului : 
El a păstrat pentru judecata zilei celei mari, puşi în lanţuri vecinice, în întunerec, pe îngerii cari nu şi-au păstrat vrednicia, ci şi-au părăsit locuinţa. (Iuda 1:6)

Cum a intrat Pacatul in lume :
De aceea, după cum printr'un singur om a intrat păcatul în lume, şi prin păcat a intrat moartea, şi astfel moartea a trecut asupra tuturor oamenilor, din pricină că toţi au păcătuit... (Romani 5:12)

Urmarile Pacatului:
Voi eraţi morţi în greşelile şi în păcatele voastre,în cari trăiaţi odinioară, după mersul lumii acesteia, după domnul puterii văzduhului, a duhului care lucrează acum în fiii neascultării.Între ei eram şi noi toţi odinioară, cînd trăiam în poftele firii noastre pămînteşti, cînd făceam voile firii pămînteşti şi ale gîndurilor noastre, şi eram din fire copii ai mîniei, ca şi ceilalţi.  (Eféseni 2:1-3)

Modul prin care YHWH a rezolvat problema Pacatului :
Pe Cel ce n'a cunoscut niciun păcat, El L -a făcut păcat pentru noi, ca noi să fim neprihănirea lui YHWH în El.  (2 Corínteni 5:21)    Shalom Israel !!!

2 comentarii:

  1. In adevar o frumoasa expunere a pacatului
    Dupa cum spun Sfintele Scripturi: Oricine face pacat Calca Legea ;si Pacatul este Calcarea Legii
    (1 ioan 3v4 )kj

    RăspundețiȘtergere
  2. Wow..mai sunt crestini ce tin kippur?

    RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Ierusalim o piatră grea pentru toate popoarele.

"Iata, voi preface Ierusalimul intr-un potir de ametire pentru toate popoarele dimprejur si chiar pentru Iuda, la impresurarea Ierusal...