Botezul

Botezul

Botez Biblic in apa curgatoare
invatatura despre botezuri, despre punerea mainilor, despre invierea mortilor si despre judecata vesnica.(Evr.6:2)

Pentru a intelege mai bine Seminificatia Botezului , vom vedea cateva pasaje Biblice ,prin care vom intelege foarte bine ce inseamna Botezul , si ce ne aduce in cazul in care ne hotaram sa-l facem atunci cind suntem in Deplinatatea Cunostintei.

Cine va crede si se va boteza va fi mantuit; dar cine nu va crede va fi osandit. (Marc.16:16)

              Botezul inseamna :

Moartea, Ingroparea si Invierea la o Viata Noua

    fiind ingropati impreuna cu El, prin botez, si inviati in El si impreuna cu El, prin credinta in puterea lui YHWH care L-a inviat din morti. (Col.2:12)

    Nu stiti ca toti cati am fost botezati in Yashua, am fost botezati in moartea Lui? (Rom.6:3)
Noi deci, prin botezul in moartea Lui, am fost ingropati impreuna cu El, pentru ca, dupa cum Yashua a inviat din morti, prin slava Tatalui, tot asa si noi sa traim o viata noua. (Rom.6:4)

Iertarea de Pacate prin Marturisirea unui cuget curat

a venit Ioan care boteza in pustiu, propovaduind botezul pocaintei spre iertarea pacatelor. (Marc.1:4)
Si acum, ce zabovesti? Scoala-te, primeste botezul si fii spalat de pacatele tale, chemand Numele lui YHWH." (Fapt.22:16)
Daca marturisesti deci cu gura ta pe Yashua ca YHWH si daca crezi in inima ta ca YHWH L-a inviat din morti, vei fi mantuit.
 Caci prin credinta din inima se capata neprihanirea, si prin marturisirea cu gura se ajunge la mantuire, (Romani 10:9,10)
Icoana aceasta inchipuitoare va mantuieste acum pe voi, si anume botezul, care nu este o curatare de intinaciunile trupesti, ci marturia unui cuget curat inaintea lui YHWH, prin invierea lui Yashua, (1Pet.3:21)

Cetatenia lui YHWH si Primirea Duhului Sfint

De indata ce a fost botezat, Yashua a iesit afara din apa. Si in clipa aceea, cerurile s-au deschis, si a vazut pe Duhul lui YHWH coborandu-Se in chip de porumbel si venind peste El. (Mat.3:16)
Totusi sa nu va bucurati de faptul ca duhurile va sunt supuse; ci bucurati-va ca numele voastre sunt scrise in ceruri." (Luca 10:20)

 Dar tuturor celor ce L-au primit, adica celor ce cred in Numele Lui, le-a dat dreptul sa se faca copii ai lui YHWHEu nu-L cunosteam; dar Cel ce m-a trimis sa botez cu apa mi-a zis: "Acela peste care vei vedea Duhul coborandu-Se si oprindu-Se este Cel ce boteaza cu Duhul Sfant." (Ioan.1:12,33)

Noi toti, in adevar, am fost botezati de un singur Duh, ca sa alcatuim un singur trup, fie iudei, fie greci, fie robi, fie slobozi; si toti am fost adapati dintr-un singur Duh. (1Cor.12:13)
Toti care ati fost botezati pentru Yashua v-ati imbracat cu Yashua. (Gal.3:27)
Este un singur YHWH, o singura credinta, un singur botez. (Efes.4:5)


Nasterea din nou si o Faptura noua
Botez in Iordan
nascuti nu din sange, nici din voia firii lor, nici din voia vreunui om, ci din YHWH.(Ioan 1:13)
Drept raspuns, Yashua i-a zis: "Adevarat, adevarat iti spun ca, daca un om nu se naste din nou, nu poate vedea Imparatia lui YHWH." (Ioan 3:3)
 Caci, daca este cineva in Yashua, este o faptura noua. Cele vechi s-au dus: iata ca toate lucrurile s-au facut noi. (2Cor.5:17)
 Caci dragostea de YHWH sta in pazirea poruncilor Lui. Si poruncile Lui nu sunt grele;pentru ca oricine este nascut din YHWH biruie lumea; si ceea ce castiga biruinta asupra lumii este credinta noastra. (1Ioan 5:3,4)

