Porcul

Porcul

Porcul NECURAT - are copita despartita,dar nu rumega
Sa nu mancati porcul, care are unghia despicata si copita despartita, dar nu rumega: sa-l priviti ca necurat. (Lev.11:7)
Sa nu mancati porcul, care are copita despicata, dar nu rumega: sa-l priviti ca necurat. Sa nu mancati din carnea lor si sa nu va atingeti de trupurile lor moarte. (Deut.14:8)

         DE CE NU AVEM EXEMPLE BIBLICE DE OAMENI AI LUI YHVH ADUCIND JERTFE DE PORC SAU MANCAND ASA CEVA CERIND BINECUVANTAREA,IN SCHIMB  HAIDETI SA VEDEM CE NE SPUNE SCRIPTURA DESPRE PORC.

Femeia frumoasa si fara minte este ca un inel de aur pus in ratul unui porc. - (Prov.11:22)

de ce FEMEIA FRUMOASA SI FARA MINTE , e asociata cu un inel de aur in ratul unui Porc,iarasi o asociere la ceva necurat si urat.
Taierea Porcului asociata cu Craciunul Pagan
 Departe de ei era o turma mare de porci care pasteau. (Mat.8:30)

    Dracii rugau pe Yahshua si ziceau: "Daca ne scoti afara din ei, da-ne voie sa ne ducem in turma aceea de porci."(Mat.8:31)

    "Duceti-va", le-a zis El. Ei au iesit si au intrat in porci. Si deodata toata turma s-a repezit de pe rapa in mare, si a pierit in ape. (Mat.8:32)

    Acolo, langa munte, era o turma mare de porci care pasteau. (Marc.5:11)

    Yahshua le-a dat voie. Si duhurile necurate au iesit si au intrat in porci; si turma s-a repezit de pe rapa in mare: erau aproape doua mii, si s-au inecat in mare. (Marc.5:13)

    Acolo, pe munte, era o turma mare de porci care pasteau. Si dracii au rugat pe Yahshua sa le dea voie sa intre in ei. El le-a dat voie. (Luc.8:32)

    Dracii au iesit din omul acela, au intrat in porci, si turma s-a repezit de pe rapa in lac si s-a inecat.(Luc.8:33)
In Aceste versete ne arata clar ce smnificatie are Porcul ,de ce Yahshua nu a trimis dracii intr-o turma de oi ?,iarasi dracii singuri cer sa intre in ceva ce li se potrivea ,NECURATUL PORC ,iar Yahshua a ajuns sa fie urat si izgonit din acel loc din cauza ca a vindecat un om in defavoarea producatorilor de Porci.

Sa nu se auda nici cuvinte porcoase, nici vorbe nechibzuite, nici glume proaste care nu sunt cuviincioase; ci mai degraba cuvinte de multumire. (Efes.5:4)

 Daca e bun porcul si curat,atunci de ce asociaza Pavel < CUVINTE PORCOASE > daca nus bune cuvintele porcoase atunci inseamna ca nu-i bun nici Porcul de mancat deorece e necurat ,caci Pavel respecta cea ce a spus YHWH.

1. "Eram gata sa raspund celor ce nu intrebau de Mine, eram gata sa fiu gasit de cei ce nu Ma cautau; am zis: "Iata-Ma, iata-Ma!" catre un neam care nu chema Numele Meu.
2. Mi-am intins mainile toata ziua spre un popor razvratit care umbla pe o cale rea, in voia gandurilor lui!
3. Spre un popor care nu conteneste sa Ma manie in fata aducand jertfe in gradini si arzand tamaie pe caramizile de pe acoperis;
4. care locuieste in morminte si petrece noaptea in pesteri mancand carne de porc si avand in strachini bucate necurate,
5. si care totusi zice: "Da-te inapoi, nu te apropia de mine, caci sunt sfant!"… Asemenea lucruri sunt un fum in narile Mele, un foc care arde necontenit!
6. Iata ce am hotarat in Mine: Nici gand sa tac, ci ii voi pedepsi; da, ii voi pedepsi. (Isaia 65:1-6)

In aceste versete vedem foarte clar,caci YHWH nu accepta pe acei care nu asculta de el ,care mancand carne de Porc si celelalte uraciuni se cred ca sunt Sfinti, din pacate vor avea o mare dezamagire ,deorece YHWH spune clar in versetul 5 si 6,asemenea lucruri sunt un fum in narile lui, intr-un alt loc ne spune caci si rugaciunile celor ce nu asculta de YHWH sunt o Scarba inaintea lui,si YHWH nu va tacea,el vorbeste prin slujitorii sai adevarati ca acesti oameni care Incalca Poruncile si Orinduielile lui YHWH daca nu se intorc de la caile lor rele , ai va pedepsi cu Moartea.

