EUROPA doreşte să ajute Arabii sa "fure" pământul lui Israel


EUROPA doreşte să ajute Arabii sa "fure" pământul lui Israel

Uniunea Europeană intenţionează să încurajeze o initiativa, în Iudeea şi Samaria, pentru sprijinirea Autorităţii Palestiniene de a controla "Zona C", prin încălcarea clară a Acordurilor de la Oslo.

Este încinsa o lupta pentru controlul din Iudeea şi Samaria - mai ales în "Zona C", care, în conformitate cu Acordurile de la Oslo este sub controlul politic şi militar al Israelului, UE a decis să acţioneze pe un document politic care a fost publicat de către Ziarul Israelian Yediot Achronot

Potrivit acestui document, numit "Zona C şi construirea unui stat Palestinian", UE intenţionează să încurajeze şi să finanţeze constructii arabe în "Zona C", fără măcar să solicite aprobarea pentru proiecte în Israel, şi cu încălcarea legilor referitoare la cartografiere, siguranţă şi de mediu a zonelor implicate.

Documentul elaborat de către Uniunea Europeana se refera la numărul de acţiuni ale Israelului în zona C, în Iudeea (pe care ei o numesc "West Bank") prin care Israelul subminează populaţia palestiniana din zona, contribuind astfel , pentru realizarea unei soluţii intre cele două state,acest document merge chiar mai departe, susţinând că "dacă tendinţele actuale nu sunt oprite şi inversate, crearea unui stat palestinian viabil în cadrul pre-1967,se distanţeaza mai mult ca oricând."

Potrivit "Acordului de la Oslo", Iudeea si Samaria sunt împărţite în trei zone:

- Zona A - gestionata complet de Autoritatea Palestiniana, în care Israelienii nici nu poate intra ;
- Zona B - oficial sub control de securitate Israelian, dar si sub control Palestinian pentru toate celelalte situatii;
- Zona C - constând în principal din "blocuri de locuinţe", cum ar fi Gush Etzion, Ma'aleh Adumim, şi aşezările Evreieşti din Samaria, în apropiere de Ariel.

Aproximativ 90% de locuitori Evrei din Iudeea şi Samaria locuiesc în zona C, în timp ce populaţia arabă Palestiniana în aceeaşi zonă este nu mai mult de 6%.

Totuşi, documentul UE face clar faptul că Europenii intenţionează să se asigure ,că un viitor stat arab în Iudeea şi Samaria nu va "pierde" zona C, pentru a asigura apropierea de zonele controlate de Autoritatea Palestiniana. Documentul declara ca cel mai bun mod de a face acest lucru ,este de a crea "fapte pe teren", adică de proiecte arabe pentru Palestinieni, prin construirea de mai multe case si comunităţi pentru ei, prin extinderi teritoriale ocupate de satele arabe, şi de a atrage mai multi Palestinieni arabi să vină şi să trăiască în aceste aşezări noi.

Documentul va anula, de fapt, Acordurile de la Oslo, forţând o nouă realitate politică din Israel, prin care ameninta entitatea existentă ,ca urmare a abandonarii acordurilor .

În conformitate cu Acordurile de la Oslo, Israelul este administratorul legal al zonei C, pina va fi finalizat statutul final.
Documentul nu a făcut încă nici o menţiune de cooperare cu Israelul sau permisiunea pentru oricare dintre proiectele propuse, raportul citat de un diplomat occidental spune că UE nu are intenţia de a cere permisiune Israelului.

Diplomatul UE a spus: "Cea ce în esenţă, Europa vrea sa spuna ,este că, din cauza zonei C ,care este vitală pentru viabilitatea unui stat palestinian viabil, vom susţine tot ce este necesar să fie făcut în favoarea dezvoltării palestinienilor în regiune, indiferent de politica de planificare a Israelului. " 
Legea Israeliană prevede ca toate clădirile în Israel sau în Zona C, sunt efectuate cu permisiunea Autoritati Israeliene, în timp ce autorităţile sunt atente la aplicarea legii pentru Israelieni, dar devin mult mai flexibili cand vine vorba de Arabi. Dar locuitorii Evrei din Samaria au spus ca iniţiativa UE ar fi prea mare pentru ca Israelul să o ignore.

Rezidenţii Israelieni din zona C declara " Nu avem altă alegere decât să se declare suveranitatea, cel puţin în zona C, pentru că dacă noi nu avem suveraniatea Zonei C, acelaşi lucru se va intampla cu Evreii ca si in zona A,unde Israelienii nici nu pot intra. UE ne impune o decizie care trebuia fi luata cu mult timp în urmă,singurul răspuns la această iniţiativă a UE,este ca Isralienii sa construiasca  masiv şi prin înfiinţarea a sute de comunitati de Evrei în zona C, dupa cum spune fostul prim-ministru Ariel Sharon, ca este nevoie de a pune mana pe cat mai mult teren din zona C,inainte sa o faca altii.

Din nou, "luminata" Europa se baga unde nu a fost chemata la asa ceva ! ,de cum nu ar avea griji mai mari  precum ar fi Siria şi Iran, UE preferă să-şi rişte credibilitatea sa prin sprijinirea nedreptatii prin care se încadrează la condamnare divină, deja atât de evidenta, dar cu siguranţă necesara pentru o asa civilizaţie aroganta şi complet distorsionata prin punctul său de vedere a realităţii politice şi sociale în aceasta regiune a lumii.

Comentarii

  1. Sistemul antySemitic europea funcționează astăzi la fel de bine ca pe timpul lui Hitler...De ce pentru -că țările europene în marea lor majoritate sub influența fascisto-naționalistă continuă acest sistem .Evreii în statele europene sînt tolerați nu acceptați..Antisentimentul Jidănesc( evreii nominali-fără relație religioasă evreească) sînt promotori rpresiuniei Antisemitice și naționaliste ...cu alte cuvinte evrei care persecută pe alți Evrei.

    RăspundețiȘtergere
  2. Evreii originali nu practica antisemitismul pt-ca ei cred ca Yahweh
    are dragoste pt salvarea lor , posibil evreii din casatorii mixte cu genealogia din mama sau din tata care au fost educati cu adevar si neadevar in mediile sociale . Cine stie Torah si o respecta la litera si spirit nu poate face antisemitism pt nimeni . Adevarul general este ca toti suferim de lipsa de dragoste fata de semeni indiferent de nationalitate . Pt rezolvarea problemelor acute prezente recomandarea este una singura care o ofera Scriptura < pocainta > si respectarea Legii de pe table . Cine doreste sa faca aceasta va intelege ca numai dragostea frateasca poate sa uneasca cu adevarat . Dragostea va dainui vesnic . Cine nu practica acest atribut de caracter nu poate fi salvat vesnic.
    Solutia la problemele actuale mondiale nu poate fi rezolvata cu adevarat in totalitate pt-ca trebuie sa existe doua clase conform profetiei . Una care accepta pe Yahweh si Legea si alta care este in opozitie si fara dragoste fata de semeni.Asta este realitatea
    Shalom

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)