                          Conditiile Primirii Botezului

Dar cand a vazut pe multi din farisei si din saduchei ca vin sa primeasca botezul lui, le-a zis: "Pui de naparci, cine v-a invatat sa fugiti de mania viitoare? (Mat.3:7)
Botez  Biblic in apa curgatoare

            Pocainta

El zicea: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Mat.3:2)
De atunci incolo, Yashua a inceput sa propovaduiasca si sa zica: "Pocaiti-va, caci Imparatia cerurilor este aproape." (Mat.4:17)
El zicea: "S-a implinit vremea, si Imparatia lui YHWH este aproape. Pocaiti-va si credeti in Evanghelie." (Marc.1:15)
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel. (Luc.13:3)
Eu va spun: nu; ci, daca nu va pocaiti, toti veti pieri la fel." (Luc.13:5)
"Pocaiti-va", le-a zis Petru, "si fiecare din voi sa fie botezat in Numele lui Yashua, spre iertarea pacatelor voastre; apoi veti primi darul Sfantului Duh. (Fapt.2:38)
Pocaiti-va, dar, si intoarceti-va la YHWH, pentru ca sa vi se stearga pacatele, ca sa vina de la YHWH vremurile de inviorare (Fapt.3:19)

Implinirea Poruncilor

 Duceti-va si faceti ucenici din toate neamurile, si botezul lor sa fie in Numele meu.
 Si invatati-i sa pazeasca tot ce v-am poruncit. Si iata ca Eu sunt cu voi in toate zilele, pana la sfarsitul veacului." Aleluia. (Mat.28:19,20)
Faceti, dar, roade vrednice de pocainta voastra si nu va apucati sa ziceti in voi insiva: "Avem pe Avraam ca tata!" Caci va spun ca YHWH din pietrele acestea poate sa ridice fii lui Avraam. (Luca 3:8)              

Credinta

 Si credinta este o incredere neclintita in lucrurile nadajduite, o puternica incredintare despre lucrurile care nu se vad. Si, fara credinta, este cu neputinta sa fim placuti Lui! Caci cine se apropie de YHWH trebuie sa creada ca El este si ca rasplateste pe cei ce-L cauta. (Evrei 11:1,6)

Botezul se face doar in Apa Curgatoare


 "Se poate opri apa ca sa nu fie botezati acestia care au primit Duhul Sfant ca si noi?" (Fapt.10:47)
Atunci a venit Yashua din Galileea la Iordan, la Ioan, ca sa fie botezat de el. (Mat.3:13)
Ioan boteza si el in Enon, aproape de Salim, pentru ca acolo erau multe ape; si oamenii veneau ca sa fie botezati. (Ioan.3:23)
Chiar Simon a crezut; si dupa ce a fost botezat, nu se mai despartea de Filip si privea cu uimire minunile si semnele mari care se faceau. (Fapt.8:13)
Pe cand isi urmau ei drumul, au dat peste o apa. Si famenul a zis: "Uite apa; ce ma impiedica sa fiu botezat?" A poruncit sa stea carul, s-au coborat amandoi in apa, si Filip a botezat pe famen. (F.A.8:36,38)
    toti au fost botezati in nor si in mare, pentru Moise; (1Cor.10:2)

Botezul facut in Bazine,Vana,Piscine nu are dovezi Biblice si prin asta nu este Valabil

Vana pentru botez-Fara temei biblic
Dar cand au crezut pe Filip, care propovaduia Evanghelia Imparatiei lui YHWH si a Numelui lui Yashua, au fost botezati, atat barbati cat si femei. (Fapt.8:12)
Chiar in clipa aceea, au cazut de pe ochii lui un fel de solzi; si el si-a capatat iarasi vederea. Apoi s-a sculat si a fost botezat. (Fapt.9:18)  Saul-Pavel

