Israel

Israel

vineri, 28 septembrie 2012

Discursul premierului Israelian la ONU


"Statul Israel va trăi veșnic"
În discursul său de Miercuri la Adunarea Generală a ONU, prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, nu a stabilit doar o "linie roșie", dincolo de care Iranul nu trebuie să treacă, după cum au subliniat măreții Conducatori a lui Israel prin realizările lor din istoria recentă.
"Prin istoria noastră, poporul Evreu a invins pe toti tiranii care au dorit distrugerea noastră", - a spus el, adăugând: "Acestea sunt ideologiile lor care au fost eliminate prin istoria lui Israel. Poporul lui israel este  încă în viață . Noi spunem.. "Am Yisrael Chai": Statul Evreu va trăi pentru totdeauna ".

"În același timp pe drumul PATRIARHILOR"
 Netanyahu a reamintit realitatea istorică a poporului Evreu în țara sa : ". În Israel, am călcat pe aceleași cai bătătorite de către patriarhii nostri : Avraam, Isaac si Iacov" . Dar am gasit, căi noi,în știință, tehnologie, medicina si agricultura," - a continuat: " În Israel, trecutul și viitorul  găsesc un drum comun .. "
Netanyahu a contrastat aceste realități cu Islamul fanatic întruchipat de conducătorii din Iran: "Ei vor să traga omenirea înapoi,intro epoca de dogme necontestate și conflicte interminabile", - a continuat el, adaugand: "Dar nu vor reuși în cele din urmă." Citând exemplul ,,nazismului" cu 70 de ani in urma, adăugand: "Câte vieți vor fi pierdute inainte de a fi învins ?"(Ahmadinejad)

"O linie roșie pentru Iran"
Dedicănd cum era de asteptat ,cea mai mare parte a discursului său, la amenințarea nucleară Iraniană, Netanyahu a folosit un grafic și un marker rosu ,pentru a evidenția nivelul de dezvoltare nucleară, la care Iranul a ajuns, adică 70% din capacitatea sa, adăugând că în primăvara urmatorului an , cel mai mult în timpul verii(2013), Iranul va reuși să realizeze faza finala de îmbogățire a uraniului, pentru a produce Bomba Nucleara, și care apoi e o chestiune de cateva  "luni sau chiar săptămâni "pentru asi pune in practica Planul Diabolic de a sterge Israelul de pe fata pamantului.

"IERUSALIM, CAPITALA noastră veșnică"
La inceputul discursului său, Prim-ministrul Israelian ,a declarat suveranitatea Israelului asupra Ierusalimului, spunând: "Cu trei mii de ani in urma, regele David a domnit peste statul Evreu în capitala noastră veșnică, Ierusalim,, spun asta tuturor celor care pretind că,, Statul Evreu nu are rădăcini în regiunea noastră și ca vom dispărea în curând, ca Stat Israel . "

El a continuat: "Poporul Evreu a trăit în țara lui Israel de mii de ani .. Chiar și după ce, mai multi  oamenii ai noștri au fost exilati din țara, Evreii au continuat să trăiască în țara lui Israel de-a lungul veacurilor. Mare parte a noastra a Evreilor, nu au renunțat niciodată la visul de a se întoarce pe vechiul nostru pamant .

Sfidând legile istoriei, asta e exact ceea ce am făcut: am adunat exilații, am restaurat independența noastră și am reconstruit viața noastră națională. Poporul Evreu sa întors acasă. Noi nu vom fi dezrădăcinati niciodată.
Miercuri a fost Yom Kippur,Sarbatoarea Ispasirii, cea mai sfântă zi a calendarului Evreiesc. În fiecare an, pe parcursul a mai mult de trei milenii, am fost reuniți în această zi de reflecție și de ispășire. Ne amintim trecutul nostru. Ne rugăm pentru viitorul nostru. Ne amintim de durerile Persecutiilor. Ne amintim de suferințele mari, din pribegia noastra. Ne pare rău pentru Exterminarea a unei treimi din poporul nostru, șase milioane în Holocaust......

Dar, la sfârșitul Yom Kippur ,sărbătorim.Noi sărbătorim renașterea lui Israel. Noi sărbătorim eroismul tinerilor noștri și femeilor, care au apărat națiunea noastră ,cu curajul lui Iosua, David și Macabeii antici. Noi sărbătorim minunatul stat modern, in plin avans a lui Israel.

"Israelul face lumea mai buna"
Israelul, de asemenea, face lumea un loc mai bun: oamenii noștri de știință castiga premii Nobel. Know-how-ul este prezent in fiecare telefon mobil și computerul pe care îl utilizați. Noi prevenim foamea prin irigarea terenurilor aride din Africa și Asia. Recent am fost incantat sa vizitez Technion, unul dintre Institutele noastre de tehnologie din Haifa, și am văzut un om paralizat de la talie în jos,cum fiind capabil să urce pe scări cu ușurință, prin ajutorul unei invenți Israeliene.

Și creativitatea excepțională a Israelului este însoțita de compasiunea remarcabilă a poporului nostru. Când dezastrele fac ravagii undeva în lume - în Haiti, Japonia, India, Turcia, Indonezia și în altă parte - medicii Israelieni sunt primii care au ajuns, efectuand interventii chirurgicale care au salvat vieti umane.
,,Astfel Israelul valorizand viata, Israelul apreciază Pacea și cauta Pacea. "

4 comentarii:

 1. Nu au fost medicii evrei primii.asta e propagadistic. Le recunoastem meritele si valoarea, dar cum se cuvine... si ultimul rand din articol ce cauta acolo? E concluzie? Strica restul textului..

  RăspundețiȘtergere
 2. Este ultima fraza a premierului,daca nu intelegi,mai citeste odata,si esti Binevenit pe Blog cu comentarii.

  RăspundețiȘtergere
 3. Interesant lucru , oare de ce Evreii din intreaga lume nu recunosc statul Isarel, ba mai mult il condamna. Statul Israel este format nu de Evrei ci si de Zionisti care de fapt sunt Satanisti si nu copii lui Yah. Cautati pe Youtube si veti vedea ca toti Evreii din intreaga lume se rascoala astazi impotriva statului Zionist. Ei de fapt zionistii sunt teroristii adevarati si nu lumea musulmana ii ataca sau Iranul ci ei trimit rachete si provocari.

  RăspundețiȘtergere
 4. Nu stiu daca e adevarat ce spui,eu stiu ca Evreii din toata lumea sunt foarte uniti,de ex. cind se intampla cevai pe teritoriul Statului Israel toti Evreii din Portugalia pleaca sa si ajute fratii lor Sionisti,intr-un eventual conflict,la fel cunosc multi care cotizeaza f multi bani zilnic in conturile IDF,e normal ca nu toti sa tina cu ei,sa mai intamplat si cind trebuiau sa Reconstruiasca al doilea templu,erau descurajati de cativa dintre ei,vezi Ezra,nu e important cine infiinteaza Statul Israel,deorece tot asa au fost ajutati de Imperiul Medo Persan sa revina in tara lor si sa si refaca Tara,Creatorul controleaza totul si doar el stie cum si cu cine asi pune planurile in aplicare,asa ca nu te ingrijora el este cel care are grija de ei,important Greg este sa fi pregatit deorece nu mai este mult timp ca Mantuitorul sa vina,pasii lui se aud prin cea ce se intampla in Israel si in imprejurimi.Shalom !! fi Binecuvantat !!!

  RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu

Conferința privind pacea și securitatea din Orientul Mijlociu Ceea ce unii ar considera imposibil se întâmplă în fața ochilor noștri: la...