Evreii dezamăgiti de Papa Benedict al XVI-lea

Evreii dezamăgiti de Papa Benedict al XVI-lea

Papa Pius al XII lea
Liderii Evrei au fost surprinsi de comentariile făcute recent de către Papa Benedict al XVI-lea precum că predecesorul său, Controversatul Papa Pius al XII, a fost " un om mare care a salvat mai mulţi Evrei decât oricine altcineva." În opinia liderilor Evrei ", această declaraţie este categoric contrazisă de registrele istorice cunoscute."

Aceste declaraţii sunt introduse în Noua carte a Papei Benenedict al XVI-lea  numita "Lumina Lumii: Papa, Biserica şi Semnul Timpurilor", Papa Benedict al XVI-lea a spus că predecesorul său a făcut ce a putut, şi nu a protestat mai clar, deorece sa temut de consecinţe.

Mulţi Evrei l-au acuzat pe Papa Pius al XII - capul Bisericii Catolice între 1939 şi 1958 - acesta a închis ochii la Holocaust.

Papa Pius al XII lea si Hitler
Vaticanul neaga toate acestea, se apără ", înzestrat cu infailibilitatea", susţinând că "sa lucrat în spatele scenei in tacere, pentru că, în cazul în care vorbea, acest lucru putea duce la represalii, de către nazişti împotriva Catolicilor şi Evreilor din Europa."

El a lucrat cu adevărat "atât de linişt", incat nu a vazut niciodata daca era ceva de făcut pentru a salva Evreii, de la marea tragedie, a Holocaustului ...

Mai rău este încă, intenţia de Vaticanului de al promova ca Sfint pe Papa Pius al XII-un ... acesta este un punct de de tensiune între comunităţile Evreieşti şi Vatican.
Nimic surprinzător.Vaticanul dea lungul istoriei ,este responsabil, pentru unele dintre crime, cele mai nefaste ale umanităţii, nu mai vorbim de comportamentul trădător a Liderilor săi în timp.

 Nu e de mirare că actualul şef al Vaticanului încearcă să se"curăţeasca de imaginea murdara", inumana prin care aceasta organizaţie sinistră umana(Biserica Catolica),  revizuind în felul său propriu Istoria, manipularea şi răsucirea faptelor cunoscute, prin care se contrazice imaginea de "Sfânta şi Infailibila"  a Liderilor si Responsabililor Catolicismului.

Comentarii