În ziua Sabatului am ieşit afară pe poarta cetăţii, lîngă un rîu, unde credeam că se află un loc de rugăciune. Am şezut jos, şi am vorbit femeilor, cari erau adunate laolaltă.
Una din ele, numită Lidia, vînzătoare de purpură, din cetatea Tiatira, era o femeie temătoare de YHWH, şi asculta. YHWH i -a deschis inima, ca să ia aminte la cele ce spunea Pavel.După ce a fost botezată, ea şi casa ei, ne -a rugat şi ne -a zis: ,,Dacă mă socotiţi credincioasă lui YHWH, intraţi şi rămîneţi în casa mea.`` Şi ne -a silit să intrăm. (Fapte. 16:13-15)
Ritual Pagan
Temnicerul i-a luat cu el, chiar in ceasul acela din noapte, le-a spalat ranile si a fost botezat indata, el si toti ai lui. (Fapt.16:33)

Dar Crisp, fruntasul sinagogii, a crezut in Yashua impreuna cu toata casa lui. Si multi dintre corinteni, care auzisera pe Pavel, au crezut si ei si au fost botezati. (Fapt.18:8)
Cand au auzit ei aceste vorbe, au fost botezati in Numele lui Yashua. (Fapt.19:5)
Multumesc lui YHWH ca n-am botezat pe niciunul din voi, afara de Crisp si Gaiu, (1Cor.1:14)
    Da, am mai botezat si casa lui Stefana; incolo, nu stiu sa mai fi botezat pe altcineva. (1Cor.1:16)

Insa Yashua nu boteza El insusi, ci ucenicii Lui. (Ioan.4:2)
Copil inecat de Preot in timpul Botezului neBiblic
Botezul copiilor nu este Biblic , daca Cercetam toate versetele vom vedea caci au fost Botezate, persoanele carora li sa Propovaduit Cuvintul , au Crezut si dupa aceia au fost Botezati,un copil nu poate sa discearna intre bine si rau, deacea putem lua ca exemplu pe Yashua,de ce nu a fost Botezat de mic ?,dar in schimb vom gasi ca atunci cind a fost mic a fost Binecuvantat.

Binecuvantarea Copiilor

Cînd a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat împrejur pruncul, I-au pus numele Yashua, nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pîntece.
Şi, cînd s'au împlinit zilele pentru curăţirea lor, după Legea lui Moise, Iosif şi Maria au adus Pruncul la Ierusalim, ca să -L înfăţişeze înaintea lui YHWH, -după cum este scris în Legea lui YHWH: ,,Orice întîi născut de partea bărbătească va fi închinat lui YHWH``,(Luca 2:21-23)

                           Datoria Credinciosului dupa Botez

1. Daca deci ati inviat impreuna cu Yashua, sa umblati dupa lucrurile de sus, unde Yashua sade la dreapta lui YHWH.
2. Ganditi-va la lucrurile de sus, nu la cele de pe pamant.
3. Caci voi ati murit, si viata voastra este ascunsa cu Yashua in YHWH.
4. Cand Se va arata Yashua, viata voastra, atunci va veti arata si voi impreuna cu El in slava.
5. De aceea, omorati madularele voastre care sunt pe pamant: curvia, necuratia, patima, pofta rea si lacomia, care este o inchinare la idoli.
6. Din pricina acestor lucruri vine mania lui YHWH peste fiii neascultarii.
7. Din numarul lor erati si voi odinioara, cand traiati in aceste pacate.
8. Dar acum lasati-va de toate aceste lucruri: de manie, de vrajmasie, de rautate, de clevetire, de vorbele rusinoase care v-ar putea iesi din gura.
9. Nu va mintiti unii pe altii, intrucat v-ati dezbracat de omul cel vechi cu faptele lui,
10. si v-ati imbracat cu omul cel nou, care se innoieste spre cunostinta, dupa chipul Celui ce l-a facut. (Coloseni 3:1-10)
Tot aşa şi credinţa: dacă n'are fapte, este moartă în ea însaş.(Iacov 2:17)     Shalom !!!

