Israel

Loading...

luni, 14 mai 2012

Israel o naţiune, un miracol ! 14 Mai 1948

Israel o naţiune, un miracol ! 14 Mai 1948

O naţiune fără egal  !  22 Iyar de 5772 - 14 Mai 2012

"Cine a auzit un astfel de lucru? Cine a văzut astfel de lucruri? Poate sa se dea naştere o ţară într-o zi? O naţiune sa se nască dintr-o dată? Dar YHVH lea fost alaturi la durerile naşterii, si lea dat nasterea  ".

În primul secol al erei noastre, poporul lui Israel a văzut naţiuniunea lor atacata, si templul lor distrus, si toti Evreii dispersati. Sa Şters numele lui Israel, hărţile, şi sa ridicat o minciună, numita Palestina.

Aproape două mii de ani au existat încercări, de toate formele de a elimina complet, toate urmele de istorie ,că aceste terenuri ar putea aminti , într-o zi ca a fost o naţiune, numita Israel.

Dar poporul lui Israel, curajosii, vitejii ,niciodata n-au renuntat la a visa de a se întoarce la casa lor de drept.

În acesti 64 de ani ai noului Stat Israel, multe lucruri se pot spune, sunt sceptici, sunt credincioşi,sunt antiEvrei, dar nimeni nu poate nega fenomenul numit Israel. Mulţi vor ridica vocile lor ,de a spune că totul este o fictiune Americana sau Europeana, alţii spun că este o Naţiune artificială . Dar, chiar si cu astfel de declaraţii, nu este nimic de negat, faptul că astăzi, după aproximativ 2000 de ani de istorie, există un Stat Evreu, în inima lumii, format de refugiaţii Evrei şi de pelerini din toate colţurile pământului.

Valea unde sa luptat David cu Goliat

 Să ne amintim cuvintele profetice ale profetului Ezechiel:


Mîna lui YHVH a venit peste mine, şi m'a luat în Duhul lui YHVH, şi m'a pus în mijlocul unei văi pline de oase.

M'a făcut să trec pe lîngă ele, de jur împrejur, şi iată că erau foarte multe pe faţa văiei, şi erau uscate de tot.

El mi -a zis: ,,Fiul omului, vor putea oare oasele acestea să învieze?`` Eu am răspuns: ,,YHVH, Creatorule, tu ştii lucrul acesta!``

El mi -a zis: ,,Prooroceşte despre oasele acestea, şi spune-le: ,Oase uscate, ascultaţi cuvîntul lui YHVH!
Aşa vorbeşte YHVH Creatorul către oasele acestea: ,Iată că voi face să intre în voi un duh, şi veţi învia!Vă voi da vine, voi face să crească pe voi carne, vă voi acoperi cu piele, voi pune duh în voi, şi veţi învia. Şi veţi şti că Eu sînt YHVH.``

Am proorocit cum mi se poruncise. Şi pe cînd prooroceam, s'a făcut un vuiet, şi iată că s -a făcut o mişcare, şi oasele s'au apropiat unele de altele!
M-am uitat, şi iată că le-au venit vine, carnea a crescut, şi le -a acoperit pielea pe deasupra; dar nu era încă duh în ele.

El mi -a zis: ,,Prooroceşte, şi vorbeşte duhului! Prooroceşte, fiul omului, şi zi duhului: ,Aşa vorbeşte YHVH Creatorul: ,Duhule, vino din cele patru vînturi, suflă peste morţii aceştia, ca să învieze!`

Am proorocit, cum mi se poruncise. Şi a intrat duhul în ei, şi au înviat, şi au stătut pe picioare: era o oaste mare, foarte mare la număr.
El mi -a zis: ,,Fiul omului, oasele acestea sînt toată casa lui Israel. Iată că ei zic: ,Ni s'au uscat oasele, ni s'a dus nădejdea; sîntem pierduţi!``

Deaceea, prooroceşte, şi spune-le: ,,Aşa vorbeşte YHVH Creatorul: ,,Iată, vă voi deschide mormintele, vă voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu, şi vă voi aduce iarăş în ţara lui Israel.


