IERUSALIM versus ROMA


                                       IERUSALIM  versus ROMA


Cetatea lui YHVH, Ierusalimul este asediat în mod constant de către dușmani, care-l doresc pentru ei înșiși. După ce a fost singurul oraș pe care YHVH a ales drept capitala a Regatului Israel și locuinței Lui, forțele răului încearcă cu orice preț să ia Evreilor din propriul oraș, împingând lumea să accepte și să recunoască un stat Palestinian cu Ierusalimul drept capitală .

pentru a intelege mai bine ce inseamna Palestina putem vedea aceste 2 teme :

http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/04/ce-s-intamplat-cu-adevarat-in-orientul.html

http://israel-shabbat-shalom.blogspot.pt/2012/06/vaticanul-si-palestinienii-impreuna.html
Se tot incearca o rezoluție la Adunarea Generală a ONU,prin care sa se infiinteze oficial statul Palestina ,acest lucru nu este altceva decat a face ca lumea sa fie împărțită în două părți: cei care nu vor accepta o astfel de propunere, "forțata", în dispreț total față de acordurile de pace cu Israelul făcute la Oslo, și cei care susțin "Palestina" ca un stat într-un alt stat, care să permită ca Ierusalimul sa fie împărțit din nou, devenind astfel o bază solidă pentru Militantismul Islamic dornici de a anihila Israelul.

Ierusalimul a devenit un Mos Craciun , pângărit de omenire nu numai prin prezența de Moschei, în spațiul anterior  desemnat ca și Templu, dar, de asemenea, de numeroase Biserici Creștine care pangaresc orașul prin idolatrie, lumânări, tămâie si altele ....... ...
Cu toate acestea, indiferent de voința omului, YHVH va reveni pentru a domni in Ierusalim, venirea aceasta,va fi de curățare, și o reversare a Duhului Sfint peste locuitorii tarii dupa cum ne spune Profetul Zaharia :

În ziua aceea-zice YHVHl al oştirilor-voi stîrpi din ţară numele idolilor, ca nimeni să nu-şi mai aducă aminte de ei; voi scoate de asemenea din ţară pe proorocii mincinoşi şi duhul necurat. (Zaharia 13:2)

În ziua aceea, nu va mai fi lumină; stelele strălucitoare se vor ascunde.Va fi o zi deosebită, cunoscută de YHVH, nu va fi nici zi, nici noapte; dar spre seară se va arăta lumina.În ziua aceea, vor izvorî ape vii din Ierusalim, şi vor curge jumătate spre marea de răsărit, jumătate spre marea de apus; aşa va fi şi vara şi iarna.(Zaharia 14:6-9)
Roma între timp, orașul care a planificat și a organizat distrugerea Ierusalimului, va fi, de asemenea, vizitata de YHVH dar nu pentru răscumpărare și mântuire, ci pentru o pedeapsa teribilă a crimelor odioase comise împotriva Evreilor începind cu anul 70 d.Hr.,prin faptele umilitoare de a aduce la Roma Evrei ca sclavi (inclusiv pentru jefuirea Templului , a cărui imagine este gravata in piatra pe Arcul lui Titus, la Colosseum).

Roma de asemenea, va da socoteala pentru miile de credinciosi, acolo unde au  varsat sânge nevinovat ,de mâinile însetate de sânge ale Impăraților Romani in Circus Massimo și în alte locuri ,Roma a continuat pentru multe secole, de a fi responsabila de organizarea  sinistra și penală inventata vreodata de om, responsabila pentru uciderea a mii de Evrei,prin Inchizițiile macabre conduse de Vatican și puterea papală..

Toata fanfarada acum vizibila pe coridoarele Vaticanului, toata "gloria" de Basilica, sa construit cu milioane de ființe umane sclavizate, tot ceea ce istoria nu poate șterge,Roma asi va primi hotărârea corectă divină, și nimic nu va fi lasat uitarii ,deoarece, în cuvintele lui Ioan profetul din Apocalipsa ne spune astfel :

Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: "Iesiti din mijlocul ei, poporul Meu, ca sa nu fiti partasi la pacatele ei si sa nu fiti loviti cu urgiile ei! Pentru ca pacatele ei s-au ingramadit si au ajuns pana in cer; si YHVH Si-a adus aminte de nelegiuirile ei.Rasplatiti-i cum v-a rasplatit ea si intoarceti-i de doua ori cat faptele ei. Turnati-i indoit in potirul in care a amestecat ea! Pe cat s-a slavit pe sine insasi si s-a desfatat in risipa, pe atat dati-i chin si tanguire! Pentru ca zice in inima ei: "Sed ca imparateasa, nu sunt vaduva si nu voi sti ce este tanguirea!"Tocmai pentru aceea, intr-o singura zi vor veni urgiile ei: moartea, tanguirea si foametea. Si va fi arsa de tot in foc, pentru ca YHVH Mantuitorul, care a judecat-o, este tare. (Apoc.18:4-8)