Comentarii

  1. CHIAR SI ORTODOCSII NU ISI RESPECTA NICI MACAR TRADITIILE LOR CARE II INVATA SA BOTEZE CORECT PRECUM APOSTOLII !

    1. DAR IATA CE SPUN CANOANELE BISERICESTI DESPRE BOTEZ: In Diadache (Invataturile celor 12 Apostoli), spune clar CA BOTEZUL ESTE DOAR PENTRU ADULTI SI SE POATE TURNA SI SIMPLU DE 3 ORI APA PESTE CAP. Deci :

    7:1 ”In ceea ce priveste botezul, asa sa faceti: dupa ce ati rostit toate aceste invataturi/acest crez, botezati in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant, in apa curgatoare;
    7:2 dar, daca nu aveti apa curgatoare, botezati in orice alta apa si, daca nu puteti boteza in apa rece, alegeti apa calda;
    7:3 dar, daca nu aveti de nici una, turnati apa peste cap de trei ori, in numele Tatalui, al Fiului si al Duhului Sfant.
    7:4 INAINTE DE BOTEZ INSA, CEL CARE BOTEAZA SI CEL CARE ESTE BOTEZAT TREBUIE SA POSTEASCA si alaturi de ei oricare altii pot tine post. TREBUIE SA-I SPUNETI CELUI CARE URMEAZA A FI BOTEZAT SA POSTEASCA INAINTE DE BOTEZ O ZI, DOUA”.

    DECI, CONCLUZIA : NU POTI PUNE SA POSTEASCA UN BEBELUS DE 40 DE ZILE. Acest indemn este CLAR DOAR PENTRU ADULTI, PENTRU CEI CARE AU ALES DIN TOATA INIMA SA FACA ACESTLUCRU.

    2. Sau tot in Diadache 11:6 spune asa : ”La plecare, apostolul sa nu ia cu el decat paine care sa-i ajunga pana la locul de odihna; daca va cere bani, este un profet mincinos”.

    LA FEL SI CU BOTEZUL, CUNUNIA, ETC UNDE POPA CERE BANI PENTRU LUCRURILE SFINTE PRIMITE GRATIS DE LA DOMNUL SI DECI ESTE UN POPA FALS, MINCINOS SI LACOM DUPA BANI.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dar un lucru nefericit ramane in continuare ca preotii au ajuns sa vanda botezul Domnului pe bani !!! Si iata cum ...

    1. DACA VREI SA-TI BOTEZI COPILUL, POPA O SA-TI SPUNA CA NU SE POATE CA NU AI PLATIT TAXA ANUALA LA BISERICA.

    2. DACA PLATESTI SI TAXA ANUALA LA BISERICA, IARASI NU ITI BOTEAZA POPA COPILUL CA NU AI PLATIT TAXA DE BOTEZ.

    3. DACA PLATESTI SI TAXA DE BOTEZ, IARASI NU ITI BOTEAZA POPA COPILUL CA NU I-AI DAT SI CEVA ''LA NEGRU'' IN BUZUNAR LA POPA. Si ca sa nu te faci de rusine ca esti si tu parte din ''adevarata credinta'', platesti si aici.

    4. SI DACA PLATESTI SI ACEASTA DIN URMA TAXA, POPA TOT NU ITI BOTEAZA COPILUL PANA CE NU CUMPERI LUMANARI DE BOTEZ SI NUMAI DE LA EL DIN BISERICA, CA SA FACA UN RITUAL DE BOTEZ ADUCATOR DE BANI SI NU UNUL SIMPLU SI GRATUIT ASA CUM AU FACUT IOAN BOTEZATORUL SI APOSTOLII !!!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. ŞALOM, ĦAVERIM/ PACE, CONFRAŢI DE LEGĂMÂNT!