Avem intamplarea cu Petru in Capitolul 10 si 11 din Faptele Apostolilor, prin care YHVH printro pilda cu FATA DE MASA PLINA DE BUCATE CU TOT FELUL DE ANIMALE NECURATE : Fapt.10:11-17,25-28


 11. A vazut cerul deschis si un vas ca o fata de masa mare, legata cu cele patru colturi, coborandu-se si slobozindu-se in jos pe pamant.
12. In ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare si taratoare de pe pamant si pasarile cerului.

Acest glas ai spune lui Petru sa taie si sa manance.
13. Si un glas i-a zis: "Petre, scoala-te, taie si mananca."

Dar Petru ai Raspunde :YHVH nimic spurcat si necurat nu a intrat in gura mea,cea ce ne da dovada caci si Apostolul Petru nu manca nimic necurat si asculta de Voia lui YHVH.
14. "Nicidecum, YHWH", a raspuns Petru. "Caci niciodata n-am mancat ceva spurcat sau necurat."

Dar vedem ce raspuns ia dat YHWH caci ce a curatat YHWH sa nu numesti spurcat.
Acest verset este folosit de Pofticiosii Firii ca o scuza , atunci cind li se spune ca Porcul sau alte Animale necurate ,este un pacat sa le consumi.

15. Si glasul i-a zis iarasi a doua oara: "Ce a curatat YHVH, sa nu numesti spurcat."
16. Lucrul acesta s-a facut de trei ori, si indata dupa aceea vasul a fost ridicat iarasi la cer.


Dar haideti sa vedem mai departe ce semnificatie au aceste bucate ,stim foarte bine caci YHWH avea un plan de Mantuire pentru Sutasul Corneliu,care era un Comandant de Armata al Impriului Roman,si atunci era normal sa i prezinte lui Petru o vedenie prin care sai aduca la cunostinta caci el YHWH la Ales si la Curatat pe Corneliu,stiind foarte bine caci unui Evreu nu-i era permis sa intre in casa unui din Neamuri deorece erau socotiti ca necurati, dupa cum ne explica versetul 28 din Capitolul 10,dar si in Capitolul 11 ne confirma versetele 12 si 18,caci YHWH a dat si Neamurilor ,Pocainta si dreptul la Viata prin jertfa lui Yahshua .

17. Pe cand Petru nu stia ce sa creada despre intelesul vedeniei pe care o avusese, iata ca, oamenii trimisi de Corneliu, intreband de casa lui Simon, au stat la poarta
25. Cand era sa intre Petru, Corneliu, care-i iesise inainte, s-a aruncat la picioarele lui si i s-a inchinat.
26. Dar Petru l-a ridicat si a zis: "Scoala-te, si eu sunt om!"
27. Si, vorbind cu el, a intrat in casa si a gasit adunati pe multi.
28. "Stiti", le-a zis el, "ca nu este ingaduit de Lege unui iudeu sa se insoteasca impreuna cu unul de alt neam sau sa vina la el; dar YHWH mi-a aratat sa nu numesc pe niciun om spurcat sau necurat.( Fapt.10:17-28)

12. Duhul mi-a spus sa plec cu ei, fara sa fac vreo deosebire. Acesti sase frati m-au insotit si ei si am intrat in casa omului.
18. Dupa ce au auzit aceste lucruri, s-au potolit, au slavit pe YHWH si au zis: "YHWH a dat deci si Neamurilor pocainta, ca sa aiba viata." (Fapt.11:12,18)
Necuratul este bucuros !! ARE MULTI ADEPTI
Cei ce se sfintesc si se curata in gradini, mergand unul cate unul in mijlocul celor ce mananca si carne de porc, si soareci, si alte lucruri uracioase, toti aceia vor pieri - zice YHWH. (Isaia.66:17)

Plecati, plecati, iesiti din Babilon! Nu va atingeti de nimic necurat! Iesiti din mijlocul lui! Curatati-va, cei ce purtati vasele lui YHWH! (Isaia.52:11)

De ce vor pierii toti aceia care mananca carne de Porc - ZICE YHWH !!! YHWH este Adevar si cea ce spune nu se schimba niciodata,nici o iota nu trece, deacea noi trebuie sa ascultam mai mult de YHWH decit de Placerile si Poftele Neamurilor ,care pe zi ce trece consuma tot mai multe animale necurate, iar in Isaia 52 ne spune YHWH sa iesim din Babilon,sa nu ne manjim cu necuratiile lui,si ne indeamna sa ne curatim viata ca sa nu avem parte de Moarte dupa cum ne spune Isaia 66:17,YHWH sa ne dea intelepciune in a cerceta Scripturile si a respecta Voia lui YHWH  !         Shalom !!!

