Israelul multumeste Canadei ,datorita ruperii relațiilor cu Iranul


Israelul multumeste Canadei ,datorita ruperii relațiilor cu Iranul 
Președintele Israelian Shimon Peres a emis o declarație specială făcută poporului Canadian și liderul său, pentru că a rupt relațiile diplomatice cu Iranul , Președintele și-a exprimat de asemenea speranta ,  că si alte națiuni vor vedea in Canada un model de moralitate guvernativa" și  vor urma acelasi exemplu.

"Canada a dovedit încă o dată că moralitatea trebuie să fie înainte de pragmatism" - spune declarația. "Canada a arătat că politica trebuie să reflecte principiile și valorile ... Iranul este o sursă de terorism la nivel mondial, un violator clar a drepturilor omului și la fel Iranul aspiră să domine întreg Orientul Mijlociu.

"Combinația de ambiție hegemonică, nebunie politică și arme nucleare, este inacceptabilă și intolerabilă, pune în pericol întreaga lume, care trebuie să acționeze împotriva acestei ambitii, cu toată puterea."
La o conferință de natură economică in Italia, Peres a declarat că "este de neconceput ca un membru al Organizației Națiunilor Unite amenință să distrugă un alt stat membru, în contradicție completa cu tratatele ONU ,in consecinta statele membre ar trebui să se opună acestor amenintari.".
Canada a anunțat că a fost închisa ambasada sa de la Teheran, luând, de asemenea masuri, ca in cinci zile, diplomații Iranieni să părăsească Canada, clasificand Republica Islamică Iraniana ,drept "Amenințare semnificativă la Pacea și Securitatea Globală."

Guvernul de la  Ottawa a menționat ca, prin dezvoltarea nucleara Iraniana, pe care Statele Occidentale al văd, ca pe un efort "ocult" de a dezvolta voalat bombe atomice, prin ostilitatea sa față de Israel și a pretinsului ajutor militar dat de Iran pentru Președintele sirian Bashar al Assad, care se confruntă cu o revoltă populară.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe Iranian, Ramin Mehmanparast, a declarat în răspunsul sau,că măsura luată de Canada a fost "o continuare de politică anti-iraniană",facuta  de guvernul conservator al premierului Stephen Harper, care și-a menținut de o lungă vreme, o relatie slabă cu Teheranul.
Felicitări, Canada! YHWH va Binecuvânta acest mare prieten al Israelului, cu Binecuvântarea promisă celor care vor Binecuvânta urmașii lui Avraam, este pacat că atât de multe țări așa-numite "civilizate" nu are curajul să urmeze acest exemplu de dreptate și moralitate.

YHWH zisese lui Avram: "Iesi din tara ta, din rudenia ta si din casa tatalui tau si vino in tara pe care ti-o voi arata. Voi face din tine un neam mare si te voi binecuvanta; iti voi face un nume mare si vei fi o binecuvantare. Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine.(Gen.12) Shalom !!!

Comentarii