    Prin textele de mai sus, preluate din Didache, Creştinul are dreptate (din nou...)
    Eu am să împing lucrurile spre o zonă şi mai periculoasă, cea a cadrului istoric, cultural şi "religios": în iudaismul din perioada celui de-al doilea Templu, simpatizanţii iudaismului care voiau să se alipească la iudaism şi să intre în părtăşia copiilor lui Avraham, NU ERAU BOTEZAŢI de cineva, ci ERAU ASISTAŢI de doi rabini (sau minimum unul...) pe când simpatizantul însuşi se scufunda în apă. Rabinii erau prezenţi pentru a asista şi pentru a depune mărturie că şi ultimele două fire de păr ale "botezabilului" fuseseră acoperite de apă...
    Ce deducem de-aici?... Păi simplu: câţi dintre credincioşi (alipiţi la credinţa iudeo-creştină...) au fost botezaţi în acord cu aceste cerinţe?

    B(E)RAĦOTH/ BINECUVÂNTĂRI!

    RăspundețiȘtergere
  4. Da Michael!! ai dreptate ;Candidatul si botezatorul intra in apa curgatoare destul de adinca ,pina la piept.Candidatul isi confeseaza aligenta fata de Yahweh-shuah(Yahushua)cu voce tare sa fie auzit de botezator .Botezatorul nu atinge candidatul doar spune "fi botezat in numele lui Yahushua" Candidatul se scufunda singur complect sub privirea atenta a botezatorului
    Sistemul de botez traditional e complect pagin..mai ales botezul trinitar.In adevar ,traditia Curvei (biserica) este una si Invatatura Miresei(Ysra-Yah = Ysrael)este alta . Si cum marea majoritate a bisericilor(curve)Tin traditia curvei celei mari(babilonul) ei se boteaza in trinitate. Marduk=Tatal ; tamuz=Fiul; astrateia=Duhul Sfint..au luat paginismul babilonian amestecat cu ceva yudaism si au facut crestinismul care proslaveste pe satan ascuns sub numele dumnezeu.Daca tu numesti pe satan ,dumnezeu al viacului acestuia ,deci tu recunosti ca e dumnezeu? Cum e posibil sa-l numesti si pe Creator cu acelasi titlu? deci dumnezeu?

    RăspundețiȘtergere

  5. CARE-I ADEVĂRUL DESPRE BOTEZ
    Botezul este esenţial pt.mântuire "cine va crede şi se va boteza va fi mântuit" (Marcu 16.16). Iar în Fapte 2.38 citim "fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Cristos, spre iertarea păcatelor voastre".În toată Biblia nu vei afla că cineva ar fi practicat botezul în apă în alt fel decât în Numele lui Isus Cristos. Sistemul bisericesc nu respectă Biblia şi atrage oamenii spre pierzare din moment ce păcatele nu le sunt iertate. Iată avem câteva botezuri făcute pe timpul apostolilor:
    - Fapte 8.16 "ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus"
    - Fapte 10.48 "şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos"
    - Fapte 19.5 ".. aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus"
    Numai dacă eşti botezat biblic în numele Domnului Isus Cristos eşti mântuit şi ai păcatele iertate. Dacă ai făcut botezul într-alt fel nu-i valabil înaintea lui Dumnezeu. Oricît ai ascultat de o biserică, ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, că biserica ta nu-i Dumnezeu şi te minte pt. că acolo conducerea e preluată de oameni puşi prin şcolarizări de teologie ci nu prin Duhul Sfânt. Dacă ar fi puşi de Dumnezeu ar respecta Cuvântul. Acolo, tu apelezi la oameni care nici ei nu-s botezaţi Biblic, adică nu-s nici ei mîntuiţi. Li se promite oamenilor că sunt Mireasa Domnului Isus Cristos, fără ca ei să fie măcar botezaţi în Numele Lui; şi culmea, îi minte că acolo este casa Domnului. Fugiţi cît de tare puteţi în Cristos - Cuvântul. Nu vă mai împotriviţi la Cuvânt, faceţi botezul Biblic în Numele lui Isus Cristos ca să puteţi primi Duhul Sfânt. Dumnezeu n-a înfiinţat niciodată vreo religie, El a dat credinţa în Cuvânt, religia este creaţia minţii umane inspirate din iad şi atrage oamenii într-acolo. Nu vă luaţi după oameni care li se pare că ar avea o ideie mai bună ca Dumnezeu.
    Uite, o persoană cumsecade, oricât de sinceră ar fi, merge la călugărie ca să fie mai bună, însă aceea n-a fost niciodată voia lui Dumnezeu fiindcă nu scrie aşa ceva în Cuvântul Său. Fiecare, gândiţi-vă unde veţi petrece veşnicia sau unde va fi sufletul vostru peste 100 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  6. De cativa ami caut in Romania o apa unde sa fiu botezat in numele Domnului Isus Hristos,dar toti sunt trinitari.Si este asa de simplu de-nteles. Dupa patima Lui,li s-a infatisat viu,prin multe dovezi,artandu-li-se deseori timp de patruzeci de zile, si vorbind cu ei despre lucrurile privitoare la imparatia lui YHWH. F.A.1-3. Apostolii n-au citit in Mat.28-19 caci nu era scris N.T. Asa ca au botezat dupacum i-a invatat Domnul si Mantuitorul nostru Yahsua. Pace !!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Dacă vrei să te botezi în Isus șpăi acest individ e parte din trinitatea pe care o condamni...e tot aceiași isus sau trinitatea Adevăraqtul nume în care este Mîntuire este Yahu- shua(Yașua) dACĂ VREI UN BOTEZ CORECT FĂ-O ÎN UN NUME CORECT ..NU ÎN PĂGÎNUL ISUS