Comentarii

  1. Oaia rumega(hrana) insa porcul nu rumega(hrana) ,credinciosii sunt oile Marelui Pastor si Marele Pastor al oilor a fost si va ramane Pastorul oilor ,El nu va paste porcii.
    In geneza cap.7 putem citii urmatoarele....1. Domnul a zis lui Noe: "Intră în corabie, tu şi toată casa ta; căci te-am văzut fără prihană înaintea Mea în neamul acesta de oameni.
    2. Ia cu tine câte şapte perechi din toate dobitoacele curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască; o pereche din dobitoacele care nu sunt curate, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască;
    3. şi câte şapte perechi de asemenea, din pasările cerului, câte o parte bărbătească şi câte o parte femeiască, pentru ca să le ţii vie sămânţa pe toată faţa pământului.

    Vedem clar ,ca din animalele curate au fost luate cate 7 perechi(deci 14 in toatal ,7 parti masculine si 7 parti feminine) iar din cele necurate cate o parte feminina si o parte masculina (deci o singura pereche)....ca sa fie tinuta samanta pe pamant.
    Ar trenuii sa ne dea de gandit acest SEPTEU si de ce sau folosit pentru jertfe, animale curate care rumega hrana si nu din cele care nu rumega?
    Si care este simbolul oilor biblic?
    Si care este simbolul porcilor ,biblic?
    Cine a fost luat de la oi si uns sa fie imparat?
    Si cine pastea porcii dupa ce a risipit averea Tatalui in tara indepartata ,dupa ce si-a risipit (averea) si care este cea mai mare avere a omului nu cumva VIATA ?

    RăspundețiȘtergere
  2. Davidescu Daniel24 august 2012 la 16:38

    Matei 15:10-20:,, 10 Isus a chemat mulţimea la Sine şi a zis: „Ascultaţi şi înţelegeţi:
    11 Nu ce intră în gură spurcă pe om; ci ce iese din gură, aceea spurcă pe om.”
    12 Atunci ucenicii Lui s-au apropiat şi I-au zis: „Ştii că fariseii au găsit pricină de poticnire în cuvintele pe care le-au auzit?”
    13 Drept răspuns, El le-a zis: „Orice răsad pe care nu l-a sădit Tatăl Meu cel ceresc va fi smuls din rădăcină.
    14 Lăsaţi-i: sunt nişte călăuze oarbe; şi când un orb călăuzeşte pe un alt orb, vor cădea amândoi în groapă.”
    15 Petru a luat cuvântul şi I-a zis: „Desluşeşte-ne pilda aceasta.”
    16 Isus a zis: „Şi voi tot fără pricepere sunteţi?
    17 Nu înţelegeţi că orice intră în gură merge în pântece şi apoi este aruncat afară în hazna?
    18 Dar, ce iese din gură vine din inimă, şi aceea spurcă pe om.
    19 Căci din inimă ies gândurile rele, uciderile, preacurviile, curviile, furtişagurile, mărturiile mincinoase, hulele.
    20 Iată lucrurile care spurcă pe om; dar a mânca cu mâinile nespălate nu spurcă pe om.”

