Israel

Loading...

luni, 10 septembrie 2012

IERUSALIM capitala a Israelului


O aluzie la "YHWH" și IERUSALIM" ca si capitala a Israelului " genereaza DIVIZIUNI puternice  în CONVENȚIA Democrata AMERICANA

 Sa desfășurat  în Convenția Democratică din America de Nord înainte de controversa zgomotoasa referitoare la trimiterea, la "YHWH" și recunoașterea Ierusalimului drept capitala Israelului.
Votul a fost "împins" în arena convenției, cu critici puternice din Partidul Republican , pripită și "convenabila" intervenția actualului președinte Obama .

Atunci când președintele  reuniuni, a Convenției,a apelat de trei ori de a se vota în favoarea acestor două referiri la "YHWH" și "Ierusalim, capitala Israelului," un grup foarte mare și zgomotos al delegaților a strigat "Nu!" la propunere. Și propunerea a trecut dupa  cel de-al treilea apel, însă departe de un consens ...

Mulți participanți din mulțime au reacționat zgomotos împotriva deciziei de a include aceste două elemente, în manifestul politic electoral.
Potrivit unor surse bine informate, a fost președintele Obama însuși, a intervenit personal, să se schimbe propunerile în ambele cazuri. Despre referirea la "YHWH", un reprezentant a declarat ca răspunsul președintelui a fost: "De ce acest lucru a fost initial schimbat?"

În ciuda "turbulenței" la votare, democrații , în cele din urmă au repus o secțiune referitoare la Israel, care  anterior a fost trecuta cu vederea, referitor la Ierusalim, acum declară că "Ierusalimul este și va rămâne capitala Israelului, părțile au convenit că Ierusalimul ramăne o problemă pentru negocierile privind statutul final,si ca Ierusalimul ar trebui să rămână un oraș unit și accesibil pentru oameni din toate religiile.".

Această aluzie la Ierusalim este în conformitate cu ceea ce analiștii spun ca este poziția personala a președintelui , dar si din partea administratiei în sine, care de mult timp sustinea că decizia privind statutul Ierusalimului este o chestiune care trebuie decisă de către Israelieni și Palestinienii în negocierile de pace,dar a fost totuși o precauție imensa  în actuala administrație Americană  de a nu declara Ierusalimul drept capitala Israelului.

Vânătoarea voturilor Evreilor Americani
Opinia din Israel este, totuși, că această declarație " este împinsa" de Obama la textul manifestului electoral prin care Ierusalimul este capitala Israelului, nu facea parte din intențiile inițiale ale partidului.
În cuvintele rostite de purtătorul de cuvânt al Knesset-ului, Reuven Rivlin, fără îndoială despre asta: "Nu am nici o îndoială că Obama a pus  Ierusalimul,pe platforma partidului din cauza unor considerente politice și campaniile electorale, precum și din cauza criticilor dure din Israel și Statele Unite , Rivlin a adăugat :" Acesta este un semn problematic, indicând reducerea treptată a angajamentului guvernului SUA în Israel ".

ISRAEL DIN CE ÎN CE MAI SINGUR
Sentimentul regretabil exprimat de către o mare parte de democratii din Congres relevă, nu numai înlăturarea lui YHWH de politica Americana.Va veni ziua - și, poate, mai  curand decat credem - că Israelul poate conta doar pe sprijinul Înaltului YHWH - care nu eșuează, pentru că - Psalmul 121:1-5 . spune :
Îmi ridic ochii spre munţi... De unde-mi va veni ajutorul?
Ajutorul îmi vine dela YHWH, care a făcut cerurile şi pămîntul.
Da, El nu va îngădui să ţi se clatine piciorul; Cel ce te păzeşte, nu va dormita.
Iată că nu dormitează, nici nu doarme Cel ce păzeşte pe Israel.
YHWH este Păzitorul tău, YHWH este umbra ta pe mîna ta cea dreaptă.   Shalom Israel !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...