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai da spurcat mai esti. Numai din astia intalnesc peste tot Se aprinde in 5 mai la Ierusalim,dute si ia lumina sfanta !

      Ștergere
    2. Botezul adevarat este in numele Domnului Isus Hristos,ptr ca el este insasi Iehova descoperit in trup.Amin. Nimeni nu poate spune Isus este iehovah,decat prin duhul sfant

      Ștergere
  8. VAZIND CA DIAVOLUL A INCERCAT CO TOATE MIJLOACELE SA ATACE IN SPECIAL PE CRESTINI DE ZIUA VII-A VAD CA ASTAZI MAI SANT IN MIJLOCUL OAMENI CARE MAI SEAMANA ACEASTE INVATATURI CARE PANA ASTAZI AU DUS DOAR LA DEZBINARE SI ZERO UNITATE IN LOC SA INVATA-M PE OAMENI SA FACA FAPTE VREDNICE DE POCAINTA SI SA-L CUNOASCA PE MESIAAPI FIECARE IL VA PRIMI IN INIMA LUI

    RăspundețiȘtergere
  9. Iehova ? cine este acesta? și isus ,o da! numele unor zeități păgîne în care creștini se botează (sic)Este Mîntuire în isus ?
    poate isus Mîntui?isus în hebrew înseamnă Hi-sos de unde isus care are sens de coada calului.În coada calului nu e Mîntuire.așa că cei ce se botează în isus la fel se botează în coada calului.Ce garanție a Mîntuiri poate garanta acest idol păgîn de origine greco-slavonică,deci păgîn păgîn.Acum cine sînt creștinii de ziua a 7a ? binențeles cei ce țin sîmbata și se închină la idolul isus ...nu am nimic cu acești oameni înșelați că și eu m-am numărat printre ei .Slavă lui YHWH am aflat din Sfintele Scripturi că este doar un singur Mîntuitor Isa-yah 43 v 11, un singur botez ,în singurul NUME
    fapte ap.4 v12, deci așa zisele botezuri în numele zeilor: Domnul-zeu,dumnezeu,isus cristos(Kristo=idolul de aur) și dudul zis sfînt sînt idolatrie ,la fel și botezul lui isus.
    Numele Adevărat în care este mîntuire este Yahweh-Shua Yașua care are înțelesul Yahweh Mîntuitorul...deci Adevăratul botez (mikvah) este în NUmele Yașua(Yahshua) orice alt botez este PĂGÎN cu esență PĂGÎNĂ și nu ajută la nimic DEșertăciune a deșertăciunilor.Nu am nimic nici cu Sîmbatari nici cu martori nici cu evanghelici ci doar vreau să trag semnalul de alarmă ca să faceți cum am făcut eu,adică Lepădați toată teologia religioasă în care v-ați născut sau ați fost inițiați și întorceți-vă la TORAH lui YHWH la singurul Nume unde este Mîntuire ,YHWH:

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Numai în Numele lui Isus Cristos ai mântuire. Dacă ai înţeles cine este Dumnezeu, ştiai că Isus este trupul de carne cum zice Ioan 1:14. Deci nu-i altă persoană, căci Dumnezeu a luat chip de om aşa cum a fost Melhisedec din vechime. Fără tată, fără mamă, fără spiţă de neam, acel Melchisedec era manifestarea lui Dumnezeu într-un trup de carne. Adica acelaşi Dumnezeu descoperit sau manifestat în mai multe feluri sau funcţii, după cum apa este sub formă lichidă, aburi, gheaţă sau zăpadă, dar este aceiaşi apă. Creştinule care citeşti, capătă-ţi credinţa în Numele lui Isus Hristos şi vei avea Cuvintele prin care vei schimba lumea materială în care te zbaţi ca şi peştele pe malul Râului Vieţii.
      Mărturia unanimă din timpul apostolilor este copleşitoare şi clară. După pogorîrea Duhului Sfînt, apostolul Petru a ţinut prima predică şi le-a spus celor ce au fost mişcaţi lăuntric: „ Pocăiţi-vă, şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre” (Fap. 2.38). Aici, la înfiinţarea Bisericii primare creştine, li s-a spus celor deveniţi credincioşi ce trebuie să facă: să se pocăiască, şi cum trebuie să se lase botezaţi. Petru ştia, prin descoperire, despre care Nume este vorba, şi l-a exprimat. Prin aceasta practica botezului apostolic a fost stabilită şi ancorată în adevăr, de la început.În Samaria, Filip a vestit Evanghelia şi i-a botezat pe cei credincioşi, cum este scris: „ ...ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos ” (Fap. 8.16). Pentru că orice lucrare trebuie să fie bazată pe mărturia a doi sau trei martori, noi vrem să vedem în ce mod a botezat apostolul Pavel: „ Cînd au auzit ei aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus” (Fap. 19.5). Fie în Ierusalim, fie în Samaria sau Efes, fie Petru, fie Filip sau Pavel - toţi au botezat în Numele Domnului Isus Hristos. Duhul Sfînt poate să descopere numai în acelaşi fel.


      El este Dumnezeu şi nu se schimbă. Ceea ce Dumnezeu a făcut de prima dată, El întotdeauna face acelaşi lucru. El niciodată nu schimbă programul Său. Singurul lucru, El îl face mai exigent, dar nu îl schimbă niciodată. Acelaşi lucru continuă mai departe.

      Coloseni 3:17  Şi orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus.