    ; Marcu 7 14 În urmă, a chemat din nou noroadele la Sine şi le-a zis: „Ascultaţi-Mă toţi şi înţelegeţi.
    15 Afară din om nu este nimic care, intrând în el, să-l poată spurca; dar ce iese din om aceea-l spurcă.
    16 Dacă are cineva urechi de auzit, să audă.”
    17 După ce a intrat în casă, pe când era departe de norod, ucenicii Lui L-au întrebat despre pilda aceasta.
    18 El le-a zis: „Şi voi sunteţi aşa de nepricepuţi? Nu înţelegeţi că nimic din ce intră în om de afară nu-l poate spurca?
    19 Fiindcă nu intră în inima lui, ci în pântece, şi apoi este dat afară în hazna.” A zis astfel, făcând toate bucatele curate.
    20 El le-a mai zis: „Ce iese din om aceea spurcă pe om.
    21 Căci dinăuntru, din inima oamenilor, ies gândurile rele, preacurviile, curviile, uciderile,
    22 furtişagurile, lăcomiile, vicleşugurile, înşelăciunile, faptele de ruşine, ochiul rău, hula, trufia, nebunia.
    23 Toate aceste lucruri rele ies dinăuntru şi spurcă pe om.”
    Vedeti ce zice? :" Facand astfel toate lucrurile curate, Domnul Isus a curatit toate mancarurile. ; Romani 14: 1-10 :,, 1 Primiţi bine pe cel slab în credinţă şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice.
    2 Unul crede că poate să mănânce de toate; pe când altul, care este slab, nu mănâncă decât verdeţuri.
    3 Cine mănâncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănâncă; şi cine nu mănâncă să nu judece pe cine mănâncă, fiindcă Dumnezeu l-a primit.
    4 Cine eşti tu, care judeci pe robul altuia? Dacă stă în picioare sau cade, este treaba stăpânului său; totuşi va sta în picioare, căci Domnul are putere să-l întărească pentru ca să stea.
    5 Unul socoteşte o zi mai presus decât alta; pentru altul, toate zilele sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredinţat în mintea lui.
    6 Cine face deosebire între zile, pentru Domnul o face. Cine nu face deosebire între zile, pentru Domnul n-o face. Cine mănâncă, pentru Domnul mănâncă; pentru că aduce mulţumiri lui Dumnezeu. Cine nu mănâncă, pentru Domnul nu mănâncă; şi aduce şi el mulţumiri lui Dumnezeu.
    7 În adevăr, niciunul din noi nu trăieşte pentru sine şi niciunul din noi nu moare pentru sine.
    8 Căci dacă trăim, pentru Domnul trăim; şi dacă murim, pentru Domnul murim. Deci fie că trăim, fie că murim, noi suntem ai Domnului.
    9 Căci Hristos pentru aceasta a murit şi a înviat, ca să aibă stăpânire şi peste cei morţi, şi peste cei vii.
    10 Dar pentru ce judeci tu pe fratele tău? Sau pentru ce dispreţuieşti tu pe fratele tău? Căci toţi ne vom înfăţişa înaintea scaunului de judecată al lui Hristos." Vedeti ce zice? Cel care se fereste de acest tip de mancare sa nu creada ca cel care mananca este pacatos prin faptul ca mananca. ; Coloseni 2:14,, A şters zapisul cu poruncile lui, care stătea împotriva noastră şi ne era potrivnic, şi l-a nimicit, pironindu-l pe cruce.

    RăspundețiȘtergere
  3. Davidescu Daniel24 august 2012 la 16:39

    " Vedeti ce zice? Legea sanitara nu mai este valabila si nici cea a jertfelor. Iar daca nu credeti va mai dau un exemplu. Luca7:37-50:,,o femeie care trăise o viaţă păcătoasă în oraşul acela a auzit că Isus lua masa în casa fariseului şi a adus un vas de alabastru cu un parfum foarte scump.
    38 Intrând, ea a îngenuncheat la picioarele sale, în spatele lui, şi a început să plâiigă atât de tare, încât i-a udat picioarele cu lacrimile ei; apoi i le-a şters cu părul, le-a sărutat şi a turnat peste ele parfumul adus.
    39 Când a văzut gazda lui Isus, fariseul, ce se petrece şi cine este femeia în cauză, şi-a zis în sinea lui: „Nu mai îmi trebuie altă dovadă că Isus nu este profet, căci dacă l-ar fi trimis cu adevărat Dumnezeu, el ar şti ce fel de femeie e asta!”
    40 Atunci vorbi Isus, răspunzând gândurilor omului. „Simone”, se adresă el fariseului, „am ceva să-ţi spun.” „Gata, învăţătorule”, te ascult”, răspunse Simon.
    41 Isus îi spuse o pildă: „Un om a împrumutat bani la două persoane, 12.500 lei la unul şi 1.250 lei la altul.
    42 Dar nici unul din ei nu i-a putut restitui banii şi atunci, de milă, i-a iertat pe amândoi, scutindu-i de datorie. Care crezi că l-a iubit cel mai mult după aceea?”
    43 „Socotesc că cel care îi datora mai mult”, a răspuns Simon. „Aşa e”, conveni Isus.
    44 Apoi se întoarse spre femeie şi-i spuse lui Simon: „Vezi tu femeia aceasta îngenuncheată? Când am trecut pragul casei tale, tu nu te-ai obosit să-mi oferi apă pentru a-mi spăla picioarele de praf, dar ea mi le-a spălat cu lacrimile ei şi mi le-a şters cu părul ei.
    45 N-ai binevoit să-mi dai tradiţionalul sărut de bun-venit, dar ea, de când a intrat, nu mai conteneşte să-mi sărute picioarele.
    46 Tu ai neglijat acel obicei ospitalier şi nu mi-ai dat ulei de măsline să-mi ung capul, dar ea mi-a acoperit picioarele cu un parfum de mare preţ.
    47 De aceea, păcatele ei – deşi multe la număr – îi sunt iertate, fiindcă ea m-a iubit mult; dar cel căruia i se iartă puţin dă dovadă de puţină iubire.
    48 Şi i-a zis femeii: „Păcatele îţi sunt iertate.”
    49 Atunci bărbaţii care stăteau la masă şi-au zis între ei: „Cine se crede omul acesta, de iartă păcatele peste tot?”
    50 Şi Isus i-a spus femeii: „Credinţa ta te-a mântuit; du-te în pace.”

