Evreii Înapoi in Ţara Promisă

Evreii Înapoi in Ţara Promisă
Tel Aviv
Dacă credeti in Biblie, reîntoarcerea Israelului, ca naţiune, după 2.000 de ani este un miracol mai mare decât minunea care a avut loc cu plecarea lui Israel din Egipt.

Aceasta este ceea ce spune Yahveh în Ieremia 16:14-15:

,,De aceea iată, vin zile, zice Yahveh, cînd nu se va mai zice: ,Viu este Yahveh, care a scos din ţara Egiptului pe copiii lui Israel!` Ci se va zice: ,Viu este Yahveh, care a scos pe copiii lui Israel din ţara de la miază-noapte şi din toate ţările unde -i izgonise!` Căci îi voi aduce înapoi în ţara lor, pe care o dădusem părinţilor lor.`` (Jer. 16:14-15)

Restaurarea naţiunii ,, Israel " în 1948 şi reintoarcerea Evreilor împrăştiaţi peste tot în lume, este o minune mai mare decât toate aceste minuni :

* Împărţirea in doua de la Marea Roşie;
* Mana din cer;
* Apa din stanca;
* Darea legii pe muntele Sinai.

Cred că mulţi Creştini şi Evrei din secolul 21 nu apreciază de deplin ceea ce înseamnă să fie martori ai acestei mari minuni . Uneori, când citim Biblia, suntem uimiti de oamenii Israelului din trecut care au aratat de multe ori orbire si neascultare de Yahveh,cu atat mai mult si Crestinii din zilele noastre sunt la fel de orbiti si neascultatori fata de Poruncile si Orinduielile lui Yahveh.
Netanya
Acest  privilegiu pe care al avem astazi de a vedea aceasta Minune ,vine ca o responsabilitate de a recunoaşte ceea ce face Yahveh şi să recunoastem imediat că Yahveh nu este schimbator la cea ce a scris cu degetul sau.

In Lumea de azi multi crestini nu înţeleg acest lucru,prin a se delimita ca unele dintre Porunci si Orindulieli sunt adresate doar copiilor lui Israel, astfel ajung sa contrazica ce spune Pavel  în cartea Romani.

Creştinii care nu prezintă nici un semn de recunoştinţă pentru Israel insemna ca nu sunt altoiti la vita care este a lui Yahveh , a fi conectati la acest miracol asa zisi creştini,  în cele din urmă nu sunt recunoscatori pentru darul mântuirii şi răscumpărarea oferită lumii prin Mesia Iudeul, care este Yashua Mantuitorul lui Israel- ca El a venit şi El vine!

Mesia nu va revenii la Washington, Vatican, pe Muntele Atos sau la Meca pentru a conduce lumea. El va merge la Ierusalim.

Când şi de ce Mesia vine? El va veni la un moment dat, când cuvantul va fi Propovaduit in intreaga lume si atunci cind Israelul se va confrunta cu un dezastru, (Gog si Magog)cind El Mesia va veni pentru a salva pe Israel si pe toti cei care Implinesc Poruncile si Orinduielile lui Yahveh.

Şi balaurul, mîniat pe femeie, s'a dus să facă război cu rămăşiţa seminţei ei, cari păzesc poruncile lui Yahveh, şi ţin mărturia lui Yashua HaMashiya. (Apoc. 12:17)

Teologia înlocuirii nu este numai o teologie periculoasa,mai Este o Teologie superficiala - o Teologie care încearcă să interpreteze Biblia prin cel mai lipsit mod de relevanţă fata de Yahveh cu un legământ Vesnic . 

Dar, astăzi, o mare parte din Biserici sunt confuze cu privire la cine suntem ca şi credincioşi, prin patrimoniul biblic, care serveşte ca temelie a credinţei noastre şi speranţei noastre.

Unii creştini sunt confuzi cu privire la miracolul Israelului modern care este cu adevărat o Implinire Profetică.
Ierusalimul
Unii creştini sunt Conexati mai mult între credinţa lor şi Catolicism,Ortodoxie,Islam ,Budism,etc.ceea ce între credinţa lor şi Iudaism se delimiteaza de Elohim a lui Israel, si  în afara contextului  promisiunii mesianice a lui Yahveh fata de Avraam, Isaac şi Iacov,prin acesta credincioşii vor fi prinsi cu garda jos şi nepregătiţi.