Roma nu este "Orașul Etern",Omenirea a vrut să o vada așa , dar Mantuitorul este Judecătorul Suveran, și va răzbuna sângele sfinților apostoli "dupa cum ne spune Profetul Ioan in Apocalipsa :

Si am auzit pe ingerul apelor zicand: "Drept esti Tu, Creatorule, care esti si care erai! Tu esti sfant, pentru ca ai judecat in felul acesta.Fiindca acestia au varsat sangele sfintilor si al prorocilor, le-ai dat si Tu sa bea sange. Si sunt vrednici." (Apoc.16:6)

 Femeia aceasta era imbracata cu purpura si stacojiu; era impodobita cu aur, cu pietre scumpe si cu margaritare. Tinea in mana un potir de aur plin de spurcaciuni si de necuratiile curviei ei.Pe frunte purta scris un nume, o taina: "Babilonul cel mare, mama curvelor si spurcaciunilor pamantului."Si am vazut pe femeia aceasta, imbatata de sangele sfintilor si de sangele mucenicilor lui Yashua. Cand am vazut-o, m-am mirat minune mare. (Apoc.17:6)

Mantuitorul nu a ales Roma pentru asi stabili Împărăția Sa , omenirea  a construit regatul Satanei la Roma, pe baza unui temei uman, care nu va dura.

"Stiu unde locuiesti: acolo unde este scaunul de domnie al Satanei. Tu tii Numele Meu si n-ai lepadat credinta Mea nici chiar in zilele acelea cand Antipa, martorul Meu credincios, a fost ucis la voi, acolo unde locuieste Satana. (Apoc.2:13)
YHVH a ales Ierusalimul,  în care se va întoarce în curând, nu să fie umilit și respins, ci să si stabilească acolo pentru totdeauna Împărăția sa ,de dreptate, pace și prosperitate pentru toți,el va imparatii în curând,pentru totdeauna!

În ziua aceea, vor izvorî ape vii din Ierusalim, şi vor curge jumătate spre marea de răsărit, jumătate spre marea de apus; aşa va fi şi vara şi iarna.Şi YHVH va fi împărat peste tot pămîntul. În ziua aceea, YHVH va fi singurul Imparat, şi Numele Lui va fi singurul Nume. (Zaharia 14:8-9)

sa vedem doar cateva exemple mostenite de la Roma,si care astazi sunt sustinute cu darzenie de Evanghelici si Protestanti :
a) Recunoașterea Duminicii ca zi de odihna a Creatorului,astfel stiind foarte bine că  Roma (Biserica Catolica) a făcut această schimbare.

In fiecare luna noua si in fiecare Sabat, va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea - zice Mantuitorul. (Isa.66:23)

Concluzie : Yashua al Sabatului nu a schimbat Sabatul in Duminica ,iar cind va revenii in Ierusalim nu va schimba Sabatul in Duminica

b) de a boteza în numele Tatălui, al Fiului și Duhului Sfânt, pentru că această formulă nu a fost dispusă de către Yashua și nu a fost utilizata de către Emisarii-Apostolii sai. Textul folosit ca bază pentru această formulă (Matei 28:19) este recunoscut de academicieni in Studierea Scripturii,ca fiind o Completare(Acrescentare).

Caci nu Se coborase inca peste niciunul din ei, ci fusesera numai botezati in Numele lui Yashua. (Fapt.8:16)

Si a poruncit sa fie botezati in Numele lui Yashua. Atunci l-au rugat sa mai ramana cateva zile la ei. (Fapt.10:48)

Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati in Numele lui Yashua. (Fapt.19:5)

Concluzie : UceniciI botezau in numele lui Yashua

c) Atunci când celebreaza Paștele (Pesah)si celelalte Sarbatori, în data creștina(Catolica sau Ortodoxa), stiind că aceasta mostenire vine de la Conciliul de la Niceea (325 d. Hr.) si ca sunt sărbătorite la altă dată, decât datele stabilite in Scriptura de către Eternul Creator.