    RăspundețiȘtergere
  4. Davidescu Daniel24 august 2012 la 16:40

    " Voi ziceti ca doriti sa faceti exact ce a facut Isus, dar nu este chiar asa fratilor, trebue sa ne uitam si la contextul cultural in care Domnul nostru traia, astfel, dece nu umblam toti desculti pentru ca asa a trait Isus? Dece nu ne purtam toti plete pentru ca Isus era nazireu? Domnul nostru a fost asa pentru ca asa a fost contextul cultural, a tinut legea Sabatului animalelor curate si ne-curate pentru ca asa era contextul cultural. Dar El prin lucrarea pe care a facut-o a aratat ca legea animalelor curate/ne-curate nu mai este valabila si nici legea aceasta care zicea ca daca atingi ceva esti necurat. Biblia spune ca Domnul nostru a fost fara pacat, totusi mai sus arata cum Domnul Isus a lasat sa il atinga o femeie ne-curata, daca intradevar mai era valabila legea aceasta cu atingerea, asta inseamna ca Domnul nostru a fost pacatos prin faptul ca acea femeie s-a atins de el si l-a ne-curatit. Dar tocmai prin faptul ca i-a permis a se atinge de el arata ca aceste lucruri nu mai sunt valabile. Dupa cum scrie in Coloseni2:20,21 : ,, Întrucât voi aţi murit, ca să spunem aşa, împreună cu Cristos, şi prin asta aţi fost eliberaţi de a mai urma ideile lumii privitoare la posibilitatea mântuirii – respectiv facerea de bine şi respectarea anumitor norme – cum de mai continuaţi să le urmaţi totuşi – fiind încă legaţi de reguli cum ar fi:
    21 aceea de a nu mânca, de a nu gusta, de a nu atinge unele feluri de mâncare? " Uite ce zice biblia, desfiinteaza cu cea mai mare claritate aceste legi incepatoare, de altfel mai sus la versetul 16,17 desfiinteaza si sarbatorile evreiesti care reprezentau numai niste simboluri. :,,16 Aşadar, nu mai permiteţi nimănui să vă critice pentru ceea ce mâncaţi sau beţi, ori pentru că nu ţineţi sărbătorile şi praznicele evreieşti, sau ritualurile cu lună nouă ori Sabatele.
    17 Căci acestea nu au fost de-cât nişte norme temporare, care au luat sfârşit odată cu venirea lui Cristos. Erau doar nişte umbre palide ale realităţii care este Cristos însuşi.
    " Iauite ce mai zice El la Evrei 9:10 :,, 10 Căci vechiul sistem nu se ocupa decât cu anumite ritualuri – respectiv stabileau ce mâncăruri ai voie să consumi, ce ai voie să bei, care sunt regulile de spălare, şi câte şi mai câte reguli. Oamenii au trebuit să respecte aceste reguli, ca s-o scoată cumva la capăt până la venirea lui Cristos, care a adus cu sine calea cea nouă, mult mai bună." Oare nu este destul de clar preaiubitii mei frati? Daca doriti sa tineti in continuare toate aceste precepte date poporului evreu tineti-le, dar sa nu considerati ca altii care nu le tin ar fii pacatosi. Eu personal am prieteni care le tin si care sunt sfinti, de altfel prieteni care nu le tin sicare sunt sfinti. Pace si respect! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

    RăspundețiȘtergere
  6. De asemenea este scris:,,In fiecare luna noua si in fiecare Sabat va veni orice faptura sa se inchine inaintea Mea,-zice Domnul." (Isaia 66:23)
    Noi ce vom zice atunci?Ca n-am stiut?Ca asa ne-a invatat Constantin cel Mare si sfintii parinti?
    De asemenea este scris:,,Si balaurul,maniat pe femeie,s-a dus sa faca razboi cu ramasita semintiei ei,care pazesc poruncile lui Dumnezeu,si tin marturia lui Isus Hristos."(Apocalipsa 12:17)
    Oare ce motive am putea sa mai invocam?Ca nu ne-au placut poruncile?Ca sunt greu de tinut?Sau ca asa ne-au invatat preotii si pastorii nostri?
    Inchei cu Ioan 12: 47.Daca aude cineva cuvintele Mele si nu le pazeste,nu Eu il judec;caci Eu n-am venit sa judec lumea ci sa mantuiesc lumea. 48.Pe cine Ma nesocoteste si nu primeste cuvintele Mele,are cine-l osandi:Cuvantul,pe care L-am vestit Eu,acela il va osandi in ziua de apoi.

    RăspundețiȘtergere
  7. Si ce inseamna dupa tine Cuvantul?

