Siria zilelor noastre

Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărîmături

Siria 10 Mai 2011 - 55 Morti si 370 raniti
Situaţia tragică din Siria - un veritabil război civil care vizează răsturnarea dictatorului curent ,preşedintele Bashar Assad - aceste 14 luni de conflict sau soldat cu peste 12 000 de decese, cea ce conduce la o asociere a unor profeţii biblice referitoare la Siria de azi si altele care inca nu s-au implinit.

Exploziile din Damasc , cauzeaza multe decese in capitala Siriei, si sute de răniţi şi si la fel sute de automobile si alte bunuri distruse, din păcate, actualul impas şi violenţa în creştere, în lupta sangeroasa, pentru putere în Siria, ne duce neaparat la unele profeţii care anunţă tragedia în sine şi distrugerea totală a capitalei Siriene.

 Siria va gusta din propriul sau venin

Siria va gusta din propriul sau venin

Profeţia cea mai dramatică şi inca neimplinita ne vorbeste în Isaia 17:1: Proorocie împotriva Damascului: ,,Iată, Damascul nu va mai fi o cetate, ci va ajunge un morman de dărîmături.

Profeţia lui Isaia 17:14 prezice dispariţia Damascului peste noapte ", Îndeseară, vine o prăpădenie neaşteptată, şi pînă dimineaţa, nu mai sînt! Iată partea celor ce ne jupoaie, şi soarta celor ce ne jăfuiesc.

Comentariile la acest text profetic sunt atribuite adeseori, prin împlinirea acestei profeţii ,la apariţia celui de al doilea Imperiu Asirian, în jurul anului 732 î.Hr., dar această concluzie poate fi incorecta.

Damascul este topit, se întoarce să fugă, îl ia groaza, îl apucă neliniştea şi durerile, ca pe o femeie în durerile naşterii. -
,,Ah! cum nu este cruţată cetatea slăvită, cetatea bucuriei mele!`` -
,,De aceea tinerii ei vor cădea pe uliţe, şi toţi bărbaţii ei de război vor pieri în ziua aceea, zice YHWH al oştirilor.``( Ieremia 49:24-26.)

Damascul este cuibul TERORISTILOR SI A TERORISMULUI

O alta dovada este interesanta,prin faptul că Siria nu este parte a listei naţiunilor musulmane care vor merge să atace Israelul, în coaliţia care se va forma pentru războiul facut de Gog si Magog (Ezechiel 38). Acest lucru poate indica faptul, că Damascul, s-ar putea să fi fost deja distrus.

Damasc, capitala Siriei, este considerat cel mai vechi oras locuit ,continuu în lume, dar acum este cuibul a aproximativ 10.000 de terorişti Hezbollah şi alţii, şi care primesc ordinele ,direct de la regimul radical ,de la Teheran, la care este afiliat.

Psalmul 83 este celebru, o semnificaţie profetică unică pentru ziua de azi, Asiria include, de asemenea, grupul celor care se ridică la distrugerea lui Israel:

Căci iată că vrăjmaşii Tăi se frămîntă, şi ceice Te urăsc înalţă capul.
Fac planuri pline de vicleşug împotriva poporului Tău, şi se sfătuiesc împotriva celor ocrotiţi de Tine.



,,Veniţi``, zic ei, ,,să -i nimicim din mijlocul neamurilor, ca să nu se mai pomenească numele lui Israel!``
Se strîng toţi cu o inimă, fac un legămînt împotriva Ta:
corturile lui Edom şi Ismaeliţii, Moabul şi Hagareniţii,
Ghebal, Amon, Amalec, Filistenii cu locuitorii Tirului.
Asiria se uneşte şi ea cu ei, şi îşi împrumută braţul ei copiilor lui Lot.


Explozii puternice Siria
 Toata acestea "primăvară arabă" schimbă întreaga istorie si contextul geo-strategică din întreg Orientul Mijlociu.

 Ceea ce părea a fi o revoluţie democratică , a devenit un coşmar, care adevereste Profetiile, si care va accelera cu siguranta, împlinirea finală a profeţiilor ,referitoare la toate acele popoare, care de-a lungul istoriei lor, au încercat să distrugă Israelul şi poporul lui YHWH.

Sfârşitul lor va fi teribil, şi Siria, se confruntă deja pe propria piele cu preţul terorismului, de ură şi crimă împotriva propriului popor. Pentru o Documentare mai buna Studiati Scripturile si celelalte Teme explicative de pe acest Blog,deja existente referitoare la Profetiile zilelor noastre ,Şi ca întotdeauna, Cuvântul lui YHWH nu ramane neindeplinit ,si se adevereste,si prin asta putem stii, caci el > Yashua < este aproape.
Multe Binecuvantari Cititorilor !!! Shalom !!!

Comentarii