El va rosti vorbe de hulă împotriva Celui Prea Înalt, va asupri pe sfinţii Celui Prea Înalt, şi se va încumeta să schimbe vremile şi legea; şi sfinţii vor fi daţi în mînile lui timp... de o vreme, două vremi, şi o jumătate de vreme. (Daniel 7:25)

d) Prin a spune că Anul se incheie în Decembrie și începe în Ianuarie,si astfel a celebra ca Sarbatoare, când stim ca Creatorul a stabilit  începutul anului în primăvara (HaAviv) ,a se vedea  (Exodul 12)

YHVH a zis lui Moise şi lui Aaron în ţara Egiptului: ,,Luna aceasta va fi pentru voi cea dintîi lună; ea va fi pentru voi cea dintîi lună a anului. (Êxod 12:1-2)

e) În a spune că Mesia sa nascut pe 25 Decembrie, data celebrarii Craciunului din Mithraism.

Paziti poruncile Mele si nu faceti niciunul din obiceiurile urate care se faceau inaintea voastra, ca sa nu va spurcati cu ele. Eu sunt YHVH ,Mantuitorul vostru." (Lev.18:30)

Pana in ziua de astazi isi urmeaza ei obiceiurile de la inceput: nu se inchina lui YHVH si nu se tin nici de legile si randuielile lor, nici de legile si poruncile date de YHVH copiilor lui Iacov, caruia i-a pus numele Israel. (2Reg.17:34)

Credinciosi adevarati ar trebui sa ia seama ce spune Profetul Ioan in Apocalipsa :
Apoi am auzit din cer un alt glas, care zicea: ,,Ieşiţi din mijlocul ei, poporul Meu, ca să nu fiţi părtaşi la păcatele ei, şi să nu fiţi loviţi cu urgiile ei!    ( Apocalipsa 18:1-4)  Shalom !!!

Comentarii

  1. ÎN ADEVĂR.Mîntuitorul a spus..și să se propovăduiască,aceasta Veste bună(evanghelia) Începînd din Erușalim.nu din Roma ,nici Alexandria ori Constantinopol,ci Erusalim,asta nu spune nimic?Dar astăzi toate sus menționatele au același numitor comun...păgînismul.Oriunde Mergi vezi acest bacil Păgînismul înfiltrat în toate sistemele de închinare.
    Adevărații închinători a lui AbbA(Tatal) se închină Lui Abba în Ruach(Spirit) și în Adevăr (Torah)

    RăspundețiȘtergere
  2. am si eu o intrebare?sunt un pic derutata,,,aici il recunoasteti pe domnul isus hristos ca domn si mantuitor?daca da ,de ce va indoiti in legatura cu ceea ce faceau apostolii domnului isus hristos !domnul sa va binecuvinteze

    RăspundețiȘtergere
  3. Pace tie !!! cred ca intrebarea ta este adresata comentariului Anonim,care dupa cum se vede contesta numele de Biserica adica Basilic si care ar venii de la denumirea sarpelui.Respectivul Anonim are un pic de adevar in cea ce afirma deorece Biserica Romana a facut in asa fel incat prin traducerea Scripturii a denaturat toate numele originale,dar cred ca deja se ajunge la extrem de a condamna pe cineva ca foloseste cuvantul Biserica.Pina la urma urmei avem nevoie de a fi intro Comunitate de Credinciosi dupa cum erau si ucenicii si bineinteles ca inchinarea trebuie sa fie in duhul si adevarul celui prea Inalt YHVH Creatorul.Termenul cuvantului Biserica este folosit de toate cultelele autorizate de Stat care intr-un fel sau altul sunt nevoite sa respecte cateva reguli ale Bisericii Statale,acest lucru nu este spus enoriasilor si anume ce contine Statutul unei Biserici.Nu te teme, turma mica; pentru ca Tatal vostru va da cu placere Imparatia. (Luc.12:32) Shalom si Binecuvantari !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Cred că aici Nu recunoaște nimeni pe isus ,...Isus ca domn , da! el este mai mult dumnezeu...al viacului acestuia ha Șatan este ascuns sub numele acesta ,isus. Deci nu-ți fă grijii aici nul recunoaște nimeni pe isus decît ca impostor ,un fals , emanația biserici Romane(catolice). Nu există un Mîntuitor numit isus.
    Suah= Mîntuitor este Yahweh care este Suah adică Mîntuitor
    Yah-Shuah.(Yașua)
    Așa că nu te mai uita după isus cel puțin pe aici ...că nu-l vei găsi decît poate din greșală.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)