    Pentru mine Cuvantul este egal Candela ,care lumineaza pasi!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma refer la Davidescu Daniel.
      Fapte cap 20 9-15.... Corneliu întors la יהוה (YAHVEH)
      9. A doua zi, cînd erau pe drum şi se apropiau de cetate, Petru s-a suit să se roage pe acoperişul casei,
      pe la ceasul al şaselea.
      10. L-a ajuns foamea şi a vrut să mănînce. Pe cînd îi pregăteau mîncarea, a căzut într-o răpire
      sufletească.
      11. A văzut cerul deschis şi un vas ca o faţă de masă mare, legată cu cele patru colţuri, coborîndu-se şi
      slobozindu-se în jos pe pămînt.
      12. În ea se aflau tot felul de dobitoace cu patru picioare şi tîrîtoare de pe pămînt şi păsările cerului.
      13. Şi un glas i-a zis: „Petre, scoală-te, taie şi mănîncă.”
      14. „Nicidecum, Stăpîne” a răspuns Petru. „Căci* niciodată n-am mîncat ceva spurcat sau necurat.”
      *Lev. 11:4; Lev. 20:25; Deut. 14:3, 7; Ezec. 4:14
      15. Şi glasul i-a zis iarăşi a doua oară: „Ce a curăţat יהוה (YAHVEH), să nu numeşti spurcat.”
      16. Lucrul acesta s-a făcut de trei ori, şi îndată după aceea vasul a fost ridicat iarăşi la cer.
      17. Pe cînd Petru nu ştia ce să creadă despre înţelesul vedeniei pe care o avusese, iată că, oamenii trimişi
      de Corneliu, întrebînd de casa lui Simon, au stat la poartă.

      Datorita acestor versete traduduse se poate spune ca acum se poate manca orice....dar de fapt traducerea corecta face referire la casa lui Israel si casa lui Iuda, ca o sa pacatuiasca asa de mult ,incat o sa fie comparati cu niste animale si asta o spune Tora- Cuvantul, care este (o candela pentru picioare),dar sa vedem ce scrie in Tora si anume la Ieremia cap.31 :27-27. „Iată, vin zile, zice יהוה (YAHVEH), cînd voi însămînţa casa lui Israel şi casa lui Iuda cu o sămînţă deoameni şi o sămînţă de dobitoace.
      Deci ,e clar ca viziunea lui Petru se referea la oameni si nu la stergerea Leveticului cap 11...unde se vorbeste despre dobitoacele curate si dobitoacele necurate,care se pot manca si nu se pot manca.
      Un alt verset care este foarte rau inteles si interpretat...Marcu cap 7 :18-19....
      Aici multi oameni spun ca toate alimentele au fost curatate ...dar Yashua nu a venit sa steraga Legea.
      Si epistola catre Romani a fost inteleasa foarte rau.
      1. Primiţi bine pe cel slab în credinţă şi nu vă apucaţi la vorbă asupra părerilor îndoielnice.
      2. Unul crede că poate să mănînce de toate; pe cînd altul, care este slab, nu mănîncă decît verdeţuri.
      3. Cine mănîncă să nu dispreţuiască pe cine nu mănîncă; şi cine nu mănîncă să nu judece pe cine
      mănîncă, fiindcă יהוה (YAHVEH) l-a primit.
      Deci,ce vrea sa spuna aceste veresete....?
      Cel slab nu este cel care are o dieta referitor la sfanta scriptura ,din potriva , cel slab este cel care nu are cunostiinta din sfanta scriptura.Avem exemplu lui Daniel ca el era slujitorul sfintelor scrieri,el respecta toate legile si manca toate lucrurile aprobate din levetic 11 si Daniel nu a fost deloc slab,a fost un om foarte puternic,atat fizic cat si spiritual.
      Deci ,este cat se poate de clar...orice om ,daca are inima conectata cu mintea ,poate intelege.
      Dar orice om care are mintea contectata cu stomacul ,cu siguranta nu poate intelege..pentru ca ,,dumnezeul lui este pantecul,,.Si este baza scripturala in acest sens!

      Ștergere
  8. Porku ,pigul,purcelușul ..tot un pork ,nu contează animalul acesta este creat să fie necurat ca și cîinele mîța șarpele ect..Problema este cu porcii spirituali și cîini spirituali ,spălații care se tăvălesc în mocirla religioasă a babilonului deși cunosc Torah(Legea)Porcii aceștia care țin poruncile lui YHWH dar țin și păgînismul cristo-păgîn ca trinitatea ,isus ,cruce ,ect.Și spun că sînt păstrători ai Legii,care primesc învățătură de la Porci(spurcați) și îi primesc în adunările lor ,chiar le dă învățătură ,să sînt numiți frați pe considerentul că sînt botezați cu duhu sfînt..oare ce duh or fi avînd? Apoi să nu uităm cîini religioși care se întorc la vomitătura religioasă cristo-păgînă, același duh același botez trinitar,sau în același nume păgîn isus. Aceștia sînt spurcații nu numai cei ce mănîncă spurcăciuni. Păgînismul este spurcăciunea care au adoptat ca hrană spurcăciunile spurcaților care cheamă Creatorul pe un nume spurcat ca d-zeu domnul ect și nu pe numele lui real יהוה YHWH