Mulţi Evreii nu au înţeles prima venire a lui Mesia, deoarece l-au asteptat ca pe un rege cuceritor,tot asa mulţi creştini al asteapta ca un rege Salvator ,dar fara sa Implineasca cea ce a Implinit Yashua ,Poruncile si Orinduilile .Ce-o să faci când Yahshua se va întoarce?

Biblia ne spune că El va veni sa faca Dreptate. Hainele sale sunt pătate cu sânge de toti aceia care nu Implinesc Voia lui, El va distruge naţiuni din cauza Ignorantei, El va impune voinţa lui cu un toiag de fier.

Suntem pregătiţi pentru acest Yashua ,care a Implinit Poruncile si Orinduielile lui Yahveh?

El va judeca omenirea şi naţiunile, aşa cum citim în Matei 25. Neamurile vor fi împărţite în naţiuni ovine şi naţiuni caprine în mare măsură bazate pe Teologia Inlocuirii prin modul în care au tratat Poruncile si Orinduielile lui Yahveh Elohim a lui Israel.

El va binecuvânta pe cei care binecuvânta Israel şi blesteama pe cei care vă blesteamă Israelul.

Tu mustri pe cei îngîmfaţi, pe blestemaţii aceştia, cari se rătăcesc de la poruncile Tale.
Ridică de peste mine ocara şi dispreţul! Căci păzesc învăţăturile Tale. (Ps. 119:21-22)

Credinţa noastră şi răscumpărarea noastră - trebuie construita pe o fundaţie făcută de Yahveh a lui Avraam, Isaac şi Iacov ,Fără o înţelegere şi apreciere a acestei legături, credinţa noastră nu are sens,din pacate este doar o forma de Evlavie fara ascultare de Yahveh. 

Mântuitorul nostru nu a apărut doar asa intr- o zi în Betleem acum 2000 de ani fără sa fie Profetit de Prorocii lui Isral, El a venit ca Mesia mult aşteptat, regele Evreilor, neamul lui David, şi El în final va domni pe tronul lui David in Imparatia de 1000 de ani.

Apropo, El a venit nu pentru a începe o nouă religie numită Creştinism, El Mesia a venit să împlinească Legea şi Proorocii şi de a oferi salvarea pentru Evrei şi non-evrei deopotrivă.

Dacă credeti că Biblia este Cuvântul infailibil al lui Yahveh, recunoaşteti, de asemenea, că atunci când El va veni, Credincioşi vor Sarbatorii ziua de odihnă Sabatul  si Sărbătorile

Cât de mulţi Creştini din Intreaga Lume de azi o să înţeleagă cu adevărat realitatea că Yahveh şi Mântuitorul nostru este un Evreu? 
Eilat
El nu va manca sandwich cu şuncă de Porc si nici nu va sluji Duminica în Biserici cu cafenele si cu tot felul de negoturi de obiecte asa zise sfinte,el nu va sluji Craciunului, Floriilor, Rusaliilor..... , Catolice si Ortodoxe,ci va sluji in Sabatele lui Yahveh date ca semn intre om si Yahveh, stabilite la date scrise de Yahveh, nicidecum cum face asa zisul Crestinismul de astazi instaurat de Constantin cu ajutorul Satanei, si asa de bine imbratisat de asa zisi Crestini. 

Treziti-va Crestinii si lasati Doctrina si Teologia Inlocuirii si reveniti la Credinta Urmasilor lui Yashua,Credinta data Sfintilor odata pentru Totdeauna, care au respectat Sabatele si Orinduirile lui Yahveh la timpul lor dat de Yahveh,si care pentru ele au fost omorati ca sa aiba Viata Vesnica.