      Ștergere
  10. Crezi că degeaba scrie că trebuie 2 sau 3 martori în 2 Corin.13.1 "Orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori." Şi chiar Domnul Isus a zis în Matei 18.16 "..pentru ca orice vorbă să fie sprijinită pe mărturia a doi sau trei martori. Acesta este un principiu Biblic stabilit încă din vechime vezi Deut.19.15 "..un fapt nu va putea fi întemeiat decît pe mărturia a doi sau trei martori". Dacă nu luaţi bine seama la ce este scris, orice religie vă duce în rătăcire. Aşa că acolo în Matei 28.19 lipseşte al 2-lea şi al 3-lea martor de Cuvânt, deci ceva s-a întîmplat cu conţinutul acelui verset. Din moment ce toate botezurile Biblice au fost făcute numai în Numele lui Isus Cristos:
    - Fapte 8.16 "ci fuseseră numai botezaţi în Numele Domnului Isus"- Fapte 10.48 "şi a poruncit să fie botezaţi în Numele Domnului Isus Hristos"- Fapte 19.5 ".. aceste vorbe, au fost botezaţi în Numele Domnului Isus"Numai dacă eşti botezat biblic în numele Domnului Isus Cristos eşti mântuit şi ai păcatele iertate. Dacă ai făcut botezul într-alt fel nu-i valabil înaintea lui Dumnezeu.
    În Fapte 2.38 este scris: "Pocăiţi-vă", le-a zis Petru, "şi fiecare din voi să fie botezat în Numele lui Isus Hristos, spre iertarea păcatelor voastre; apoi veţi primi darul Sfîntului Duh.
    Oricît ai ascultat de o biserică, ascultă Cuvântul lui Dumnezeu, că biserica ta nu-i Dumnezeu şi te minte pt. că acolo conducerea e preluată de oameni puşi prin şcolarizări de teologie ci nu prin Duhul Sfânt. Dacă ar fi puşi de Dumnezeu ar respecta Cuvântul. Acolo, tu apelezi la oameni care nici ei nu-s botezaţi Biblic, adică nu-s nici ei mîntuiţi. Li se promite oamenilor că sunt Mireasa Domnului Isus Cristos, fără ca ei să fie măcar botezaţi în Numele Lui; şi culmea, îi minte că acolo este casa Domnului. Fugiţi cît de tare puteţi în Cristos - Cuvântul. Nu vă mai împotriviţi la Cuvânt, faceţi botezul Biblic în Numele lui Isus Cristos ca să puteţi primi Duhul Sfânt. Dumnezeu n-a înfiinţat niciodată vreo religie, El a dat credinţa în Cuvânt, religia este creaţia minţii umane inspirate din iad şi atrage oamenii într-acolo. Nu vă luaţi după oameni care li se pare că ar avea o ideie mai bună ca Dumnezeu. 
    Uite, o persoană cumsecade, oricât de sinceră ar fi, merge la călugărie ca să fie mai bună, însă aceea n-a fost niciodată voia lui Dumnezeu fiindcă nu scrie aşa ceva în Cuvântul Său. Fiecare, gândiţi-vă unde veţi petrece veşnicia sau unde va fi sufletul vostru peste 100 de ani.

    RăspundețiȘtergere
  11. Măi Anonim din 16 iunie...Tu ai dreptate în ce spui în multe privințe ..Dar ești și tu ÎNȘELAT ca marea majoritate .Cel pe care tu îl numești d-zeu este Șatan (satan) el este d-zeu.D-zeu al viacului ...și tu pui pe Creatorul CEL VEȘNIC la nivelul dracilor ..numindu-l pe cel ce te-a creat isus cristos ...deci Isis Kristo ...Idolul de aur. Mîntuitorul ,singurul Mîntuitor nu este isus ...citește om orb isaia 43 v 11.EU SÎNT YHWH și afară de Mine nu este nici un Mîntuitor..scrie chiar și-n biblia ta coruptă cornilescu . Dacă tu te consideri Kreștin ești mort omule.
    Acum findcă este vorba de botez (mikwa) imersia (scufundarea)
    care tu-l numești botez Trebue făcută numai în NUMELE mai presus de orice NUME ...și acesta este NUMELE în care este MÎNTUIRE nu păgînescul isus, ăsta nu poate mîntui pe nimeni
    Nu există mîntuitor numit isus ...doar unul fals care pretinde că e mîntuitor
    Deci tu trebue să te Botezi în adevăratul Nume în care este Mîntuire ...și acesta este YAHSHUAH (YAȘUA)
    Mîntuirea vine de la Yudei(Yahwdah) și Yahshuah este Yudeu nu grek ori slavon...vină-ți în fire omule.
    Botezul tău în isus e botez în idolul de aur (kristo)
    Vrei Mîntuire caută-l pe adevăratul Mîntuitor
    isus nu poate mîntui este un idol deci drak.

    RăspundețiȘtergere

Trimiteți un comentariu

Atunci si cei ce se tem de Yahweh au vorbit adesea unul cu altul; Yahweh a luat aminte la lucrul acesta si a ascultat; si o carte de aducere aminte a fost scrisa inaintea Lui, pentru cei ce se tem de Yahweh si cinstesc Numele Lui.(Maleahi 3)