    RăspundețiȘtergere
  9. Daca este o hrana necurata pentru pantec-stomac ,este si o hrana necurata pentru minte -duh....Important este ce hrana alegem!
    Pentru ca si vitele ( rumegatoarele) aleg iarba,cu cat mai mult omul care are discernamant.
    Frumoasa explicatia de mai sus,insa,daca vin in adunarea celor credinciosi ai Legii ,oameni care mananca si carne de porc si altele,evident, acesti ,,incepatori''sau oameni sinceri, care ,,si-au venit in fire'' trezandu-se la realitate,ce este de facut?
    Evident ,acestia nu pot da invatatura ci mai degraba :Sa se apropie si sa asculte Cuvantul,mai degraba decat sa aduca jertfa nebunului''.
    Acestia au de invatat spre sfintire si curatirea propriului vas,trup,templu si lepadarea de toata invatatura falsa pe care au urmat-o...chiar ani de zile sau chiar din casa parinteasca...nu?
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
  10. Davidescu ăsta e dus cu barca...Ași vrea să nu fiu meschin ..dar El dă niște citate dintr-o biblie care nu există sau o are numai el personal.Cum adică chiarși în biblia Cornilescu oricît de coruptă e spune clar În ceia ce privește sărbătorile din levetic 23 ...că sînt veșnice .Ori veșnicia aici a fost temporală??? Ce e veșnic e veșnic ,nu desfințează nimeni nici Cel PreÎnalt nu desfințează ar însemna să se renege pe sine însuși ...Așa că davidescu mai las-o baltă.
    Ori cum în biblia ta porcul e mîncare ? în toate biblile spune că e spurcăciune ,dar la tine e mîncare!!probabil și hallal?

    RăspundețiȘtergere
  11. tot ceea ce vad aici sunt versete din vechiul testament,de ce nu se citeaza si cele din noul,ce spune pavel ''Nimeni, dar, sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de Sabat, (Col.2:16),de ce atunci nu le tineti pe toate cele din vechiu,ori le tineti pe toate ori va faceti vinovati de o incalcare a uneia singura,daca e vechiul legamant tineti dupa vechiul,atunci si taiativa imprejur,dar daca ati intrat in noul legamant spune clar ca imparatia lui dzeu nu e mancare si bautura,si nu ce bagi in gura spurca pe om si ceea ce ii iese pe gura,atunci cineva va da voua dreptul sa scoateti sau sa bagati pe cineva in imparatia lui?...caci ce folos daca speli un pahar pe dinafara si inauntru e murder,nu pentru asta a venit Hristos,sa aduca un legamant nou ,cum dar as putea eu scoate sau face vinovat pe cineva care in cugetul lui Duhul lui Dzeu nu-i spune ca e pacat,ori a fost dat Duhul lui Dzeu peste oameni cand a venit Hristos ori nu,ori e vechiul,ori e noul legamant,''Sa nu nimicesti, pentru o mancare, lucrul lui Dumnezeu. Drept vorbind, toate lucrurile sunt curate. Totusi, a manca din ele, cand faptul acesta ajunge pentru altul un prilej de cadere, este rau. (Rom.14:20).-
    •Nimeni, dar, sa nu va judece cu privire la mancare sau bautura, sau cu privire la o zi de sarbatoare, cu privire la o luna noua sau cu privire la o zi de Sabat, (Col.2:16)
    daca nu puteti sa traiti cu fratii vostri in dragoste si pace aici pe pamant cum credeti ca veti vietuii in imparatia lui Dzeu?..
    •Sa stiti, dar, ca mantuirea aceasta a lui Dumnezeu a fost trimisa neamurilor, si o vor asculta." (Fapt.28:28)
    •Sau, poate, Dumnezeu este numai Dumnezeul iudeilor? Nu este si al Neamurilor? Da, este si al Neamurilor; (Rom.3:29)
    Taierea imprejur, negresit, este de folos, daca implinesti Legea; dar daca tu calci Legea, taierea ta imprejur ajunge netaiere imprejur. (Rom.2:25)
    la fel e si cu mancarea fratilor...
    ''Taierea imprejur nu este nimic, si netaierea imprejur nu este nimic, ci pazirea poruncilor lui Dumnezeu. (1Cor.7:19)
    •Si marturisesc iarasi, inca o data, oricarui om care primeste taierea imprejur, ca este dator sa implineasca toata Legea. (Gal.5:3)
    asa e si cu mancarea fratilor...e tot aceeasi lege mozaica,daca o tineti ca asa ati fost invatati tineti-o,dar nu impovarati cugetul nimenui cu poveri nefolositoare...ca nu este dreptul nimanui sa scoata din imparatia lui pentru vreo mancare...
    •Caci, in Isus Hristos, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur n-au vreun pret, ci credinta care lucreaza prin dragoste. (Gal.5:6)
    •Caci, in Hristos Isus, nici taierea imprejur, nici netaierea imprejur nu sunt nimic, ci a fi o faptura noua. (Gal.6:15)
    •In El ati fost taiati imprejur, nu cu o taiere imprejur facuta de mana, ci cu taierea imprejur a lui Hristos, in dezbracarea de trupul poftelor firii noastre pamantesti, (Col.2:11)
    Iubiti ca fii ai Tatalui vostru cel ceresc si asa veti dovedii ca si sunteti!