Şi veţi şti că Eu sînt YHVH, cînd vă voi deschide mormintele, şi vă voi scoate din mormintele voastre, poporul Meu!Voi pune Duhul Meu în voi, şi veţi trăi; vă voi aşeza iarăş în ţara voastră, şi veţi şti că Eu, YHVH, am vorbit şi am făcut, zice YHVH.``(Ezec. 37:1-14)

Cezarea Maritima
În plus faţă de promisiunea divină de Restaurare a lui Israel, Adonai a lăsat o promisiune, chiar mai surprinzătoare, ziua în care va vărsa peste poporul lui Israel Duhul sau prin care Israelul va primi Harul.

Unul dintre lucrurile cele mai impresionante pe care le puteţi citi în text este  o sincronie infricosatoare între moarte şi viaţă, atunci când procesul natural al tuturor fiinţelor umane este viaţa şi moartea, aici Adonai, prin cuvântul său promite oamenilor, ceva cu totul nou .


 Viaţa şi moartea lui Mesia şi a lui Israel

Un lucru extraordinar, care poate fi văzut prin profeţia mesianică ,descrisa de profetul Ezechiel , este relaţia dintre minunatul Yashua Mashiach şi poporul lui Israel. Ambi sunt  "Copiii  Eternului," Atat Mesia cat si Israel ,amandoi sunt condamnati de către "oamenii de pe Pamant", ambi sunt morţi, şi amândoi sunt Inviati ,la începutul celei de a treia zi de către YHVH.

Este surprinzător să realizăm , cum milioane de Evrei mergeau spre camerele de gazare sau cuptoare pentru a fi exterminaţi, pe de altă parte, vedem consolidarea si renaşterea Naţiunii lui Israel, în Ţara lui Israel, după două mii de ani de diaspora raspandita.

Evreii au fost excluşi din lume de către creştini, musulmani, şi chiar de către umanişti. Au fost victime ale crudului anti-semitism, răspândit în toate societăţile numite creştine în lume. Ei au fost arsi de Romano-Catolici prin Inchizitie şi condamnati la moarte de către descendenţi ai mişcării protestante din Germania, unde baza, părinţii revoluţiei protestante erau Luther si Calvin.

Ceea ce parea corect in ochii omului, condamnarea Evreilor, "fiii  Eternului YHVH", a fost aparent corect ,chiar si in ochii conducerii Evreieşti şi Romane în Ţara lui Israel, în primul secol al erei creştine, atunci când au condamnat la moarte Fiul Etern, Yashua HaMashiach, şi astfel atat Mesia cat si Israel, pentru ruşinea omenirii, nebunie pentru sceptici, YHVH ia Inviat din morţi,astfel  condamnarea lor servind pentru adevaratii credincioşi care Implinesc Poruncile si Orinduielile lui YHVH prin acordarea mântuirii.

Desertul ia viata
Da, Israelul este, fără îndoială, o mare minune, şi învierea lui Yashua a fost o mare minune, iar acum suntem în aşteptare, după acesti 64 de ani ,de minunata poveste ,plina de drama, şi îndeplinirea ultimei parti ,a marei profeţii, turnarea Duhului Sfint asupra acestui mare Israel. Când ne uităm la Israelul de azi, se pot vedea deja progrese mari.Multor tari lea luat secole să apară aici, pe cind Israelul a renascut în câţiva ani. Renaşterea limbii ebraice, în sine este un fenomen fără precedent în întreaga lume. Progresele tehnologice ale acestei naţiuni mici sunt de invidiat, chiar şi de naţiunile cele mai importante ale lumii, aportul ştiinţei, culturii, drepturile in finanţe, medicină şi umane sunt de invidiat, care va fi starea lor atunci când toată profeţia se va Implini ?

Si noi toţi, credincioşii sau scepticii sa ne ajute YHVH , sa putem vedea adevarul, despre Israel ,şi să ajungem la aceeaşi concluzie, "YHVH este într-adevăr cu ei, cum a fost cu Yashua Mesia ." 
      Shalom !!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...