Cum al asteptam pe Yahveh al Sabatului ,oare mulţi dintre noi al vom recunoaste atunci când va veni El? "

Aici este răbdarea sfinţilor, cari păzesc poruncile lui Yahveh şi credinţa lui Yahshua. (Apoc. 14:12)

Şi iată, Eu vin curînd! -Ferice de cel ce păzeşte cuvintele proorociei din cartea aceasta!`` (Apoc. 22:7)       Shalom Israel !!!

Comentarii

  1. Binecuvantat sa fie Israel si cetatea sfanta Ierusalaim!

    RăspundețiȘtergere
  2. Voi binecuvanta pe cei ce te vor binecuvanta si voi blestema pe cei ce te vor blestema; si toate familiile pamantului vor fi binecuvantate in tine. (Fac.12:3)

    RăspundețiȘtergere
  3. Corect spus.
    Aceleasi lucruri le spun si eu de atatea ori cititorilor in presa on-line, caci numai cei ce pastreaza Legile impreuna cu Marturia in Hristos se mantuiesc.

    IATA CE LE SPUN EU SEMENILOR DESPRE ACEASTA:

    ”IISUS NU DESFINTEAZA VECHIUL TESTAMENT !

    1. Ati citit cand Petru a refuzat sa manance dobitoace , DUPA VECHIUL TESTAMENT, caci credea la inceput ca Dumnezeu il incearca?

    2. Ati citit cand apostolii sfatuiau in repetate randuri, DUPA VECHIUL TESTAMENT, sa se evite printre altele sangele, animalele sugrumate (printre care erau si porcul, iepurele etc) ?

    3. Ati citit cand Iacov ii spunea lui Pavel ca este acuzat ca calca Legea lui Moise, iar Pavel demonstreaza ca nu este adevarat si aduce jertfe, DUPA VECHIUL TESTAMENT, pentru cei care s-au ras in cap pentru el dupa Legea lui Moise?

    4. Ati citit cand Pavel ii scrie lui Timotei ca ” Toata Scriptura (VECHIUL TESTAMENT), este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,...” ?

    5. Ati citit cand spune Iisus ca NU A VENIT SA STRICE LEGEA SI PROOROCII, ci a venit sa implineasca? CE inseamna a implini?

    IMPLINESTI O PROOROCIE, cum ar fi venirea lui Iisus dupa prooroci si ca avea sa sufere pentru noi, etc.
    Dar LEGEA SE EXECUTA SI NU SE IMPLINESTE CA PE O PROOROCIE.

    6. Ati citit cand Iisus spune ca mai degraba ar trece Cerurile si Pamantul, decat sa cada o frantura din litera de Lege, pana nu se vor implini toate?

    7. Ati citit cand Maria Magdalena, Maria mama lui Iisus etc, S-AU ODIHNIT IN SABAT, DUPA VECHIUL TESTAMENT, DUPA CE L-AU PUS PE IISUS IN MORMANT?

    8. Ati citit ce spune Dumnezeu despre Noul Legamant? Si anume ca DOAR VA PUNE LEGILE SALE IN INIMILE NOASTRE SI IN MINTILE NOASTRE ? Si nu spune ca va aduce alte legi.

    9. Ati citit ca Iisus si apostolii, inclusiv Pavel dupa invierea lui Iisus, tineau Sarbatorile Domnului, dupa VECHIUL TESTAMENT ?

    10. Ati citit cand Pavel a taiat imprejur dupa VECHIUL TESTAMENT!

    11. IISUS PREDICA DIN CELE 10 PORUNCI. Iisus indeamna sa tinem atat Legile cat si credinta in El. (Marcu 10:17-21)

    12. Pavel predica si el din cele 10 porunci. (Efes. 6:1-3, Col. 3:20)

    13. Apocalipsa ne spune ca sfintii sunt cei ce pazesc atat Poruncile (Legile) cat si credinta in Hristos ! (Apoc. 12:17, Apoc. 14:12) Deci amandoua!

    14. Chivotul, in care au fost puse tablele de piatra cu cele 10 porunci scrise cu degetul lui Dumnezeu, se vede si in Apocalipsa in Templul Ceresc a lui Dumnezeu.