    RăspundețiȘtergere
  12. Pentru Anonim21 octombrie 2013, 23:12 Well! prietene se vede lucru
    Tu ai dat niște versete și citate din biblia Cornilescu pe care tu habar nai ce vrei să spui!
    Nici tu nu crezi ceia ce spui ...vorbești doar ca să te afli în vorbă și să scri un coment ...pute a penty-co după tine de la o poștă ...oricum revenind la una din cotațile tale -.Mîncărurile sînt pentru pîntece... Ok! Scriptura e adevărată ..dar nu tot ce bagă oameni în bot(gură) e mîncare
    Mîncarea este ceia ce YAUE a numit mîncare ...Spurcăciunea e spurcăciune chiar dacă majoritatea o bagă în bot.
    3. Tot ce am creat ca hrană* şi are viaţă să vă slujească de hrană: toate** acestea vețuitoare vi le dau, ca şi iarba♦ verde. Genes.9:3
    Neamurile (Păgînii) sînt mîntuiți doar prin ALTOI ..dacă sînt altoiți în Ysrael (Ysra-Yah) rom 11: 17-18.
    Ce este rău cu Circumcizia ...chiar și doctori o recomandă
    Tu crezi că ești făptură nouă cu hristos (cristos)?????? care este un cuvînt format din hriso=aur și teos (tos)=dzeu, care este chipul de aur, acum cum poate să-ți dea mîntuire un idol??/ Toți dumnezei popoarelor sînt idoli, dar Yaue a Creat cerurile. Ps. 96:5
    Lege mozaică???de unde ai scoso? Există două Legi care sînt aratate în rom.8 :2.
    1- Legea Dudului Vieți = Legea lui YAUE= Legea Veșnică
    2 - legea Păcatului și a morți ...astea sînt legile arătate de Scripturi, altele sînt legi umane
    MOSHE(Moise) na dat nici o Lege ...YAUE a dat LEGEA , Moise doar a transmis-o!
    Ce înțelegi tu prin Poveri Nefolositoare ? A păzi Poruncile lui YAUE este o povoară=greutate?? 1 Ioan 5:3. . Căci* dragostea de יהוה(YAUE), stă în păzirea Poruncilor Lui. Şi** Poruncile Lui nu sunt grele.
    Noi trăim în pace(Șalom) cu FRAȚII NOȘTRI Dar cu vrajmași lui YAUE sîntem în război
    Efes 6 :12. Duhurile Răutăți = Duhurile celor ce se opun Legi și Poruncilor lui YAUE Psalm 119 : M-apucă o mînie* aprinsă la vederea celor răi, care părăsesc Legea Ta.
    Răii părăsesc Legea (Torah) tu faci parte din răi.
    Omule cînd mai vrei să faci un coment ..fă unul scriptural dacă poți nu dogmatic.
    Sau mai citește ce se scrie pe blogul ăsta ...nu scrie doar de dragul de a scrie

    RăspundețiȘtergere
  13. Ami cer Scuze pentru toti, eu unul citesc biblia, o ador simi place f.f mult,pur si simplu eu iau lucrurile an serios 'cred an cuvântul Domnului,dar pentru mine biblia semnifica:Dumnezeu,cuvant,adevar,lege,si porunci.

    RăspundețiȘtergere
  14. Isus a venit sa mantuiasca neamul omenesc, nu ca sa putem manca ceea ce YHWH a declarat ca fiind necurat, lucru care era cunoscut si de Noe. Daca Isus a facut toate bucatele curate, de ce nu stia insusi Petru, pt. ca in vedenia cu dobitoacele, el declara ca NICIODATA n-a mancat ceva necurat. N-a fost fortat sa taie si sa manance ceva necurat si nici n-a mancat vreodata necurat, doar a inteles ca mantuirea si Duhul Sfant sunt operative si in dreptul neamurilor.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)