Nakba Palestiniana

Palestinienii provoacă confruntari la ziua de Sarbatoare  NAKBA "ziua dezastrului"

In timp ce Israelienii a-si Serbeaza 64 de ani de Ziua Independentei in 14 Mai ,câteva zeci de palestinieni - aproximativ 50 - au fost răniţi în ciocnirile cu forţele de securitate Israeliene în mai multe părţi din Iudeea si Samaria în timpul "celebrarii palestiniene" a Zilei Nakba, "ziua dezastrului", in 15 Mai ,care pentru Palestinieni inseamna Ziua Dezastrului .

Cele mai multe incidente provocate de Palistinieni au avut loc în punctul de control frontieră în Hebron şi o închisoare de la marginea de Ramallah.
In oraşele Palestiniene a răsunat o sirenă de doliu de 64 de secunde, fiecare secundă însemnând un an de existenţă a Israelului.
Un soldat Israelian şi trei membri ai personalului de la poliţia de frontieră au fost, de asemenea, uşor răniţi.
Sute de palestinieni au provocat dezordini în Iudeea şi Samaria pe cind Evreii se rugau la mormântul lui Rachel de lângă Betleem, s-au trezit înconjuraţi de arabi ,care aruncau cu pietre şi sticle incendiare.

În ciuda acestui obicei "modului de a sărbători palestinienii" incidentele de astăzi au fost de aşteptat şi anticipate de către forţele Israeliene, deci nimic neobişnuit sau de sub control nu sa întâmplat.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, vorbind la Ramallah, a marcat ziua cu aceste declaraţii: ". Vom locui în această ţară, Vom rămâne tari ca stejari ,Vom ramane ca măslinul.". Abbas a salutat, de asemenea, conducerea palestiniană ", care ne-a condus la revoluţia Nakba şi la suveranitate."

Abbas a adăugat că "Ierusalimul este cheia in uşa pentru pace ,Orice încercare a ocupanţilor ,de a se amesteca cu oraşul sfânt, înseamnă a aprinde tensiunile şi război în regiune şi în lume. ... Insistăm pentru fiecare piatră şi fiecare particulă din Ierusalim. ",Abbas sa nu uite ca Ierusalimul este al Evreilor si nicidecum al Palestinei.

Comentarii