    CONCLUZIA: IISUS NU A DESFINTAT CEEA CE A FOST INAINTE DE EL, decat jertfele si pedepsele, caci Dumnezeu le-a dat o limita evreilor in dorinta lor de a se razbuna si de a-si face singuri dreptate. ”

    RăspundețiȘtergere
  4. Mesajajul anterior cu ”IISUS NU DESFINTEAZA VECHIUL TESTAMENT !” era de la mine.
    Shalom.

    RăspundețiȘtergere
  5. Fi Binecuvantat Frate Crestinul si toti Cititorii si Participantii in Comentarii ziditoare care Implinesc Voia lui Mesia care a dat aceasta incredintare Slujitorilor Adevarati de a Impartasii Cuvantul
    ca prin el sa aiba multi Viata Vesnica ! Shalom !!!

    RăspundețiȘtergere
  6. Si tu sa fi binecuvantat frate Ioane.
    Cu ingaduinta ta, am sa republic comentariul de mai sus mult mai argumentat si cu dovada Biblica la fiecare idee.
    Iti voi da altul si pe cel vechi poti sa-l stergi (inclusiv pe acesta ).
    Cred ca ar fi mai de folos.
    Cum spui si tu.
    Shalom.

    RăspundețiȘtergere
  7. IISUS NU DESFINTEAZA VECHIUL TESTAMENT !

    1. Ati citit cand Petru a refuzat sa manance dobitoace , DUPA VECHIUL TESTAMENT, caci credea la inceput ca Dumnezeu il incearca? (Fapte 10:9-16, Fapte 11:4-10)

    2. Ati citit cand apostolii sfatuiau in repetate randuri, DUPA VECHIUL TESTAMENT, sa se evite printre altele sangele, animalele sugrumate (printre care erau si porcul, iepurele etc) ? (Fapte 15:20, 15:29, 21:25).

    3. Ati citit cand Iacov ii spunea lui Pavel ca este acuzat ca calca Legea lui Moise, iar Pavel demonstreaza ca nu este adevarat si aduce jertfe, DUPA VECHIUL TESTAMENT, pentru cei care s-au ras in cap pentru el dupa Legea lui Moise? (Fapte 21:18-26, Fapte 24:13-14)

    4. Ati citit cand Pavel ii scrie lui Timotei ca ” Toata Scriptura (VECHIUL TESTAMENT), este insuflata de Dumnezeu si de folos ca sa invete, sa mustre, sa indrepte, sa dea intelepciune in neprihanire,...” ? (2 Timotei 3:16,17)

    5. Ati citit cand spune Iisus ca NU A VENIT SA STRICE LEGEA SI PROOROCII, ci a venit sa implineasca? (Matei 5:17)

    Ce inseamna a implini?

    IMPLINESTI O PROOROCIE, cum ar fi venirea lui Iisus dupa prooroci si ca avea sa sufere pentru noi, sa se jertfeasca pentru noi etc.
    Dar LEGEA VESNICA SE EXECUTA SI NU SE IMPLINESTE CA PE O PROOROCIE.

    6. Ati citit cand Iisus spune ca mai degraba ar trece Cerurile si Pamantul, decat sa cada o frantura din litera de Lege, pana nu se vor implini toate? (Matei 2:18-19)

    7. Ati citit cand Maria Magdalena, Maria mama lui Iisus etc, S-AU ODIHNIT IN SABAT, DUPA VECHIUL TESTAMENT, DUPA CE L-AU PUS PE IISUS IN MORMANT? (Luca 23:56).

    8. Ati citit ce spune Dumnezeu despre Noul Legamant? Si anume ca DOAR VA PUNE LEGILE SALE IN INIMILE NOASTRE SI IN MINTILE NOASTRE ? Si nu spune ca va aduce alte legi. (Ieremia, 31:31-34, Evrei 10:16-18)

    9. Dumnezeu spune despre generatiile viitoare, cand va readuce pe evrei in teritoriile lor (profetie implinita in 1948) ca le va da doar o inima de carne sa-L iubeasca si sa-L cinsteasca cu o inima curata si nu cu buzele cum obisnuiau evreii odinioara si de asemenea nu spune ca va aduce alte Legi prin Hristos ! (Ezechel 36:20-30).

