Israel

Loading...

vineri, 18 mai 2012

Bnei Menashe Tribul pierdut se reintoarce în Israel

Tribul pierdut se reintoarce în Israel

După o pauza de cinci ani din programul de imigrare în Israel, guvernul primului ministrul Benjamin Netanyahu a dat permisiunea pentru o comunitate de cetăţeni indieni, care cred că sunt unul dintre "triburile pierdute" ale lui Israel, sa poata trăi în Statul Israel.

"Am avut un avans mare, mulţumesc lui YHWH, Aliya (emigrarea în Israel), va începe în această vară, speram şi ne rugam, pentru a aduce primul grup de 50 de familii, in jur de 250-300 de imigranţi din tribul Bnei Menashe în Israel la sfârşitul lunii august ", - a declarat Michael Freund, seful " Shavei Israel ", organizaţia din spatele acestei iniţiative.
Situata în Ierusalim, "Shavei Israel" speră să aducă Statului Evreu restul de 7.000 de cetăţeni indieni, care cred că sunt "Bnei Menashe", urmaşii lui Manase, unul din cei doi fii ai lui Iosif patriarhul biblic şi nepot al lui Iacov.
Organizatia condusă de Freund a ajutat deja peste 1.700 de membri ai Menashe Bnei, cu guvernele succesive israeliene care au permis si oprit procesul. În 2007, primul ministru Ehud Olmert, "a îngheţat", procesul care acum este redeschis.

Organizatia"Shavei" intenţionează să aducă în Israel circa 50 de familii in aceasta vara, aşteptand sa transfere si ceilalţi membri ai tribului, în următorii ani.
Primele grupuri din "Bnei Menashe", care au venit în Israel, au venit ca turişti, într-un acord cu Ministerul de Interne din Israel. Odată ajunsi în Israel, "Bnei Menashe", au fost oficial convertiti la iudaism şi au devenit cetăţeni Israelieni.

Membrii tribului trăiesc în două state indiene din Mizoram şi Manipur, la care au fost conform spuselor de ei, exilati din Israel, mai mult de 2700 de ani în urmă de către Imperiul Asirian.

Potrivit tradiţiei orale ale tribului, acesta a fost exilat din Israel şi împins spre est, în cele din urmă stabilindu-se în regiunile de frontieră din China şi India, unde cei mai multi au rămas pina astăzi.

 Cea mai mare parte dintre acestia deţin practici similare tradiţiei Evreiesti, inclusiv păstrarea Sabatului, respectand legile de Kosher (Mancaruri curate), practica circumcizia în a opta zi de viata a unui băiat şi respectând legile puritati de familie.

Prin ani 50, mai multe mii de membri "Bnei Menashe", au început să mearga pe jos spre Israel, dar au fost opriti de către autorităţile indiene. Fără sa se lase opriti din aceasta cauza, mulţi au început să practice iudaismul promitind să meargă în Israel. În prezent, ei traiesc în centre comunitare din India, care au fost stabilite prin "Shavei Israel" pentru a învăţa tradiţia Evreiască şi ebraica modernă.

Freund crede ca imigrarea din "Bnei Menashe", are lgatura cu Biblia, care citează din Isaia 43 , care spune:

Nu te teme de nimic, căci Eu sînt cu tine, Eu voi aduce înapoi neamul tău dela răsărit, şi te voi strînge dela apus.Voi zice miază noaptei: ,Dă încoace!` şi miazăzilei: ,Nu opri`, ci adu-Mi fiii din ţările depărtate şi fiicele dela marginea pămîntului:pe toţi ceice poartă Numele Meu şi pe cari i-am făcut spre slava Mea, pe cari i-am întocmit şi i-am alcătuit.``(Isaía 43:5-7)

 - Freund a spus - "Vin la viaţă în faţa ochilor noştri.""Cred ca acest lucru este un proiect istoric" - a adăugat Freund. "Si face parte in închiderea  unui cerc de istorie,iar întoarcerea unui trib pierdut a lui Israel, după 27 de secole de exil,. este o împlinire a Profeţiei Biblice."

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...