Israel

Loading...

vineri, 13 aprilie 2012

CUM SA PRIMIM SALVAREA DE LA YHWH

CUM SA PRIMIM SALVAREA DE LA YHWH

YHWH este dragoste, dar, de asemenea, dreptate. Prin Biblia recunoastem faptul că YHWH vrea să promoveze mântuirea lor, pentru toţi cei care accepta planul său de mântuire. Să vedem pe scurt ce ne propune Creatorul Atotputernic :

1) Aveti conştiinta de faptul că YHWH va iubeşte şi  că are o propunere extraordinara pentru viitorul vostru 

YHWH vrea să dea tuturor copiilor o viaţă plină şi speranţă. Această viaţă "din belşug" este disponibila pentru toţi cei care aud propunerea sa pentru mântuire.

16Fiindcă atât de mult a iubit YHWH lumea, că a dat pe singurul Lui Fiu, pentru ca oricine crede în El, să nu piară, ci să aibă viaţa veşnică. Ioan 3 :16

10Hoţul nu vine decât să fure, să junghie şi să prăpădească. Eu am venit ca oile să aibă viaţă, şi s-o aibă din belşug. Ioan 10 :10

2) Orice fiinţă umană începe să se despartă de YHWH si de viata abundenta, din cauza problemei de păcat (călcarea  vointei lui YHWH)

Biblia este clara asupra acestui punct:

23Căci toţi au păcătuit, şi sunt lipsiţi de slava lui YHWH. Romani 3:23

Omul a fost creat pentru a trăii fericit cu YHWH, dar neascultarea de voia lui YHWH (păcatul), pacatul a destrămat aceasta relatie. Omul cauta drumul sau propriu pentru viata sa,dar YHWH Creatorul tuturor lucrurilor, a devenit tot mai inaccesibil pentru viaţa lui. Această separare între om şi YHWH a dat nastere la suferinţă şi moarte în istoria omenirii.


23Fiindcă plata păcatului este moartea: dar darul fără plată al lui YHWH este viaţa veşnică în Yashua, al nostru. Romani 6:23

Efortului uman pentru a încerca să remedieze situaţia de separare cu YHWH, prin fapte bune şi tradiţiile religioase umane, nu au reusit sa rezolve problema creată de păcat, şi prin aceasta nu este suficient, pentru a atinge viata abundenta pe care YHWH o doreşte pentru fiecare dintre noi .

3) Numai Yashua poate rezolva problema separării noastre cu YHWH, si numai prin El putem atinge o directie spre o viata fericita şi semnificativa.

Yashua a murit în locul nostru să plătească datoria noastră faţă de YHWH cauzata de păcatul nostru.

8Dar YHWH Îşi arată dragostea faţă de noi prin faptul că, pe când eram noi încă păcătoşi, Yashua a murit pentru noi. Romani 5:8

Yahua a înviat din morţi şi învierea lui este o imagine de speranţă, care este rezervata pentru toţi cei care primesc oferta de mântuire.

3V-am învăţat înainte de toate, aşa cum am primit şi eu: că Yashua a murit pentru păcatele noastre, după Scripturi;
4că a fost îngropat şi a înviat a treia zi, după Scripturi; 1 Corinteni 15:3,4

Biblia ne spune clar că Yashua este una şi singura cale a împăcării noastre cu YHWH şi astfel încât să putem avea acces la viaţa din belşug.

"Yashua a răspuns:" Eu sunt calea, adevărul şi viaţa: nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Ioan 14:6

4) Pentru a avea acces la viata abundenta fiecare dintre noi trebuie să acceptăm pe Yashua ca Mântuitorul lor personal şi YHWH al vieţii tale

Nu este destul sa recunosc numai că YHWH există sau că Yashua este Salvatorul. Este necesar ca fiecare să-şi primească acest dar de la YHWH personal şi voluntar.

Avem nevoie pentru a primi pe Yashua ca Mântuitorul nostru personal, atunci vom fi din plin "fii ai lui YHWH." Această acceptare se face prin credinţa în Cuvântul lui YHWH (Biblia) şi sigilata în actul de botez,  făcut voluntar şi conştiincios.


6Yashua i-a zis: "Eu sunt calea, adevărul şi viaţa. Nimeni nu vine la Tatăl decât prin Mine. Ioan 14 :6

8Căci prin har aţi fost mântuiţi, prin credinţă. Şi aceasta nu vine de la voi; ci este darul lui YHWH.
9Nu prin fapte, ca să nu se laude nimeni. Efeseni 2:8,9

Yashua este uşa de constiinta pentru fiecare dintre noi, cine deschide uşa să accepte prezenţa lui ca YHWH al vieţii tale, va avea o viaţă cu un gust diferit şi un viitor minunat pe care nimeni sau nimic nu poate schimba.

 20Iată Eu stau la uşă, şi bat. Dacă aude cineva glasul meu şi deschide uşa, voi intra la el, voi cina cu el, şi el cu Mine.Apocalipsa 3 :20

Primirea lui Yashua este un privilegiu unic şi implică o dorinţă de schimbare de viaţă, o nouă atitudine faţă de YHWH,  fara sa ne bazam pe capacităţile noastre, astfel încât să fim călăuziţi de Duhul lui YHWH şi a Cuvântului Său.    Shalom  !!!

Un comentariu:

  1. În adevăr ca Omul să poată intra în Viață (veșnică) trebue să păzească Poruncile. Dar intrarea se face pe Ușă așa cum bine este relatat mai sus din Scripturi.Numai că Majoritatea au confundat Ușa = Yahshua cu spartura sau gardul ,au sărit gardul ca să intre în Împărăție. Zic ei hoții care sar gardul că ...am puso...nu e chiar așa Yashua a spus clar...Nimeni nu vine la mine ,dacă nu este Atras de TATĂL...Deci a intra în staulul oilor e a găsă Ușa=Yahshua, nu te înșela că numitul isus e Ușa Oilor,el este hoțul care vine să fure să junghie și să prăpădească. Caută-l pe Yahshua numai așa vei putea intra , nu te înșela singur și nu lăsa pe lideri tăi să te înșele ...Ei lideri vor de la tine doar Zecimile ofertele și prinoasele pe care le capătă , nu-i interesează de mîntuirea ta.

    RăspundețiȘtergere

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...