    10. HRISTOS A REPRODUS CELE MAI MARI LEGI: "Sa iubesti pe Domnul Dumnezeul tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau si cu tot cugetul tau." si "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." (Mat. 22:36-40, Marc. 12:28-34, Luca 10:25:28), CITIND DIN VECHIUL TESTAMENT: (Deut. 6:5, Lev.19:18).

    11. Ati citit ca Iisus si apostolii au tinut Pastile Evreiesti si Sarbatoarea Azimilor dupa VECHIUL TESTAMENT ? (Matei 26:19, Marcu 14:12-16, Luca 22:1-15, Ioan 2:23, ). Sarbatoarea Corturilor (Ioan 7:1-14), Pavel dorea sa tina Patile Evreiesti dupa Inviere (Fapte 18:21), si Sarbatoarea Cinzecimii (Fapte 20:16). Apostolii tineau si ei Sarbatoarea Cinzecimii intr-o casa si au fost binecuvantati in acea zi chiar cu Duhul Sfant si nu pedepsiti ca tineau Sarbatorile Domnului (Fapte 2:1). Si toate celelalte sarbatori au fost tinute de Iisus, de apostoli, de sfinti si de primii crestini pana in sec IV, cand au inceput sa fie persecutati chiar de Vatican.

    12. Ati citit cand Pavel a taiat imprejur dupa VECHIUL TESTAMENT! (Fapte 16:3, Romani 2:25)

    13. Ati citit cand IISUS PREDICA DIN CELE 10 PORUNCI ? (Marcu 10:17-21). Iisus indeamna sa tinem atat Legile cat si credinta in El. (Marcu 10:17-21)

    14. Ati citit cand Pavel predica si el din cele 10 porunci. (Efes. 6:1-3, Col. 3:20)

    RăspundețiȘtergere
  8. continuare ...

    15. Ati citit cand Pavel lauda Legea ca este SFANTA si BUNA! (Rom. 7:7, 7:12, 7:14, 7:16, 7:22, 7:25, 3:31, 1Tim. 1:8)

    16. Ati citit cand Apocalipsa ne spune ca sfintii sunt cei ce pazesc atat Poruncile (Legile) cat si credinta in Hristos ! (Apoc. 12:17, Apoc. 14:12) Deci amandoua!

    17. Ati citit ca Chivotul, in care au fost puse tablele de piatra cu cele 10 porunci scrise cu degetul lui Dumnezeu, se vede si in Apocalipsa in Templul Ceresc a lui Dumnezeu.

    18. Ati citit ca apostolul Iacov indeamna si la respectarea Legii: (Iacov 4:11).

    CONCLUZIA: IISUS SI APOSTOLII NU AU DESFINTAT LEGEA, DECAT PUTEREA EI DE A NE MANTUI, JERTFELE SI PEDEPSELE DATE PENTRU EVREI DE A AVEA O LIMITA IN DORINTA LOR DE RAZBUNARE.

    Este INCORECT sa spunem NOUL si VECHIUL Testament, deoarece Dumnezeu a reinnoit doar UN SINGUR Legamant si nu pe toate celelalte 20 existente in Sfanta Scriptura, incheiate cu Noe, cu Avraam, cu Isaac, cu Iacov, cu Moise si nu numai.

    Dar ortodoxismul si catolicismul ca sa induca oamenii in eroare, au impachetat toate Legamintele lui Dumnezeu intr-unul singur si L-au l-au denumit Vechiul Testament, tocmai pentru a se debarasa mai usor de Legile Domnului si a-si impune traditii proprii.

    RăspundețiȘtergere
  9. Un sîmbure de Adevăr în postările de mai sus...Clar creștinismul=Curva a înglobat toate Legămintele făcute de YHWH cu omul și special cu poporul lui pe care la ales Ysra-Yah(israel),într-o dogmă care au numito Vechiul testament
    YHWH nu are testamente ...nici vechi și nici nou .YHWH are Legăminte pe care le-a întărit în un singur Legămînt făcut în sîngele lui Yahshua...Acesta este Legămîntul cel Veșnic.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)