Poruncile in Noul Testament

Versete Biblice despre Porunci in Noul Testament

El i-a raspuns: "De ce ma intrebi: "Ce bine?" Binele este Unul singur. Dar daca vrei sa intri in viata, pazeste poruncile.(Mat.19:17)

    Cunosti poruncile: "Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa nu inseli; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta." (Marc.10:19)

    Amandoi erau neprihaniti inaintea lui YHWH si pazeau fara pata toate poruncile si toate randuielile lui YHWH. (Luc.1:6)

    Stii poruncile: "Sa nu preacurvesti; sa nu ucizi; sa nu furi; sa nu faci o marturisire mincinoasa; sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta." (Luc.18:20)

    Daca Ma iubiti, veti pazi poruncile Mele. (Ioan.14:15)

    Cine are poruncile Mele si le pazeste acela Ma iubeste; si cine Ma iubeste va fi iubit de Tatal Meu. Eu il voi iubi si Ma voi arata lui." (Ioan.14:21)

    Daca paziti poruncile Mele, veti ramane in dragostea Mea, dupa cum si Eu am pazit poruncile Tatalui Meu si raman in dragostea Lui. (Ioan.15:10)

    Si prin aceasta stim ca Il cunoastem, daca pazim poruncile Lui. (1Ioan.2:3)

    Cine zice: "Il cunosc", si nu pazeste poruncile Lui, este un mincinos, si adevarul nu este in el. (1Ioan.2:4)

    Si orice vom cere vom capata de la El, fiindca pazim poruncile Lui si facem ce este placut inaintea Lui. (1Ioan.3:22)

    Cine pazeste poruncile Lui ramane in El, si El in el. Si cunoastem ca El ramane in noi prin Duhul pe care ni L-a dat. (1Ioan.3:24)

    Cunoastem ca iubim pe copiii lui YHWH prin aceea ca iubim pe YHWH si pazim poruncile Lui. (1Ioan.5:2)

    Caci dragostea de YHWH sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele; (1Ioan.5:3)

    Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput. (2Ioan.1:6)

    Si balaurul, maniat pe femeie, s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintei ei, care pazesc poruncile lui YHWH si tin marturia lui Yashua HaMashiya. (Apoc.12:17)

    Aici este rabdarea sfintilor, care pazesc poruncile lui YHWH si credinta lui Yashua." (Apoc.14:12)

Porunca in Noul Testament

Drept raspuns, El le-a zis: "Dar voi de ce calcati porunca lui YHWH in folosul datinii voastre? (Mat.15:3)

    El le-a mai zis: "Ati desfiintat frumos porunca lui YHWH, ca sa tineti datina voastra. (Marc.7:9)

    si: "Sa iubesti pe YHWH,Elohim al tau cu toata inima ta, cu tot sufletul tau, cu tot cugetul tau si cu toata puterea ta"; iata porunca dintai. (Marc.12:30)

    Iar a doua este urmatoarea: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." Nu este alta porunca mai mare decat acestea." (Marc.12:31)

    Si stiu ca porunca Lui este viata vesnica. De aceea lucrurile pe care le spun, le spun asa cum Mi le-a spus Tatal." (Ioan.12:50)

    Asa ca Legea, negresit, este sfanta, si porunca este sfanta, dreapta si buna. (Rom.7:12)

    pentru ca porunca Legii sa fie implinita in noi, care traim nu dupa indemnurile firii pamantesti, ci dupa indemnurile Duhului. (Rom.8:4)

    De fapt: "Sa nu preacurvesti, sa nu furi, sa nu faci nicio marturisire mincinoasa, sa nu poftesti" si orice alta porunca mai poate fi, se cuprind in porunca aceasta: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti(Rom.13:9)

       Caci toata Legea se cuprinde intr-o singura porunca: "Sa iubesti pe aproapele tau ca pe tine insuti." (Gal.5:14)

    "Sa cinstesti pe tatal tau si pe mama ta" - este cea dintai porunca insotita de o fagaduinta - (Efes.6:2)

    sa pazesti porunca, fara prihana si fara vina, pana la aratarea lui Yashua , (1Tim.6:14)

    ci Si-a descoperit Cuvantul la vremea Lui, prin propovaduirea care mi-a fost incredintata, dupa porunca lui YHWH, Mantuitorul nostru; - (Tit.1:3)

      Caci, cine pazeste toata Legea, si greseste intr-o singura porunca, se face vinovat de toate. (Iac.2:10)

    Ar fi fost mai bine pentru ei sa nu fi cunoscut calea neprihanirii, decat, dupa ce au cunoscut-o, sa se intoarca de la porunca sfanta care le fusese data. (2Pet.2:21)

    ca sa va fac sa va aduceti aminte de lucrurile vestite mai dinainte de sfintii proroci si de porunca lui YHWH si Mantuitorului nostru, data prin apostolii vostri. (2Pet.3:2)

    Preaiubitilor, nu va scriu o porunca noua, ci o porunca veche pe care ati avut-o de la inceput. Porunca aceasta veche este Cuvantul pe care l-ati auzit. (1Ioan.2:7)

    Si porunca Lui este sa credem in Numele Fiului Sau, Yashua, si sa ne iubim unii pe altii, cum ne-a poruncit El. (1Ioan.3:23)

    Si aceasta este porunca pe care o avem de la El: cine iubeste pe YHWH iubeste si pe fratele sau. (1Ioan.4:21)

    M-am bucurat foarte mult cand am aflat pe unii din copiii tai umbland in adevar, dupa porunca pe care am primit-o de la Tatal. (2Ioan.1:4)

    Si acum, te rog, Doamna, nu ca si cum ti-as scrie o porunca noua, ci cea pe care am avut-o de la inceput: sa ne iubim unii pe altii! (2Ioan.1:5)

    Si dragostea sta in vietuirea dupa poruncile Lui. Aceasta este porunca in care trebuie sa umblati, dupa cum ati auzit de la inceput. (2Ioan.1:6)   
   
Acestea sunt Scrierile Scripturii despre Poruncile lui YHWH,care ne ajuta sa vedem caci ele continua sa fie valabile si in Noul Testament,citind si celelalte teme despre Porunci putem face o legatura mai buna despre Insemnatatea Poruncilor in Viata Noastra . Shalom Israel!!!

Comentarii

  1. Şalom!

    Calda mea recomandare este să schimbi cele două pietre expuse mai sus cu o imagine care să reprezinte Tablele Legii.
    Pietrele expuse mai sus nu sunt Tablele, întrucât scrierea de pe ele este numeralul latin, care nu are nimic de-a face cu Tablele, care erau scrise în ebraică. Într-adevăr, şi latina, ca şi ebraica avea litere/numere, dar in timp ce alef, bet, ghimăl, dalet etc au un sens cunoscut (Av gadol etc), I, II, III nu au sens spiritual...

    B(E)RAĦOTH/ BINECUVÂNTĂRI!

    RăspundețiȘtergere
  2. Shalom !Sa rezolvat si multumiri pentru atentionare !Multa Pace !!!

    RăspundețiȘtergere
  3. Galat 5 v 14 scris corect din Scripturi ,nu din cornilescu
    Căci în toată LEGEA este cuprinsă și această Poruncă...Să iubești pe aproapele tău ca pe tine însuți.

    RăspundețiȘtergere
  4. Frate, ce credinţă aveţi ? Mă puteţi vedea pe facebook la Hartile Profetice sau crezul meu pe www.daniel11. com. Chiar doresc să vb cu dvs., de aceea dati-mi add pe messenger yahoo pe hartileprofetice Sunteţi evreu ? Avem o credinţă similară. Numai bine.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)